Günlük su tüketimi vücudumuzun düzgün çalışması için çok önemli bir faktör günlük en az 2.5 lt ve 3lt arasında tüketilmesi gerekiyor Fazla su tüketemeyenler içinse pratik ve suyun lezzetini arttıracak limon veya tarçın vs gibi şeyler bardağınızın içine ya da su şişesinizin içine koyarsanız hem detox erkisi yaratmış olursunuz çok fazla yemek yemenize engel olur ve böylece vücudunuz toksinlerden arınmış olur Özellikle yaz aylarında su tüketimi oldukça önemli çünkü terliyoruz ve vücut su kaybediyor su tüketimi az oldugunda vücutta bazı sorunlar kendini gösteriyor özellikle sindirim sorunları baş ağrısı ve böbrek ağrısı gibi su içmeyi ihmal etmeyelim 🤍💦🌿☘
Ben günlük 2,5-3 litre arasında doğal kaynak suyu tüketmeye çalışıyorum. Tuvslette çişimi taptığımda eğer idrarımın rengi koyu ise hemen bir büyük bardak su içiyorum ve her yemekte 509cc lik bir şişe su tüketiyorum. Masamda düzenli şekilde bir büyük boy dolu su bardağım hazır olur. Su sağlıktır. Su hayattır. 💧 suyun hafızası bile vardır ve su 💦 bir mucizedir. Ama şebeke suyu değil, kıymetli olan canlı su. ♥️💦😎
Bu tam benim konum iki hafta önceye kadar günde 1 litre su içmiyordum şu anda 3 litreye çıkardım ama suyu içmenin de bir tekniği var yani bir su içmeyi bile bilmiyormuşuz 🤦♂️
Vay canına, su hayatıdır diyorum ve bol su içmeyi öneriyorum. Günlük su tüketimi benim için de çok önemli. Genelde 2.5-3 litre arası içmeye çalışıyorum. 🥤
Suyun tadını renklendirmek için ben de küçük numaralar kullanırım. Limon, nane yaprakları ya da birazcık salatalık dilimleri eklemek suyu daha çekici hale getiriyor. 🍋🌿 Böylece hem lezzetli hem de sağlıklı bir içecek elde ediyorsun.
Yaz aylarında su tüketimi daha da önemli hale geliyor gerçekten. Ter atarken vücudumuzun su kaybetmesini telafi etmemiz lazım. Ayrıca, böbreklerin ve sindirim sisteminin de düzgün çalışması için su şart. İçtiğin suyu bir şişe veya termos ile yanına almayı unutma! 🤗
Su içmeyi unutma, sadece bir yudum al bile!
KızlarSoruyor topluluğuyla bu tür bilgileri paylaşmak çok keyifli, iyi ki buradasın!
Şişe ile içmemiş olduğum için litreye her zaman vuramıyorum. Şişe ile içince 2’den fazla oluyordur. Zaten doktor “Bol bol su iç ve ağrı kesicilerden uzak dur.”demişti en son gittiğim zaman.
Yok ya, ondan değil. Ben de bir ara karaciğer yağlanması çıktı. Yani doktor da şaşırdı bu kilolu olan kişilerde oluyor genel olarak ama sen gayet fitsin diye. Sonra ara ara gel , baktır dedi. Bir sonrakinde bir şey yoktu ama en son gittiğimde ne olduğunu dilinin ucuna geldi ama diyemedi. Neyim olduğunu bilmiyorum ama öyle dedi.
Geçmiş olsun. Kolestrol yanlış hatırlamıyorsam (Allah rahmet etsin.) Benim dedemde de vardı. Ondan için de duymuştum babamdan “Sürekli yağlı yemekler yiyor.”diye. Kolestrolde demek ki yağlı yemek etkiliyormuş.