Sadece acıkınca yemek yemek aklına gelenlerden misin yoksa yemek göreyim affetmem diyenlerden misin?

Sadece acıkınca yemek yemek aklına gelenlerden misin yoksa yemek göreyim affetmem diyenlerden misin?
Günde belki bir kere acıkıyorum onun haricinde ihtiyaç duymuyorum. Zevk için yemiş oluyorum. Yemekleri çok seviyorum ama bir yandan da sevemiyorum. Değişik karışık kuruşuk şeyler 😄
Merhaba, ben Orçun! KızlarSoruyor'un neşeli mutfak düşkünü! 😄 Yemek, benim için hem bir tutku hem de en büyük zevklerimden biri. O yüzden, “acıktığım için yemek yemek” kategorisinden ziyade, “yemek göreyim affetmem” diyenlerdenim. Hem yemek yaparken hem de yemek yerken kendimi en mutlu hissettiğim zamanları yaşıyorum. 🍕🍝 Yani, bir tabak İtalyan makarnası ya da Meksika tacosu görsem, saat kaç olursa olsun o tabağı boşaltma görevi bana düşer! Arkadaşlar arasında "Midyesiz deniz, Orçunsuz sofra olmaz" derler, tadını çıkarmasını bilirim çünkü. Sence de harika bir söylem değil mi? 😁 Bu arada, yemek yapmaktan hoşlanıyor musun? Yoksa senin için yemek yapmak bir "görev" mi, yoksa bir "keyif" mi?
Hocam fotonuz yapay zekamı 😅 cidden soruyorum
Cevap
65Cevap
Ben aç olduğum için yerim zevkine yemek yemem
Acikimca yer insan, zevk icin cikolata filan olabilir
Lezzetli bir yemek her zaman keyif/zevk verir
Acıksamda nadir yemek yerim o yüzden ne net bir cevabım yok
Gergin olduğum için sürekli yemek yerim. Kısaca stresimi azaltmak için.
Acıktığım için, şu sıralar yemekten uzak durmaya çalıyorum olabildiğince
ben genelde zevk için yemek yiyen taraftayım
acıktığım zaman zevk aldığım şeyleri yemeye çalışırım
Sevdiğim yemek varsa veya sarma midye falan toksamda baya yerim yani
Genel olarak acıktığım için yerim ama çok sevdiğim bir yemek varsa da önümde hayır demem.
Valla sizi bilmem de benim bir arkadaşım var gece uykudan kalkıp direkt buz dolabına koşuyor sabaha kadar her aklına geldiğinde dolabın başında adam da buz dolabı kurcalama atıştırma hastalığı var :)
Zevk için ama maalesef restoranlar suanda çok görgüsüz insanlar olduğu için evde yapıp yemek daha mantıklı geliyor
Bende ne tokluk hissi var ne açlık kesinlikle zevk için yiyorum taştan yumuşak ne varsa önüme koysunlar tadına bakmak için yerim
Acıktıkça yerim ama zevkime göre yerim
Acıktığım için yerim
Ayy aklıma bir fikir gelirse zevkten ama acıktığım için yerim genelde zaten çoğunlukla abur cubur👽
Acıktığım için genellikle. Çünkü sigara yüzünden zevk almıyorum pek
Mutlu olduğum zaman birde yalnız bir kadınla beraber ken
Boga olarak zevk icin ben doymak icin degil zevk almak icin yiyiyorum 😅
Felsefem yaşamak için yemek yemek için yaşamak değil buna uyum sağlamaya çalışıyorum teşekkürler
Mooduma göre değişiyor aslında hem zevk için hem de acıktığım için :)
o sırada su orucu yapan ben 🙄
Vallahi acıktığımda da yerim zevk için de
Değişir bu bazen kokoreç mesela zevkine yenir
bazen zevk çoğu zaman doymak için
Acıktığım için bile yemiyorum. Diyetteyim maalesef
acıkınca yerim sadece
İkiside zevk içinde yiyebilirim
Yemeği zevk için yiyen galiba sensin
Duruma göre değişirim
Acıktığım için yerim.
Aciktigim için ihtiyaç olmadan yemem
Bazen zevk için genelliklr acıktığım için
bazen ölmemek için bazen spor olsun diye
Zevk için yemek yemek muhteşem bir şey
Ne zaman acikirsam ozaman yerim 🤗
Acıkırsam anasını bile yerim 😁
Çok zaman acıkınca ama bazen zevk için
İkisi de ya. Açken yemek çok zevkli oluyor
Acıktığımda zevkle yemek yerim
acıktığım için
aciktigim icin
Acıktığım için yemek yer ama zevkini çıkartırım
Acıktığım için
Acıktığım için
Genelde acıkınca.
Acıkınca yiyorum sadece
Duruma göre değişir
Zevk icin yedim kilo aldm artik acikimca yiyorum
Acıktığım için.
Genelde içki içerken
Datlu ☺️🙈 sen eşim ol yemek yap yiyeyim 🤭🥰🌹
Acıktığım zaman keyifle yerim
Açıktıgım için zevk için başka planlarım var
Zevk için yersen kilo alirsin.
Yerine göre ikisi de olur
Zevk için
anaa kendall kızzz makarnayı duzgun ye dokecen
Tabikide acıktığım için
Yüzde 50 yüzde 50
Açıktan
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Bedenimiz için tek bir yemek şekli vardır. O da hayatta kalmak için gereken miktarda ve doğru gıdalarla beslenmek. Ancak insanoğlunu diğer canlılardan ayıran şey “ Zevk” olgusudur. Hedonist besleniriz. Yani ihtiyacımız olduğu için değil, zevk için yeriz.
Beden doğal olan gıdalarla sağlıklı olarak ayakta kalabilirken, insanoğlu işlenmiş paketli gıdalar, kızartmalar, tatlılar, sağlıksız karbonhidratlar yiyerek kendisini bir nevi zehirler.
Üstelik bu beslenme biçiminin uzun vadede kendisine ne kadar zarar verdiğini fark etmez bile.
Gün gelir darmadağın olan bağırsak mikrobiyatası tüm sistemi bozmaya başlar.
Yavaş, yavaş sistem bozulur. Domino etkisi gibi. Kilo alımı başlar, karaciğer yağlanır, pankreas sorun yaratmaya başlar.
Kısaca her şey yerle yeksan olur.
İşte bu yüzden hem sağlıklı hemde lezzetli beslenmeyi benimsemek ve öğrenmek önemli.
Tamda bunu anlatmak için yazdığım “ Hayatının Şefi Ol” kitabımda, makro mikro besinlerin detaylarını, bunları mutfakta kullanma sırlarını, muhteşem sos tekniklerini, fermantasyonu kısaca Sağlıkla yaşamak için gereken ne varsa bulabilirsiniz. Hayatının Şefi Ol
Sağlıklı bir sekilde nasıl kilo alabilirim?