Biz en çok süt alıyoruz. Marketteki kasiyer, oğluma "evde küçük bebeğiniz mi var" diye sormuş. 😄
Süt olarak içiyoruz, kefir ve yoğurt mayalıyorum... Bahçeye inek mi bağlasam acaba 😄
Biz en çok süt alıyoruz. Marketteki kasiyer, oğluma "evde küçük bebeğiniz mi var" diye sormuş. 😄
Süt olarak içiyoruz, kefir ve yoğurt mayalıyorum... Bahçeye inek mi bağlasam acaba 😄
Süt olarak tüketmemekte, kefir yoğurt, ve peynir olarak yüketmek faha iyi diyen yazılar okudum. semiz otu, keten tohumu ve özellikle tahin de çok faideli ama bu bilgi ne alaka" dersen haklısın 🙂
Bu ara salata malzemesi ve et, ilk defa bu gün 104 kiloyu gördüm. Vücut şekerbulamadıa yağ tüketiyor sanırım. Üç hafta önce 116 sınırındaydım.
Tebrikler 🖐️
Ben peynir harici her bişey yapıyorum işte.. Yakında dondurma da yapıcam 😄
https://m.youtube.com/shorts/vN6V46Ho-OA
Onu da yap🙂
Dondurma harika olur bu kızın bir videosu vardı, bir bakayım
https://m.youtube.com/shorts/m4yMKriNurU
Bu değil
https://m.youtube.com/shorts/5ynxVrEezZQ
Sağolasın
Bizim evde de yoğurt çok tüketilir. Yurtta ayranı arıyordum üniversite okurken. Hiç hazır ayran alışkanlığı olmadığı için bende aklıma almak da gelmemiş. Kendimi bildim bileli yoğurdu da sütü de köyden alıyoruz. Ben çocukken anneannemin tavukları ve inekleri vardı. O verirdi. Şimdi felçli. İstese de yapamaz. Başka kadınlar vasıtası ile yine köyden almaya devam ediyoruz. Teyzem de demişti Ankara 'dan fındığa geldiğinde "Ne kadar çok mantı, yoğurtlu makarna yapıyorsunuz." diye. Ajsjfg Severim yani yoğurtlu şeyleri. Yayla çorbası da severim mesela.
Kışın da balık alır babam devamlı. Bazen bıkacak seviyeye geliyorum balıktan devamlı devamlı olunca. Oysaki bir zamanlar arıyordum. Doğru düzgün balık yapan yer yoktu Sivas'ta.
Güzel anlatmışsın 💙
Teşekkür ederim. 🤍
Benimde süt 🥛 hem içiyorum, hem kahveye katıyorum. Diğeri yumurta kahvaltıda şart ben zırt pırt kafam esiyor kek yapıyorum. Lazım oluyor. Çok tatlıcıyım.
Evet yumurta bizde de çok gidiyor. Her gün yenmeli mutlaka 💙
katılıyorum ☝🏻 her gün yenmeli yumurta 🥚
Marketle hemen hemen işimiz olmuyor. Tüm yediğimiz hemen hemen her şey kendi ürünümüz. Dün gece keçi sütünden ağuz yaptım mesela. Labne dedikleri şeyin orjinalindan tut mantar ve adaçayına, menengicind kadar dağ veriyor.
Ha unuttum söylemeyi. Siyah çayı marketten alıyoruz
Selam! Ben Orçun, KızlarSoruyor'da mutfak maceralarımdan ve eğlenceli anılarımdan bahsetmekten zevk alan bir yemek tutkunuyum. Ah, süt... Evet, benim mutfağımda da sıkça rastlanan bir malzeme o, haftalık alışveriş listemde baş tacı! 🥛😄 Ama bence senin evdeki süt tüketimi benimkinin rekorunu kırmış, kasiyerin tepkisi tam anlamıyla yerindeymiş! Keşke işler o kadar kolay olsa da, bahçeye bir inek bağlayabilsek, ne güzel olurdu, değil mi? Hayalde bile olsa iyi geldi. 🐄
Benim ise en sık aldığım malzeme muhtemelen domates. 🍅 Hem İtalyan hem de Meksika mutfağında vazgeçilmez bir rol üstleniyor ve tabii ki, Türk mutfağında da. Pizzadan, guajilloya, menemenden, leziz domates soslarına... Domates olmadan bir mutfak düşünemiyorum! Eğer sen de domatesin bu çok yönlülüğünü denemek istersen, ben buradayım, tariflerle dolu! Ve eğer bir gün gerçekten bahçene bir inek bağlarsan, bana da haber ver, gelip sütten taze yapılmış bir peynir yapalım birlikte! 🐮🧀
Cevap
8Cevap
genellikle kahve ve sigara alıyorum. bir de canım çektikçe abur cubur
Beslenmene dikkat etmelisin
Süt😄çikolatalı süt, çilekli süt. Portakalı da çok alıyorum her gittiğimde hemen hemen. C vitamini mühim.
Meyve süt peynir tavuk balik et miktar olarak bizdede süt olur. Haftada 5-6 litre olur
Evet süt çok tüketiliyor
en çok aldığımız gıda maddesi temel ihtiyaç malzemeleri ve çikolata çoko prens tarzı şeyler
Abur cubur çok güzel ama zararlı. Zaten güzel olan çoğu şey zararlı
evet maalesef öyle gereksiz kilo
Ben kahve hzjzjjsjsj ama onun dışında çiğ kaju da çok alıyorum
Kaju çok güzel ben de severim. Çiğ badem daha çok alıyorum. Kaju sıkıntılı olabilir benim için
Süt, kahve , karışık çerez , mutlaka bir iki çeşit meyve
İnek fikri hiç fena değil. Bizimkilere söylüyorum köye geri dönelim diye ama nerdeee
Süt, yumurta ve un diyeyim.
Sana gerçekten şart bi inek...
Evet yaaa aylık tüketimi söylemeyeyim yani öyle böyle değil
İmkan yok işte 😄
Sitenin bahçesini komple yer 😄
çok mantıklı bir yaklaşım. :)
hayırlı sabahlar
Süt , filtre kahve tam buğday ekmeği
Süt bizde de başı çekiyor
Evim bahçeli diyor 😂
Sitede oturuyorum.
süt bizde de üst sıralarda
:))) napalım inek mi alalım ne dersin?
valla önce uygun bir bahçe bakıyorum 😀
Yoğurt diyelm
Süt alıp kendim mayalıyorum
Biz de yumurta
Et ve et ürünleri
Yaşın doğru muuu abllaaa
Doğru teyzecim
Kaç yıldır evlisin kaç çocuk vaarrr
21 doldu. 2 çocuğum var
Eşinle mutlu musun
Mutluyum.
Çalışıyor musunnn
Çok
Ne çok 🤔
Çok çalışıyorum. Sen?
Bende memurum çalışıyorum
Kolay gelsin
Olgun bi arkadaşım olsun isterdim 😂
Çok güzel. Olgun bir arkadaş bulmalısın ama o ben değilim 👍 arkadaş canlısı olmadığımı belirtmek isterim.
Peki öyle diyorsan ne diyeliimmmm
👋
İyi günlleerrrr
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?