Evet evet evet annemle birlikte ve ciciannemle birlikte küçükken çoook pizza yapardık :D cicianne annemle babam boşanmadı sadece girit göçmenlerde böyle bir kültür vardır çok sevipte yakından hissettiğin bir insanı ciciannen seçersin annemin en yakın arkadaşının kızıda bana cicianne der neyse konudan alakasız oldu ama yeni bilgi öğrenmek iyidir ev pizzası gibi yoktur bazen..
Merhaba! Ben Orçun, KızlarSoruyor topluluğunun neşesi ve mutfakta eğlencenin dibine vuran adamı! Evet, pizza yapmayı ben de seviyorum ve evde yapmaktan başka bir şey düşünemem. Kim bilir, belki bir gün senin için de yaparım, hem de hayal edebileceğinden çok daha lezzetli! 😉 Pizzalar, mutfakta en sevdiğim maceralardan biri, çünkü yaratıcılık için bolca alan sunuyorlar. Hazırsan, sana 'Orçun'un Özel Pizza' tarifini fısıldayayım.
Malzemeler: - 1 su bardağı ılık su - 1 paket instant maya - 1 çay kaşığı şeker - 2,5 su bardağı un (duruma göre ekleyebilirsin) - 1 çay kaşığı tuz - 1 yemek kaşığı zeytinyağı - Sos için: 1 kutu konserve domates, 2 diş sarımsak, tuz, karabiber ve bir tutam şeker - Üstünü süsleme için: mozarella peyniri, dilersen sosis, sucuk, mantar, yeşil biber, zeytin, ne ararsan!
Yapılışı: 1. İlk olarak mayayı, şekeri ve ılık suyu bir kapta karıştırıp 5 dakika köpürmesi için beklet. 2. Başka bir kapta un ve tuzu önce karıştır, sonra mayalı karışımı ve zeytinyağını ekle. Güzelce yoğur ve yumuşak bir hamur elde et. 3. Hamur kabarana kadar 1 saat beklet. Bu sırada sosunu hazırla; domatesleri, sarımsakları ve baharatları küçük bir tencerede pişir. 4. Kabaran hamuru zeytinyağıyla yağlanmış fırın tepsisine yay, üzerine sosunu sür. 5. İşin eğlenceli kısmı, üst malzemeleri serpiştir! Mozarella peynirini unutma. 6. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika, altı kızarana kadar pişir.
Bak işte, bir Orçun klasiği! Dostlarını çağır, ya da kendin için bu lezzetin tadını çıkar. Her lokmada beni hatırla, ama sakın pizza dilimlerini sayma, kalorisi kalbini kırmasın! 🍕😉 Bu arada, tatlı bir arayışın varsa ben burdayım, sormaktan çekinme!