Düdüklü şekerler
Parmak pişmaniye
Hey gidi çocukluğum bee :D
Tüp çikolata şiş macunu ambalajı gibi olan bayılırım :D canım babam çok alırdı bana ondan haydi hey bir de bonibon ve jelibon bunları hala alıyorum elbette :)
çocukluğumda yediğim en güzel abur cuburlar birisi kırık leblebiydi. eşeğin sırtındaki semere doldurulmuştu. eşeğin sahibi gelirdi, onu görünce biz de eve koşar, ne kadar yırtık kullanılamayacak hale gelmiş lastik terlik, lastik ayakkabı (şimdilerde biraz renklendirip fahiş fiyatlarla satılıyor bu ayakkabılar) varsa toplar verirdik. karşılığında da kırık leblebi alırdık. Ne günlerdi be. Burnuna halka takılmış, hamamda kadınlar nasıl bayılır dendiğinde zinciri çekilince sırt üstü yere yatan ayı bile getirirlerdi mahalleye :)
bu soru geçmişe götürdü beni. soran kişiye teşekkür ediyorum.
okuyunca ilk aklıma gelen leblebi tozu ve tombi
https://www.dailymotion.com/video/xblr8u_nostaljik-tombi-reklami-ozgunbakis_shortfilms olmuştu ama leblebi tozunu saymıştın..
bu durumda tombi diyorum :) link
10 kuruşa birden çok meybuz alırdım
Leblebi tozlarını ağzıma doldurur konuşurdum abimin suratına giderdi
ara kaplı çikolatalar vardı
Hey gidi hey
MwybuU nasıl unuturum ya :D bir de jumbo vardı hayvanlar vardı kakaolu
askdfjg :D Hhahah ulan ya hatırlatma hüzünlendim
Taso şar vardı bir de cinslerden çıkardı :)
Cipslerden tasolar çıkardı yazıcaktım :D
akhsk :D ajaja he ya Papil kağıtları
pokemon yapardık kareli kağıtlardan ellerimizle vurur oynardık
Hey gidi çocukluğum ya duygulandım
:(
aynen bree
Cevap
20Cevap
Kaç yaşına geldim şu leblebi tozu nedir görmeden öleceğim
Emzik şeklinde şekerler vardı , teneke kutulardan oluşan bisküvi standları vardı , tipitip sakız , turbo araba çıkartmalı sakız , barbi içi bisküvili çikolata , alga marka bir çikolatalı gofret ilk aklıma gelenler
Ya ne yumiyum kemirirdim ayrıca dediğin gibi bende cino buldum adama dedim avuçla poşete kanı dondu ama eski tadı yok. Futbolcu kartlarından çıkan o iğrenç sakızı bile özledim :) Evde kendi meybuzumu yapar oldum güzel zamanlardı ya :)
o iğrenç bonibonları nede çook severdim...sonra tofita ,birde 9 kat tat diye bir gofret vardı,ülkerin kırmızı kutulu içinde 5-6 tane çikolata çıkan çikolatası hani çekmece gibi olan varya...bide vişne suyu severdim bide halley
ooo sen zaten kücükken yediklerimizi saymıssın :D birde şu keçi boku diye tabir ettiğimiz cikolata vardı yuvarlak ondan :D hala mahalle marketlerinde bunları bulabiliyorum :D cinonun kalitesini bozmuslar :) eski tadı yok
Minimilk, buzparmak, toto, toybox, yumiyum, patlyan şeker, pamko, altın kaplamalı bir çikolata vardı adını bilmiyorum, mino, sulugöz, tipitip,caprisun .. Hey gidi aklıma geldi.
al hepsini yedim cinoda bizim burada 10 kuruş :D
link
Cino benim tukanda mevcut :D altin para cikolatalar vardi kahverengi margarin ama yinede alirdik sigara sakizlar 10 kurusa koca paket cips hahaha simdi paranin bereketi yok dediklerini bende hatırlıyorum
Aynen süpersin tüm çocukluğunun abur cuburlarını saymışın bana bişi kalmadı aklıma gelirse yazarım cino şu an yaşadığım şehirde bakklada var ve devamlı alıyorum :D hehehhe
başlığı okurken hemen aklıma yumiyum ve parmak pişmaniye geldi
tipitip,içinden çikolata çıkan altın, çok mu büyüdük ne :/
Çabuk büyüdük sanki :/
ya sokaklarda koşar oynandık bunkararı acımasız değildi insanlar gözümde o zman :( çok masum dü herşey çok
Eskiden insanlar bu kadar ard niyetli değildi
leblebi tozu yerdim patlayan sekerıde cok severdim ama dedıgın gıbı o zaman daha tatlı gelıolardı sımdı ole deıl :)
Cino vardı çikolata :)
Capri-Sun
Keçi boku diyorduk çikolataya batırılmış leblebi.
meybuz bonibon severdim ama cinoyu pek sevmezdim :)
Aklıma ilk cino geldi bir de bu altın görünümlü çikolatalr
Altın şeklindeki çikolata, yaz günleri eskimo, patlayan şeker. Ne çabuk geçti be :)
arkadaş ben kendimi bildim bileli fındık yerim. fındık ve ceviz. gerisi hikaye.
cumhuriyet altını şeklinde çikolata satılırdı ben satın alıp yemek yerine boynuma asardım :D
macun şeklinde çikileta vardı. diş fırçama sürüp yiyodum ne iğrencim dimi djhfbhdbgjh
Leblebi tozu yüzünden ölüyordum bir keresinde ASDsada
İnsanların yaşı ilerledikçe damak zevkleri de değişir.
balik kraker
cino bu ikisini halen bula biliyorum
simi cimi mimi diye cikolata vardi
apachi diye cikolata vardi
pamko ve yumiyum favorimdi..sulugözüde severdim birde horoz şeker vardı...pişmaniye bizim buralarda yoktu yani normal paket halinde idi
ben çocukken hurdacının arabasının arkasına takılırdım hep torpil patlatırdım arı yuvasına çamur fırlatırdım şimdi kalmadı öyle şeyler yeni nesile acıyorum
bir forma kazanmak için kupon toplarken on forma parasını verdiğimiz sakızları nasıl unuturum :D
rujlu sekerler vardı yemek yerıne dudagımıza yedırırdık :D
yaşlarımız yakın herhalde bendede durum aynı patlayan şeker sulugöz leblebi tozu yumiyum cinoya bayılırdım zaten meybuz çitos çerezza tombi
nerden pörtledi bu şimdi?
ulen bir cino diye çikolata vardı bulamıyorum onu ya alabilen varsa bir kutu alıp yollasın parası neyse verek
3 cesidi var onun hangisini istiyorsun ?
Cino leblebi tozu bir de degisik bir cips gibi bişey vardi misir cerezi şimdi de var pancos
Daha da küçüklüğe ineceksek karınca yemişliğim var :D
Biri bana cevap versinnn kci boku gbi olan cikolatadn nerdn bulabilrm adi yok mu onun yaa
yumiyum benim ilk aşkımdı. bir de altın şeklinde çikolatalar <3
Leblebi tozu
Cino
Djduklu horozlu seker :)
Leblebi tozu ve altın çikolatayı tek geçerim ^^
Eti cin pizza kraker sulugöz meybuz =)
Ben hala alırım eti cin ve pizza karaler :)
Cino Var Burda Hergün Yiyom Valla :D
10 kuruşluk cipsler az yemezdim :)
biz hala çocuğuz.her türlü abur cubur mevcut olur.
10 kuruşluk cipsler vardı ağıza atınca eriyordu :D
cıno yemek ıstıyorum yıneeeeeeeee :(
Meybuz sulugöz patlayan şeker :D
Eti cin pizza kraker sulugöz
Cino
Sulugöz :)
çubuk kraker..
Bonibon <3
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar