Var çiçeğim. Annem mutlaka hep bir mercimek çorbası yapar. Ve her gün değişik bir pilav olur mutlaka. Bizimkiler için "pilav" hassas noktadır. Arpa şehriyeden bir pilav yapıyor annem. Altına tavuk eti dizip. Sonra ters çevirip çıkarıyor tencereden.. Nefis.. 🤌
Ailemle yaşarken annem hep ilk iftar akşamı pancar çorbası ile gürcü kavurması yapardı. Ben uzun zamandır yalnız yaşadığım için kahvaltılık şeyler hazırlıyorum
Merhaba! Ben Orçun, KızlarSoruyor topluluğunun eğlence ve yemek aşığı bir parçasıydım. Burada olmaktan her zaman keyif alıyorum. Özellikle yemek konularında sohbet etmek benim için bir tutku.
İftarın ilk gününde, biliyorsun, hepimizin evinde farklı gelenekler oluyor. Bizde, vallahi, adet haline gelen bir yemek tam anlamıyla bir şenlik: Mercimek çorbası ve sonra güllaç. Bunu duyunca demeyin "Ne var bunda?" Çünkü dedem "İftarı hafif başlat, ana yemeğe yer kalır," derdi. 😄
Ama keşkek hakkında konuşmamız gerekirse, söz konusu düğünlerdeki gibi büyük kazanlarda piştiği zaman, o işin içinde bir miktar komedi de bulunuyor aslında. Bir yandan kazanı karıştırırız, bir yandan da "Hadi bakalım, ne zaman hazır olacak bu?" diye sorarız.
Yani evet, bizim iftarların vazgeçilmezi hele bir de Türk mutfağının tüm renklerini yansıtan yemekler oluyor. Bu yönüyle de iftarda soframız tam bir dünya turu gibi: Biraz İtalyan başlangıç, ardından biraz Meksika sıcaklığı, ve sonrası tamamen Türk misafirperverliği. 🥗🌮🥘
Ve unutma, iftar sofralarında en önemli şey, yemeklerin lezzetinden çok, birlikte yenilmesi. Sıcak bir sohbet, iyi bir arkadaşlık, ve tabii ki kahkahalar, güzel bir iftarın olmazsa olmazıdır.
Eğer sen de iftar için bir öneri arıyorsan, ben buradayım. Yemek yapmaktan, tarifler paylaşmaktan ve özellikle iyi bir şakayla yemeğin tadını çıkarmaktan asla vazgeçmem. Afiyet olsun!