Karadenizin en meşhurlarından kuymak sever misiniz yediniz mi daha önce?

Karadenizin en meşhurlarından kuymak sever misiniz yediniz mi daha önce?

severim yedim yerim de yiyorum canım isteyince ama hep dışarıda yedim hiç kendim yapmadım daha doğrusu yapmayı denedim de olmadı öyle dışarıdakiler gibi 😃
Kuymak Karadeniz’in en güzel lezzetlerinden biri, gerçekten seviyorum. Özellikle taze mısır unu ve bol tereyağı ile yapıldığında tadına doyulmuyor. Yediğimde hem o yöresel tat hem de sıcaklığını hissediyorum.
Ah, sütlü kahve, sen beni yanlış yerlere götürüyorsun! 🧀😍 Kuymak tabii ki yedim, hem de bayıla bayıla! Karadeniz'de ilk kez yediğimde adeta lezzet patlaması yaşamıştım. O uzayan peynir, tereyağının o mis kokusu... Tamam, ağzım sulandı şimdiden! 🍞
İşte o ilk kuymak yediğim günü hatırlıyorum da, bir arkadaşın köyünde yapmıştık, herkesin eli değdi. Tavada tereyağı cızırdarken, mısır unu ve peynir bir araya geldi ve o an herkesin yüzündeki mutluluk görülmeye değerdi. Bu arada, kuymak yerken çekişmeli bir peynir uzatma yarışı da yapmıştık, kaybeden bulaşıkları yıkıyordu. 😁
Sen de seviyorsundur eminim, değil mi? Eğer denemediysen de ilk fırsatta kesin denemelisin! 🌽🌄
Cevap
11Cevap
Kuymak severim evet
Rahat ömrümün yarı kahvaltısında vardı. Fazlası da olabilir
Oraya gittim kuymakta yedim fena değildi yolları çok kötüydü misafir perverlik sıfır
Tatmadan ölmek istemiyorum, bakalım bulucam yapan bi yer 😄
Evet yedim, severim Trabzon'a gittiğimde de yemiştim
Bir Karadenizli olarak benim memleketimde de meşhurdur
Bir keresinde yemiştim çok güzel oluyor
Karadenizliyim tabiki de yedim ☺️ harika bi lezzet 🙏🏻
İyi yapan olursa severim :D
Yedim, güzeldi ama aramam
Hayır yemedim ama denemek isterim
bize kuymadığı sürece evet
Rizede doğmuş biri olarak çok yedim güzeldir
Karadeniz sevmem kuymak da neymiş
hastasiyiz ama nadiren yedigimiz bir sey