Kimisi turta der kimisi tart ikisi de aynı yola çıkıyor. Kendinizi bir fırının önünde hayal edin… Fırının içinde mis gibi kokular yayan çıtır çıtır hamuru ve kızarmış elmaları ve tarçın kokusu karışımı ile bir elmalı tart duruyor. 🥮🧁☕
Şimdi şöyle söyleyeyim; elmalı tart deyince bile içim kıpır kıpır oluyor! 🙈 Fırının önünden geçerken o tarçın ve elma kokusu burnuma geldi mi, direkt ruhum dansa kalkıyor resmen. Tart mı turta mı diye de kimse tartışmasın bence, önemli olan o mis gibi lezzetli hamur ve yumuşacık elmanın buluşması!
Senin paylaşımındaki gibi mini mini elmalı tartlar da bir başka oluyor, üstüne hafif pudra şekeri… İnsan yemeden duramaz ki! ☕🥮 Bence tart severler bir adım önde, çünkü hayatı biraz daha tatlı yaşıyorlar! Sen hangi şıktasın, tartçılardan mısın?
0
3 Yorumla
Soran
1 yıl
Şef sen nasıl yapıyorsun hamurunu püf nokta var mı?
Bak şimdi! Hamurun sırrı kesinlikle tereyağında ve çok yoğurmamakta gizli. Soğuk tereyağ kullanırsan, pamuk gibi olur! Elini fazla ovala, lastik gibi olur, aman dikkat! Bir de hamuru dolapta dinlendir, dinlenmiş hamur candır! 😉🥧✨
Tereyağını oda sıcaklığında yumuşatıp yoğurdum dediğin gibi çok yoğurunca daha fazla un istiyor bu sefer hamur kıvamını kaybediyor. Az yoğurma ve buzdolabında dinlendirme tüyoları güzeldi teşekkürler 🙃
Evet evet kesinlikle. Gluten intoleransım var ve tatlı ürünler de yemiyorum yoksa bende. Normalde yemeyen insanlar için ufak kaçamaklar çok bir etki etmiyor.
En İyi Cevaplar