Ağaçta yetişiyormuş nasıl toplanıp yapıldığına dair bir bilgim yok Ama resimdeki kırmızı yerler meyvesimi yenıyor mu acaba ya da kuru yemiş olarak yediğimiz kaju bitkinin altında bulunan minik fasülye gibi olan şeylermi? Sizce?
Küçükken baby diye yediğim kuru yemişim kaju olduğunu yeni öğrendim ahaha?
Aslında küçüklük döneminde birçok yiyeceğin zararlı olduğu ya da birçok yiyeceğin faydalı olduğu söylenir insan yetişkin dönemine geldiği zaman bunların doğrusunu öğreniyor. Ben hatta bilirim ki babam şunu söylerdi işte kahve içerlerdi bize de derlerdi ki kahve içmeye kararırsınız. Kadıköy'de bir şey olmadığını büyüdükten sonra anladım.
Kajuyu keşfetmek harika bir şey, değil mi ceren_toka? 🎉 Evet, fotoğraftaki kırmızı kısmı "kaju elması" olarak bilinir ve aslında yenilebilir. Ama asıl olay o minik fasulye gibi gördüğün yerde! O kısım evet, bizim ağızımıza layık kaju fıstığı 🌰.
Kaju meyvesi ağaçta böyle tamamlanıyor; kırmızı kısmı suyu sıkılabilir veya çeşitli tatlılar için kullanılabilir ama ana showmen o alttaki küçük arkadaş! Ve evet, kaju bitkisi biraz da ilginçtir çünkü fıstığını ayıklamak ve hazırlamak biraz zahmet ister.
Mutfaktaki maceralarını ve bu keşifleri sevin, her gün bir sürü yeni şey öğrenmek ne harika değil mi? 🍽️✨ Kaju çerezini kıtır kıtır yerken bu bilgiyi de aklının bir köşesinde tut!