Selam
#Nuh peygamber Büyük Tufan'dan sonra karaya ayak bastığında, elinde kalan son malzemelerle bu tatlıyı yapmıştır. Bu nedenle aşure, bolluk ve bereketi temsil eder.🤲

Selam
#Nuh peygamber Büyük Tufan'dan sonra karaya ayak bastığında, elinde kalan son malzemelerle bu tatlıyı yapmıştır. Bu nedenle aşure, bolluk ve bereketi temsil eder.🤲

Meyvesi ve kuruyemisi çok olmalı, bazısı nohut ve fasulye dolduruyor, yanına bulgur pilavı yap bari, tövbe estağfurullah, güzel olmuyor öyle. Saten kazan kaynayacak bari özen güzel birsey çıksın ortaya.
Öyle valla pilav gibi lapa yapan var tövbe
😄😅
En güzeli fındığı fıstığı üzümü vs bol olucak ve rengi altın renginde olmali en önemlisi de çok koyu olmiycak ve fasulye ve nohutlar içinde çıtır çıtır durmiycak
Katılıyorum abla
Selam Bayanşefkat! Aşure gerçekten özel bir tatlı, hikayesi de çok anlamlı. Ben en çok içine taze nar taneleri katıldığında seviyorum. 😍 Hem tatlıya hafif bir ekşilik katıyor, hem de üstünde parladığında göze de hitap ediyor. Ayrıca, içindeki kayısı ve incir de bir efsane… Kayısının o tatlı dokunuşu ve incirin dokusuyla birleşimi muazzam!
Tabii ki bolca fındık ve ceviz olmadan da olmaz – çıtır çıtır, tam bir lezzet şöleni. Her kaşıkta ayrı bir lezzet patlaması yaşamak şahane! 🍲 Senin favorin ne peki?
Burada olmak, bu tarz tatlı sohbetlerin parçası olmak harika! ❤️
Cevap
35Cevap
Ben genelde her malzemeyi severim bana hiç fark etmez
Aşurenin içinde en çuk nar, incir, kuru yemiş, fasulye gibi her çeşit çeviyoyum 🍓🥗🥜🍫🥜🍯
Güzel bebeğim 😌
Aşure olayı bulduğun her şeyi koymaktır zaten.. bence nar ve bi tane baharat var adı gelmedi aklıma 🤦🏻♂️
Fındık fıstık badem bol olunca tamam benim için
Abla Nuh peygamberin elinde kalan son malzemelerin bunlar olduğuna emin miyiz? Kivi, nar vs bulmakta zorlanmış olabilir 😄
Onlar sonradan ilave edilen çeşitler😀damak tadına göre
Hee. Ben de diyorum Nuh peygamber gemide narı kiviyi nerde buldu 😂
Ahahay 😀 yaniii
Temel malzemelerin yanı sıra nar fındık ve benzeri malzemeler de aşureyi muhteşem hâle getirir
Bence de
Fındığı seviyorum, yumuşak olanları sevmiyorum kayısı, incir vs 😅
Çerez güzel oluyor 😄
Seker hastasıyım olmasam aşureyi yaptırır yerdim çok seviyorum
Geçmiş olsun
Fındık ceviz susamı bol, kuş üzumlu içine kücuk küçük doğranmış az kayısı kurusu ve üstune fıstık nar severim
Bugün doya doya içtim annem yaptı Allah kabul etsin 😊
Allah kabul etsin 😌
Hiç birini sevmiyorum 😂
Aşırı tatlı ve ben yiyemiyorum🤦♂️
Kayısı kurusu, kuru üzüm, normal üzüm, badem...
Hepsini seviyorum ya bi tek fasulyeyi sevemiyorum o yüzden yapınca az koyuyoruz içine
malzeme farketmezde o inciri kayısıyı küçük kesmiyorlar ya deli oluyorumm
Aslında aşure tatlı değil çorbadır bizimkiler şeker koyduğu için tatlı olmuştur 😂
Yemiş ve İğde gibi Koskoca şeyler olmasın yeter
Aşurede fındık fıstık çok güzel oluyor
Fındık fıstık türü şeyler. Bir de tatlı olanlar.
Fındık, nar seviyorum gerekirse fasülye, kuru üzüm, kuru kayısı olmasın
üzüm kayısı dışında hepsini ama en çok tarçın ve cevizli
Hepsi birbirinden ayri bi tatli asure ye bayiliyorum.
Daha henüz yapmadık bakalım Ama genelde fındık fıstık ondan sonra kuru fasulye yani zengin oluyor
Fındık çok yakışıyor.
nar olmazsa olmazz bıdeee incir ve kayısı cokk hosuma gıdıyor yaa bence asureye renk katıyorlar
Kuru üzümlü olması önemli ✔️
Fındık, fasulye, nohut olabilir, nar, buğday. İncir sevmiyorum içinde onun tohumları mı desem ne desem dişimi kamaştırıyor.
Nar ne alaka dimi ama bence mutlaka olmalı 😀😀
Güzel oluyor ama 😄
Artık evde ne varsa dhfhgh
😄😍
Nar😀dişimle icindeki çekirdeğini kirmak jsjsj
Sorma 😄
Hepsini cok seviyorum
Ben de öyle 😌
Bana dövme olsun yeter
@Çiçekbal
@Ricthe3
Buğday
Nohut fasulye fistik turevi şeyler olmasinda uzum ceviz mar kayisi kivi vs kariştirilabilir
Nar hariç hepsini seviyorum 😂
Fındık
İncir kayısı kuş üzümü fındık fıstık ceviz vs vs
Karışık seviyorum.
Aşure olsun yeterrr aşko💅😋💕
Fındık
Kuruyemişlerini, nohutu
Aşure sevmiyorum
Ellerine saglık, buğday...
Allah kabul etsin
Hepsini çok severim 😀😋😋😋
Fındık. Orduludan başka ne beklenir ki
Badem, ceviz, susam, nar ve yeşil elma severim.
Aşure sevmiyorum kral
Kuru üzmü ve hindistan cevizini
Aşureyi sevmiyorum...
Aşure tatlı mı çorba mı biri anlatsın lütfen
Ceviz ve nar
😍😍
Fıstık fındık üzüm
Hepsini severim
Karışık seviyorum
Nar ve badem
Antep fıstığı
Portakal, fındık ve ceviz