Çekirdeği özel mi? Yapımında püf nokta var mı? Acı mıdır?

Çekirdeği özel mi? Yapımında püf nokta var mı? Acı mıdır?

Kahve hep aynı kahve, çuvallardaki çekirdekler. Sadece içe durumuna göre kavrulma ve öğütmesi farklı o kadar. Makineye değer mi? Çok kahve içmeyen birisi için değmez.
Ama hangisini içeceğine deneye deneye kendin karar vereceksin. Sadece görseldeki gibi kapsüllü makina alırsan sürekli kapsül almak zorunda kalırsın. Kapsülllere bağımlı olursun ki o da çok rahat bulunan bişey değil. Çok seçeneğin olmaz. O makinalar normal toz ile çalışmaz çünkü.

Filtre kahve seven bir arkadaşım BİM'den en ucuz makinayı aldım. Onun yaptığı kahveyi hiçbirisi yapmıyor demişti.
Amaç sadece filtre kahve ise şöyle bir makine rahatlıkla işini görür. Herhangi bir marketten herhangi bir filtre kahve alır içersin. Zamanla da istediğin tadı bulunca da onu alır onu içersin.
Tam işlevli bişey mi baksam
French press e bir miktar kahve atıyorsun attığın kahve demleniyor beş dk alsana filtre kahve içimi de güzel kahve markası olarak Mehmet Efendi'nin Colombia olan kırmızı paketini alıyorum gayet güzel oluyor
Makina alıcam ama kahvesi ayrı demek. Peki acı istemiyorsak ne yapıcaz
Kahveyi çekiyorsun, sonra eski bir çoraba dolduruyorsun. Çorabın içine sıcak su dolduruyorsun, süzülmüş kahve kupa bardağa dolacak şekilde çorabı kupaya yerleştiriyorsun. Kahvemiz servise hazır.
Çorap mı 😂😂
Kullanmadığın bir çorap.
Filtre kahvenin kendine özel farklı farklı markaları ve formları var bazıları yumuşak için bazıları sert içim oluyor. Tek ortak noktası makine ya da frencerde yapılıyor olması.
Süper anlattın. Şu yumuşak içim dediğimiz şekerli gibi mi
Cevap
8Cevap
⭐ Yumuşak içim istersen ince filtre edilmiş Gold Nescafe daha sert ve yoğun olması için Classic Nescafe var, pek çok çeşidi var elbette piyasada⭐
Hepsi şekersiz olmak zorunda mı
⭐Zevkine göre, farketmez ⭐
Çekirdeklerinin kavrulma süresi ve öğütülmesi farklı sanırım. Ben makineden çok french press kullanıyorum tek başına yeterli oluyor ve demlenme süresini ben belirlemiş oluyorum.
Normal kahveyle aynı, daha büyük öğütülüyor filtreden geçmesin diye, başka bir farkı yok ama hikaye istersen çok😄
Normal türk kahvesi çekirdeğiyle mi
Evet, türk kahvesi çekirdeği diye bir çekirdek yok, grinding (öğütülme) boyu ve kavurma miktarı değişiyor sadece, çekirdekler gep aynı diye düşünebilirsin
Hiç alanım değil ama güzel bir giriş yapıcam 😄
Konuya, vakıf değilim kusura bkma, genelde dönüşüm muhteşem olacak derler😄
Daha gidemedim ki döneyim 😄
Kahve dükkanı mı açacaksın
Yooo kendime yapıcam 😂
😄😄jacobs selection al, filtre kağıdı koy, kaynr suyla haşla
makineyey koyuyuoruz demleniyor işte. düz adam sami :D
Hangi kahve ama
çekirdek kahve, bilinen düz kahve diye biliyorum ben.
Ben ayrı bir çekirdek var sanıyordum
çekirdek aynı. ekirdek de işte türk ahvesi kavurması farklı oluyo başka bişey farklı oluyo. ama filtre kahveninki dümdüz çekirdek diye biliyorum ben.
Kahvelerle aram pek iyi değil irtibat kuramıyorum
Çok püf noktaları var. Çekirdeğin cinsi, aroması, miktarı, demlenme süresi vs vs
Bilmiyorum valla hic ilgimide cekmiyo turk kahvesi candir ya❤️
Hiçbir bilgim yok 🤔
Sıcak suyu koy içine kahve koy oldu bitti
Sanırım espresso çekiliyor
Evet acı kahvedir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?