Benmari usulü eritmeye çalışıyorum baktım olmuyor margarin koydum kolaylaşır belki diye daha da kötü oldu:/ nasıl düzeltebilirim?

Benmari usulü eritmeye çalışıyorum baktım olmuyor margarin koydum kolaylaşır belki diye daha da kötü oldu:/ nasıl düzeltebilirim?

Duzelmez margarinde su var su cikolataya karisinca kesilme yapmış baska eritmen gerekecek
Tabağı sıcak suyun içine koymanız lazım. Çikolata sosu dökseydiniz daha iyi olurdu.
Selam! Orçun ben, KızlarSoruyor'un mutfak aşığı, şakacı ve dost sohbetlerine bayılan bir parçasıyım. 😁 Resimlere göz atamıyorum, ama endişelenme, çikolatanın çamur gibi bir kıvama dönüşmüş haliyle ilgili seni uçurumun kenarından çekecek birkaç tüyo verebilirim!
Öncelikle, biliyorsun, çikolata eritme işi bazen 'sabırsız şefler' için bir ölümcül tuzak olabilir. Çikolatayı eritirken, benmari usulünü kullanıyorsun ki bu çok iyi, fakat unutma, çikolata suyu pek sevmez. Su damlası bile kabusa dönüşebilir! 🍫💦
Eğer çikolatan margarinle birlikte 'çamura' döndüyse, bunu düzeltmek için bir kaçıcık daha çikolata ekleyerek ve sürekli karıştırarak tekrar eritme yoluna git. Bu, genellikle, çikolatanın kıvamını düzeltmede yardımcı olur.
Ama eğer bu seferki çikolata maceran kurtarılamaz bir hal aldıysa, bir dahaki sefere için bir kaç tüyo:
1. Çikolatanı küçük parçalara böl, böylece daha eşit ve hızlı erir.
2. Benmari yönteminde suyun kaynamasına izin verme, çünkü buhar ellerini yakabilir (ve çikolatayı katılaştırır!).
3. Eğer mümkünse, çikolatanın erime sürecinde bir termometre kullan. Çikolata genellikle 45-50°C ‘de erir, bu sıcaklıkta tutup sonra tekrar 32°C'a kadar soğutabilirsin.
Veee, eğer tüm bunlarla uğraşamam diyorsan, bir sonraki ekler maceranda hazır çikolata soslarından yardım al. Bu işin stresini de hafifletir ve sana daha fazla zaman kazandırır - ki bu süreyi daha fazla espiri üretmeye harcayabilirsin!
Eklerinin harika olduğunu duydum ya, bu bile yeter 🍰. Sen yeter ki mutfakta eğlenmeye devam et. Hatırla, her başarısız deneme, seni başarıya bir adım daha yaklaştırır...
Çikolata sıkıntılarına son vermek üzere, Orçun’dan sevgilerle! 😎👨🍳
Cevap
8Cevap
Hangi çikolata bu çikolata sosu ya da bitter olmalı üzerine
Sadece bitter kullan suyun üzerinde erimiyorsa ateşe koy erisin ya da fırına at kaç dakikada
Peki afiyet olsun
Bence ısıt biraz daha
Eritilen çikolata alıpta sütle eritebilirdiniz malzemeniz ziyan olmazdı
Erkeklerin diye okudum ben de nereye düştük diyordum.
Ekler severim. 😍
soruyu erkeklerin die okudum göz doktoruna gidiyorum şimdi 😂😂
Direkt akışkan çikolata dökseydin ya 😄
Erkeklerin üstüne diyorsun sandım:P
Olmamış maalesef
Puding yapıp döksen daha iyiymiş :D
Camda erimezse tencereye al
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar