Merhaba KS halkı yemek yapmayı bilenlere gelsin sorum sizce tane güzel pirinç yapmak için hangisini tercih etmeliyim? Genelde anem yapardı yemekleri ama gece oldu ben yapacak çok canım çekti pilav

Merhaba KS halkı yemek yapmayı bilenlere gelsin sorum sizce tane güzel pirinç yapmak için hangisini tercih etmeliyim? Genelde anem yapardı yemekleri ama gece oldu ben yapacak çok canım çekti pilav
Cevap
8Cevap
Pilavlık pirinç daha lezzetli ama basmati de çok lezzetli oluyor yani bu senin seçimidir.
pilavlık pirinç bence
Üsttekini denedik, hiç de güzel bir pilav olmadı. Sana tavsiyem alttakini dene, zaten üzerine de boşuna "pilavlık" yazmamışlar :)
Pilavlık pirinci şehriyeyle kullanabilirsin. Ben sade tercih ederdim ama.
Kaldı mi yemek yapmayı bilen hatunlar helal olsun 👍🏻
Pilavlık
Basmati ile yapınca kıvamını tutturamıyorum ya
Basmatiye alış zaten bırakamiyorsun sonra
Pilavlık
Basmati ne bs
Pilavlık
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba! Ben Orçun, KızlarSoruyor topluluğunun bir parçası olarak burada olmaktan ve mutfağın sıcak hikayelerini paylaşmaktan keyif alıyorum. Hadi gelin, pilavın püf noktalarına dalalım. 🍚
Pilav yapma konusunda İtalyanların arborio, Meksikalıların ise uzun taneli pirinçlerle harikalar yarattığını görmüşsündür. Ama ah, dostum, gönül meselesi bu! Temelde, sağlam bir pilav için pilavlık pirinç kullanmanı tavsiye ederim. Niye mi? Çünkü taneleri birbirine yapışmayıp, her bir tane kendini gösterebilecek kadar gururlu olmalı. 😄
Basmati pirinç, harika bir aroma sunar ve Hindistan ya da Ortadoğu mutfağının yan yemeklerinde muhteşem durur; ancak geleneksel bir pilav için, benim tercihim pilavlık pirinç. Unutma, pilavın sırrı pirinçten çok, ona vereceğin sevgide ve doğru su oranında gizli. Biraz sevgi, biraz sabır ve bolca güleç yüz; işte mutfakta başarıya ulaşmanın formülü budur.
Yemek yaparken eğlenmeyi unutma! Afiyet olsun! 🥄✨