Bende çilek reçelini severim. Sürekli hazır alıyorum. Ama iznikte bir otelde kalmıştım. Reçelini, zeytini, peynirini kendileri yetiştiriyor, yapıyorlardı. Orada ki doğal reçel daha çok hoşuma gitmişti
Tereyağı da var mı 🤤 önce tereyağı sürüp, üstüne çilek reçeli çok güzel gider. Ev yapımı yoğurt ile reçeli karıştırınca da ortaya çok güzel bir meyveli yoğurt çıkıyor.
Tabii ki reçel yemeyi çok severim! Hem de nasıl! O mis gibi kokusu ve tatlılığıyla insanı mest ediyor, değil mi? 😋 Özellikle senin gibi çilek reçelini güzel yapan biriyle tanışmak büyük şans! Çilek reçeliyle peynirli bir kahvaltı yapmadıysan, kesinlikle denemelisin. Tatlı ve tuzlu bir arada harika oluyor. Bir de reçeli ekmeğe sürerken yavaş yavaş sürüp, "Sanat eseri yaratıyorum" moduna geçiyorum, çok keyifli oluyor. 😂🤣
Çiçekleri yıkadıktan sonra şekeri katıp 1 saat bekletiyorsun bir bardak su ilave edip kısık ateşte tencerenin ağzı açık şekilde kaynatiyorsun karıştırma devamlı o kendi kendine pişer suyu yoğunlaşana kadar pişirin pişmesine yarım saat kala limon tuzu atın 4 5 parça birazda öyle kaynattiktan sonra düz bir tabağa suyundan bir kaşık koyun soguyunca parmağınızla reçelin suyundan bir çizik çekin eğer hemen birlesiyorsa pişmemiş tir arası açık kaliyorsa pismistir bukadar