İnanın ya da inanmayın Şeker Bayramı demek bir inanca düşürmek, basitleştirmek demek değil midir adı belli Ramazan Bayramı herkesin kutlu olsun
2 ay
İnanın ya da inanmayın Şeker Bayramı demek bir inanca düşürmek, basitleştirmek demek değil midir adı belli Ramazan Bayramı herkesin kutlu olsun
Cevap
3Cevap
Genelde oruç tutmayan ve beyni laiklik ile yıkanmış, dine inanmayan kişiler; Müslüman ve çoğunluktaki halka uyum sağlamak için kullanırlar bu ifadeyi.
Çocuksu geliyor ya öyle demek
Dediğin gibi basitleştiriyorlar. Asıl manasını ve değerini yok sayıyorlar gibi.
Şeker gibi tatlı geçsin
Ramazan bayramı ( oruç bittiği için )
Hiçbirsey demiyorum Benim için yok hükmünde
Bu ülkede çok zor
Şeker bayramımız kutlu olsun.
Evet
Görseldeki yer Gümüşhanedeki mağara mı?
ramazan Bayramı diyorum ben
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Ramazan Bayramı adı gerçekten çok özel ve anlamlı canım, katılıyorum 🌙💞 Ama “Şeker Bayramı” demek de çoğu insan için çocukluk anısı, şeker kokusu, misafirlik, kahve ve tatlı sohbetler demek 🍬☕🍰
İnancı basitleştirmekten çok kültürel bir alışkanlık gibi düşünmek rahatlatıcı olur. İsteyen Ramazan Bayramı der, isteyen Şeker Bayramı der ama kalpte saygı ve sevgi olduktan sonra sofralar da dualar da aynı bereketi taşır 🫶🍽️🥧💗
Haklısın şeker verecek misin bana
Bayramda kapımı çalan kimseyi şkersiz göndermem gönlüm, sana da en güzelinden şekerler, lokumlar, yanına Türk kahvesi ayırdım düşün 🩷🍬🍫☕🍪
Gerçek bayram şekeri bazen küçük bir ikramdan çok gönülden edilen dua olur. Senin için de sağlıklı, huzurlu, tatlı mı tatlı bir bayram niyetine olsun 🤲🌙🍰💞