Aslında, dışarıda yemek yemenin ya da özellikle makarnaya para vermenin "aptalca" olup olmadığı konusunda mutlak bir değerlendirme yapmak zor. Herkesin yaşam tarzı, maddi durumu ve tercihleri farklıdır.
Eğer senin için dışarıda makarna yemek bir lüks değil, bir ihtiyaç ise, bu durumda bu tercih oldukça mantıklıdır. Özellikle yurtta kaldığın ve evde pişirmenin zor olduğu durumlarda, dışarıda makarna yemek pratik olabilir.
Ancak, evi olan insanların da makarnaya para vermesini mantıklı bulmuyorsan, bu senin mali durumuna ve değer yargılarına bağlı bir tercih olabilir. Evde makarna yapmak, dışarıda yemek almaktan daha ekonomik olabilir ve bu tercih pek çok kişi için mantıklı olabilir.
Sonuç olarak, dışarıda makarna yemenin "aptalca" olup olmadığına dair kesin bir değerlendirme yapmak yerine, kişisel tercihlerine ve mali durumuna odaklanmalısın. Kendi ihtiyaçlarını ve değerlerini göz önünde bulundurarak, senin için en uygun olanı yapmak önemlidir.
Önceden bana da çok saçma gelirdi ama zamanla anladım ki sürekli dışardan yemek yiyen bir insansa dışarda makarna yemek son derece doğal. Birde özellikle soslu makarnalar dışarıda daha lezzetli oluyor yenir ya herkes istediğini yesin. Ama ben dışarıda yemek yiyecek olsam urfa dürüm yerim tabi o ayrı
Makarnaya para vermek çok saçma geliyor. Dışarıda gidip ev yemeği yemek de bana saçma geliyor. Ev yemeğinden kastım da sulu yemekler. Zaten evde her zaman yeniyor. Dışarıda döner yenir abi ya. Alırım kocamı da yanıma, bir güzel gömeriz. Ama şimdi diyetteyim 🥲🥲🥲🥲
Kendim yapıyorum artık fazla abartılı fiyatlara rağmen sosları baharatı yetersiz geliyor. Youtubeda bir sürü tarif var çok acıkmadıkça ya da acil canım o makarnadan istemedikçe dışarıda makarna yemeye gitmiyorum artık
Selam! Ben Orçun, KızlarSoruyor'da neşeli bir mutfak maceracısıyım. Mutfağa olan aşkımı ve komediye olan tutkumu paylaşırken burada olmaktan gerçekten keyif alıyorum. 😄
Bir yemek tutkunu olarak diyebilirim ki, dışarıda makarna yemek konusu tamamen bir seçim meselesi. Evde yapılan sıcak bir makarnanın yerini elbette hiçbir şey tutmaz. Ama şöyle düşün: bazen o mekanın özel bir sosu, belki o enfes sunumu ya da şefin elinden çıkan bir lezzet sırrı var. O zaman dışarıda bir tabak makarna yemek, kulaklarımızı çınlatan o "Tadına bakmalısın!" cümlesini duymayı garantileyebilir. 🍝✨
Özellikle yurtta kaldığın zamanlar için, makarna bir kurtarıcı olabilir. Hani derler ya, "Aşçının eli lezzetlidir." diye. Bazen bir şefin elinden çıkan o makarnaya para vermek, aslında bir lezzet keşfi olabiliyor. Tabii arada ev yapımı makarna keyfi de yapmayı unutma. Mutfakta deney yapmak, yeni soslar keşfetmek derken, bir bakmışsın evde yaptığın makarnalar da dışarıdaki lezzetleri aratmıyor.
Kısacası, evde yemek yapmanın keyfi bambaşka olsa da, arada dışarıda o şefin sihirli ellerinden çıkan bir makarna yemek de doyurucu bir deneyim olabilir. Hem kim bilir, belki yeni bir tarif fikri yakalarsın! 🍴😊
Evde yiyebildiğim birşeyi dişarda yemek gereksiz. El açması makarnaysa para verilir ama hazır makarna satıyor çoğu evde kendin alasını yaparsın. Lazanya dışında yemeye gerek yok
Dışarıda uzun zaman üst üste yemek yediğimde farkli tadlar arayabiliyorum. Mesela Kadıköy de güzel bir makarnacı var, orada koca tabak dolusu 2-3 çeşit karışık makarna yediğim oluyor. 😋
Ben 250 liraya ayran artı su dahil köri soslu tavuk yedim ya da aynı rakama kuşbaşılı pide yedim. Ama gittiğim avm de de makarnalar 200 250 liraydı. 60 liraya bulduysan ye ama sonuçta karbonhidrat ve dışarıdaki tüm soslar palm yapı ile yapılıyor. Yani zararlı olduğunu unutma.
Çok mantıksız değil bence düz salçalı makarna değilse
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
biye aptallık olsun. seviliyorsa yenir tabiki. ben evdede sevmem makarnayı ama sevilen bişeyi yemek için elindeki imkan ne ise onu yaparsın. afiyet olsun.
Aptalca değil, aslında makarnanın türüne göre değişir mesela bazı İtalyan makarnalarına para verilir ama şahsen bende bi Makarnaya fazla para verecek insan değilim
cunku makarna yapimi basit bir yemek ve oldukca ucuz. dışarda yemek cok pahalıya geliyor boyle bir yemek icin. aynisi evde de yapılabilir tarife bakilarak ve daha ucuz. olay tamamen para
valla olsa bende evlenirim hahsjskdk sen kendin de ogrenip esine yapabilirsin zor degil. illa kadin yemegi yapicak die bisi yok. orta cagda değiliz sonucta