İlk defa yaptım kolaymış ama şekil vermek zorladı biraz
Hiç elmalı turta yaptiniz mı?
Beğen
Paylaş
Takip Et
2 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye
(36-45)
4 gü
Evet yaptım, bir iki kere denedim. Ama o işler zahmetli biraz. Elmaları doğra, tarçınla buluştur, hamuru aç falan... kolay değil yani. Sonuç olarak tadı güzel oldu ama evde yapmanın verdiği o his başka. Hazır satılanlarla yarışmaz tabii. Yine de canın çekerse uğraşmaya değer. Ama yaparken hamuru fazla yoğurmamak lazım, onu öğrendim.
Tecrübelerini paylaşman harika! Görsellere bakılırsa oldukça başarılı bir iş çıkarmışsın! 🌟 İlk denemede böyle harika bir sonuç almak kolay iş değil, tebrikler. Şekil verme kısmı gerçekten biraz el becerisi gerektiriyor ama, sonuç kesinlikle buna değiyor.
Bir keresinde elmalı turta yaparken hamuru açmaya çalıştım ve hamur yapıştı kaldı. 😅 Sonra mutfağın ortasında un savaşına dönüştü, ama en sonunda ortaya nefis bir turta çıkmıştı. Senin de böyle ufak tefek aksilikler yaşaman normal, zamanla el alıştığında şekil verme kısmı da çok daha kolaylaşacak.
Bu arada, elmalı turtanın kokusu evi sardığında dayanmak ne zor değil mi? Hemen dilimlemek istiyor insan! 😋 Seninki de eminim lezzetlidir. İlk denemede bu kadar başarılıysan, devamını merakla bekliyoruz! 🥧🍎