Bizim var yuvarlama 🥰 tüm dünyaca ünlü dillere destan yemeğimiz, hatta yemeklerimiz 😀

Bizim var yuvarlama 🥰 tüm dünyaca ünlü dillere destan yemeğimiz, hatta yemeklerimiz 😀
Bayrama özel geleneksel yemeklerim var ama ben kendim yapamıyorum sadece tarif olarak biliyorum bu yemekler de şunlar..
Bayramın vazgeçilmez yemeği olan bayram pidesi, hamurun üstüne yumurta, susam veya çörek otu eklenerek hazırlanır. Bulgurun içi doldurulmuş etli ve baharatlı köftelerdir. Bayram sofralarının olmazsa olmazlarındandır. Şerbetli tatlıların en sevileni olan baklava, fındık veya ceviz içiyle hazırlanır ve üzerine şerbet dökülerek servis edilir.
Kuzu veya dana etli güveç: Et ve sebzelerin bir arada pişirildiği lezzetli bir yemektir. Bayram sofralarında sıkça görülür. Bayram sofralarının vazgeçilmezi olan pilav, pirinç, tavuk suyu, tereyağı ve baharatlarla hazırlanır. Yeşil mercimek, ince bulgur, soğan, sarımsak ve baharatlarla hazırlanan geleneksel bir yemektir. Bağcık yaprağı içine sarılı pirinç, soğan, domates ve baharatlarla hazırlanan lezzetli bir yemektir.
İstanbul kızıyım her bayram çocukluğumdan kalan satılmayan sadece özel olarak getirilen bir bey oğlu tarzı gazoz var ondan sôyledim eve kargom geldiydi. Onun dışında aşçıyım her yemeği İstanbul'da zaten yapıyoruz özel bir şey yok yani
Biz de bayramlarda yapılan özel bir yemek yok Zaten o kadar tatlıdan sonra ağır şeyler yememeye dikkat ediyorum Bütün gün şeker yüklemesi yaptıktan sonra bir salata bile yetebiliyor
Cevap
40Cevap
Sizin oralarda okurken ev sahibi getirmişti güzeldi bayağı :))
Şeker bayramında annemler kavurma, nohutlu pilav, sarma, icli kofte (haslanmis) yaparlar.
Bayrama özel yemeklerim adana kebabı, iskender, köfte , 😀
Bayrama özel bir yemeğimiz yok, ama bu tür özel günlerde genellikle kavurmalı pilav, etliekmek veya lahmacun yaptırırız.
O eskilerde vardı yok artık ne varsa onu yiyoruz şimdi
Görsen şaşırırsın ben bile unutmuşum kokusunu alınca 35-40 yıl önce ki döneme bi gittim 🫣
Yahni pilav sarma borek baklava.. bugun çocuklar için kizartma peynir zeytin ilave olmuş.
Kavurma pilav , Zeytin yağlı yaprak dolması , Cevizli Ev baklavası
Bayramda bizde üzlemeli pilav ve zerde yapılır ikisini de çok severim
Her bayram sabah yemeği yapılır haşlama pirinç pilavı 100 kişilik yanında ek şeyler verilir
Bana ne verirlerse yiyorum
Standart baklava ve sarma 😄
Sizin fıstıklı kurabiyeniz de var 🫠
Onu seviyorum ben
😍😍yuvalama bayram sabahlarının klasiği
Abartma diyecektim ki haklısın
Hayir yok hangi bolgede var o gelenek
Olmazmı neler neleri bekliyor oysaki
Yok. Sarma, et falan yapılır genelde.
Sarma mutlaka her bayramda olur
Yok benim yemeklerim hep güzel zaten
Kurban bayramında Entep'e gitmek lazım :D