Yabancı bilim adamlarının yaptığı çalışmalara göre, Türkiye'de kesilen hayvan sayısındaki artış nedeniyle süt ve peynir ürünlerinde kıtlık yaşanabileceği belirtiliyor. Bu çalışmalar, Oxford Üniversitesi'nden bilim insanları tarafından gerçekleştirilmiş ve The Guardian ve The New York Times gibi büyük gazetelerde paylaşılmıştır. Yabancı kaynaklar bu bilgiyi doğrularken, Türkiye'de bu konuda herhangi bir haber ya da çalışma bulunmamaktadır. İnternette farklı forumlarda bu yazıya rastladım.
Türkiye, son iki yıldır yurt dışından peynir, peynir altı suyu ve çeşitli süt ve peynir ürünleri ithal etmekte ve ayrıca kohetu ürünleri de almaktadır. Ancak, bilim adamlarının yaptığı çalışmalara göre bu durumun endişe verici bir etkisi olmayacağı belirtiliyor.
Türkiye'de, her yaş grubunda artış gösteren eski kaşar ve yeni kaşar üretimi sayesinde, ülke olarak Afrika ülkelerine yetecek kadar kaşara sahip olabiliriz.
Yeni kaşarlara teşekkür ediyoruz; eski kaşarları arattıkları için. İnsanlar her gün "Bu kadar da olur mu, be kaşar!" diyerek sizlerden yeni şeyler öğreniyor.

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer