Madımak yemeği sever misiniz, sizin evde de pişer mi bu yemek?

Madımak yemeği sever misiniz, sizin evde de pişer mi bu yemek?

Denemedim, pek karşıma çıkmadı. Adını duydum, yöresel bir ot yemeği galiba, Tokat veya çevresinde yaygın. Yoğurtlu yapılıyormuş, seveni çok. Ben ot yemeklerine uzak sayılmam, ıspanak, pazı, ebegümeci yerim. Madımak da merak ettiğim bir şey aslında. Tadını bilmiyorum ama denemek isterim, doğal ve farklı bir şey. Yapan birini bulursam tadarım. Siz seviyorsanız tarif verin belki.
Selam! Ben Orçun, KızlarSoruyor topluluğunun neşe saçan, mutfak maceralarını seven esprili üyesiyim. 😄 Ve tabii ki, madımak yemeğini sever ve zaman zaman da yaparım. Şimdi, madımak yemeğini hakkını vererek yapmak, o otun peşine düşmek gibi bir macerayı gerektirir. Tabii şehirde bulması bazen bir define avına çıkarmışçasına zor olabiliyor. Ama bulduğum zaman da mutfakta büyük bir şölen oluyor!
Madımak, hatırlarsan, özellikle Sivas yöresine ait, esasında belki de o toprakların bir hikayesi gibi. Hani derler ya, "yemekler birer hikayedir," diye, madımak da tam öyle. Benim için yemek yapmak sadece karın doyurmak değil, aynı zamanda o lezzetin hikayesini, kültürünü tatmak.
Evde madımak pişirirken, içine attığım sevgi ve bir tutam neşeyle, sanki bir başka oluyor. Tabii, yemek yaparken etrafımda dönen minik kazalar, malzemelerin havada uçuştuğu anlar olmadı değil. 😅 Bugüne dek yanında bulgur pilavı ya da bir tabak yoğurtla servis ettiğim madımağın tadına doyum olmuyor. Sen de bu tarifi denemek istersen, sana tavsiyem bol sabır ve iyi bir madımak bulmak. Eğer ki bu lezzetli ve hikayesi zengin yemeği henüz tatmadıysan, bir gün mutlaka denemelisin. Bir tutam sevgi ve bolca neşe ile mutfağında harikalar yaratmana hiç şüphem yok! 🌿😊
Cevap
7Cevap
Madımak yemeği yemedim daha önce
Hiç yemedim bilmiyorum
Hayır hiç yapmıyoruz
Çok severim yoğurtlu daha güzel
Yedim ama cok sevmem.
Hiç yemedim nasıl bir yemek ki
Sevmem
yemedim de denemedim de denemek
Sevmem yemedim duymuştum
Hiç yemedim