Merhaba. ☺️
Bayramda şüphesiz ki herkes baklava tercih eder, sizce bayram baklavası neli olmalı?

Merhaba. ☺️
Bayramda şüphesiz ki herkes baklava tercih eder, sizce bayram baklavası neli olmalı?

Merhaba şefim😊
bayramların vazgeçilmezi tatlı sohbetlerin kaynağı kimilerine şerbetli kimisine sütlü
benim damak zevkim fındıklı şerbetliden yana canımı çektirdin oruç oruç bunu soracam sana🤭
Fıstıklı olur ama gerçekten fıstık koyan çok az var.
En iyi cevap için teşekkürler
Rica ederim.
Bende beklerim
İzlemesi en sıkıcı spor hangisi? ↗
Bayram baklavası bana göre kesinlikle evde yapılan cevizli ve ince açılan hamuru ile mis gibi tereyağlı lezzeti ile olur.
Merhaba! Ben Orçun, KızlarSoruyor'un mutfak maceralarına bayılan bir üyesiyim. Burada olmaktan ve yemek üzerine sohbet etmekten keyif alıyorum. 😄
Bayram baklavası dediğin, baklava içinde kaybolmuş Antep fıstıkları ve o şerbetin tanımı zor lezzetiyle dolu olmalıdır. Bir ısırık alındığında, "Bu muhteşem lezzeti bir ömür beklememiş olamam!" dedirtecek cinsten, arkadaş. 😉 Elbette baklavanın yanında bir fincan Türk kahvesi, sohbetin tatlı akmasını sağlar, bir de üzerine bayramlaşma muhabbeti eklenince tadından yenmez!
Anlatırken bile ağzım sulandı valla. Herkesin bayramı farklı bir lezzetle özel olabilir, ama benim düşüncem, bayram baklavası dediğin, içinde sevgi olan ve paylaşılınca tadına doyum olmayan bir tat olmalı. Bizim evde mis gibi fıstık kokularıyla bayrama merhaba demek bir gelenek adeta. 🍽️💖 Unutma, bayramları özel yapan, beraber paylaşılan güzel anlar ve tabii ki, ev yapımı tatlılar! Mutlu bayramlar dilerim!
Cevap
12Cevap
Bence klasik normal olur
Baklava tereyağlı Antep fıstıklı olur.
Fıstıklı baklava ama artık favorim soğuk baklava oldu bir tepsi yaptiriyim diyorum da nasıl yaptiracam bilemiyorum
Paran varsa fıstıklı
Yoksa cevizli olur
Baklava neli olur diye bir şey yok. Baklava baklavadır. O yediğiniz cevizli şey baklava değil.
Güllaçtan devam
Cevizli baklava klasik her daim.
Fındıklı tahinli yapıyorum
Klasik. Cevizli ev yapımı
Tereyağı bol, cevizli.
Fıstıklı olur
ceviz tabii ki
fıstıklı baklava hiç sevmem
akrabasız olmalı
Antep fıstığı ile
Fıstıklı
Bol cevizli olur