• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Yeme & İçme

Filtre kahve nasıl yapılır?

Gizli Üye
Gizli Üye
(30-35)
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
99
Yapay Zekaya Sor
filtre kahve nasıl yapılır?
filtre kahve nasıl yapılır?
Makineli ve makinesiz filtre kahve nasıl yapılır? French Press'te filtre kahve nasıl hazırlanır?
Nasıl Yapılır Soruları Nasıl Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
18 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • AtomunÇekirdeği
    AtomunÇekirdeği Takip Et
    Fırsat Avcısı Master Yaş: 35
    +1 yıl

Filtre Kahve Nasıl Yapılır?

Öncelikle merhaba, filtre kahve sizinde detaylarda ve soruda belirttiğiniz üzere 3 farklı şekilde yapılabilmektedir. Yapılışından ziyade aslında en önemli faktör ise nasıl içimi olduğunu bilmenizdir.
    Filtre kahve yapım çeşitleri;

• Makine ile
    • Makinesiz
    • French press ile

Filtre kahve içim seçecekleri;

• Yumuşak içim
    • Orta sert içim
    • Sert yani ağır aromalı içim

Alacağınız kahveleri özenle ve kalın öğütülmüş seçmenizi tavsiye ederim.

Makine İle Filtre Kahve Nasıl Yapılır?

Makine ile filtre kahve daha kolay bir yöntemdir. Çünkü siz sadece içeceğiniz kahve çeşidini ve hangi kahve çekirdeğinin lezzetini beğendiğinizi yani damak tadınıza uygun lezzeti bulup makinenin tuşuna basmanız yeterli oluyor. Lezzetinden emin olduğunuz kahvenizi makinemizin haznesine yerleştirdikten sonra bir fincanı bardaklık dediğimiz bölmeye yerleştirdikten sonra start vermeniz yeterli olacaktır. Makineniz filtre kahveniz hazır olunca sizi sesli bir şekilde uyaracaktır. Afiyet olsun...
    Bazı tip makinelerde kendi haznesine dolduracaktır ve siz oradan temin edebilirsiniz.

Makinesiz Filtre Kahve Yapımı Nasıl Olmalıdır?

Öncelikle filtre kahveyi seviyor olabilirsiniz ama makine almak zorunda değilsiniz. Ya da almayı tercih etmiyor da olabilirsiniz. Bu nedenle sadece 4 ve 6 dakikada hazırlanan bu yöntemi de kullanabilirsiniz.
    Öncelikle makine olmadığı için belli ana malzemelere ihtiyacımız olacak bunlar;

• Sıcak su (yaklaşık 70 derece)
    • Filtre kağıdı
    • 10 ya da 15 gram kahve

Filtre kahve hazırlamak için filtre kağıdımızı bardağınıza yerleştirdikten sonra kahvemizi koyuyor ve üstüne yavaş yavaş ve gezdirerek sıcak suyumuzu dolduruyoruz. Dinlendikçe bardağınıza demlenecektir. Filtre kahve hazır :) afiyet olsun...

French Press İle Filtre Kahve Yapılışı Nasıl Olmalıdır?

Öncelikle french press ile filtre kahve yapmak istiyorsak ilk bilmemiz gereken şeyler oranlardır. 18 gram kahve kullanırken bu 18 gram kahveye 300 ml su doldurmamız gerekiyor. Yalnız suyun sıcaklığı ise makinesiz filtre kahve yapımını anlatırken dediğimden biraz farklı olacak çünkü orada 70 dereceden bahsetmiştim lakin french press kullanacaksak suyun 90 derece olması önemli ve kahveninde en kalın şekilde öğütülmüş olması önemlidir. French pressimize 18 gram kahvemizi dolduruyoruz ve üstüne suyumuzu katıyoruz. French pressimizin pistonunu ya da kapağını kapatıyoruz ama aşağı indirmiyoruz. 4 dakika bekledikten sonra aşağı doğru iterek kahvemizi hazır hale getirmiş oluyoruz. Afiyet olsun...

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

4
    1 Yorumla
    • KızlarSoruyor a
      KızlarSoruyor
      +1 yıl

Merhaba 🌸

Görüş Fırsatı'nın kazananı sen oldun! 🥳 25 TL değerinde Amazon Hediye Çeki için lütfen bizimle iletişime geç.

Sevgiler. 🙏🏻

Yorumla

En İyi Cevaplar

• YourName333
    YourName333 Takip Et
    Fırsat Avcısı Master Yaş: 34
    +1 yıl
    Yeme & İçme konusunda 792 cevap paylaştı.

Filtre Kahve Nasıl Yapılır?

Merhabalar ^^
    Kahve bilhassa sıcak içecek seven bizim gibi toplumlar için mükemmel bir tercih. Hatta sabahları işe giderken dahi ilk tüketilen içecekler içerisinde. Kahve kültürü de kendi içerisinde inanılmaz derecede çeşitli türleri olan ve her birinin de pişirilme şekli neredeyse farklı olan bir içecektir. Ama şimdi ben sizin de bahsettiğiniz üzere Filtre Kahvenin Nasıl Yapılacağına değineceğim.

Filtre Kahve Nasıl yapılır?

Öncelikle filtre kahve, öğütülmüş kahve çekirdeklerinin yaklaşık olarak 90 derecedeki suyla demlenmesi, kağıt yahut metal bir filtre yardımıyla da süzülerek sahip olduğu posadan ayrılması ve içilir hale gelmesiyle elde edilen kahve çeşididir.

Öğütülme dereceleri de çok mühimdir kahvenin. Mesela ince öğütülmüş kahve değirmende en az 15 saniye kalmıştır, orta öğütülmüş kahve değirmende tahminen 9 saniye kalmıştır ve kalın öğütülmüş kahve ise değirmende 6-7 saniye kalmıştır ki, bu da french pres için uygundur.

Kahveyi öncelikle, nerede demler isek demleyelim miktarını ölçüp damak zevkimize göre ayarlamamız şarttır. Çünkü öteki türlü fazla sulu yahut gazla acı kahveleri demlememiz kaçınılmaz olacaktır.

Hemen filtre kahve yapım çeşitlerine geçelim :

1 – French Press

Aslında bu filtre kahve yapım şekli, en ekonomik, en kolay, en hızlı ve bence en pratik olanıdır da aynı zamanda. Fransız Press’i olarak da adlandırılan bu yöntem, evde yapım için en ideal çeşittir.

Öncelikle taze suyumuzu kaynatalım, suyumuz da ne kadar yumuşak olursa kahve çekirdeklerinin lezzeti o kadar, çekirdeklerin yağı o kadar güzel dışarı çıkıp aroma verecektir. Suyumuzu French Press’e uygun olarak ayarlayalım ve en az 90 derecede kaynatalım. Devamında French Press’e mümkünse yukarıda da belirttiğim üzere en kalın öğütülmüş, değirmende 6-7 saniye kalmış kalın çekirdekli kahvemizi ekleyelim. Sonrasında da hazır olan taze kaynamış suyumuzu ekleyelim ve Press kavramının çıkış noktası ve bu tekniğe ismini veren çeşit gereği French Press’imizin pistonunu kapatalım. Buradaki püf nokta şudur ki, normal bir filtre kahve kahve ölçütü 7 gram kahveye 125 ml sudur. Eğer 14 gram kahve kullanacaksak, bu French Press’i tamamen dolduracaktır, 250 ml suyu ayarlayalım. Pistonu kapattıktan sonra indirmeden yaklaşık 4-5 dakika bekleyelim, bu bizim kahvemizin demlenme süresidir. Sonrasında presi aşağı doğru bastıralım. Kahve tortusunu aşağıda bırakmış olacağız yani ve biz üstte kalan kahveyi bardağa doldurabileceğiz. Aşamanın hepsi bu aslında. Eğer ki biraz daha sert bir kahve istiyorsak, verdiğim 7 gramlık ölçüyü 8 gram yapabiliriz.

2- Makine ile filtre kahve yapımı

Filtre kahve makinalarına çok aşınayız aslında. HollyWood filmlerinde o popüler ofis ortamlarının vazgeçilmezidir filtre kahve makinaları ve işe gelen oyuncular direkt kahve almaya yönelirler.

Makinada filtre kahve yapmak için ise, makinanın su haznesini doldurmamız gerekmektedir. Kahve gözüne de kahve koymamız gerekmektedir. Makinada kağıt filtre var ise filtresini de yenilmemiz gerekir, her makinada bu olmuyor. Seçtiğimiz kahvenin aroması, markası, çekilme kıvamı tadını etkileyecektir. Hangi aromayı seviyorsak eklememiz kahvenin hazır olması için kafidir. Haznesinde fincan yeri yahut görselimdeki gibi cam demliğini yerleştirip sonrasında başlat tuşuna basmamız yeterli. Makine işini bitirip, demlemeyi de tamamladıktan sonra uyarı verecektir zaten, keyifle içmesi kalıyor geriye.

3- Moka Pot ile Filtre Kahve yapımı

Moka pot, bir elektrik aksamı olmayan, espresso makinasına benzeyen ve son dönemde moda olan bir filtre kahve yapma aracı aslında. Hatta parça parça ısıya dayanıklı seramik ürünlerini el emeği seramik ürünler yapan atolyelerde görüyorum artık. Gittikçe de popüler olacağı aşikar.

Moka potun su haznesine kaynatmış olduğumuz taze suyu ekliyoruz. Potumuzun içerisindeki kahve filtresine de kahvemizi belirttiğim oranlarda ekleyebiliriz kaşıkla. Sonra kahveyi düzleştirip bir düzgün yüzey elde edelim, bunu kullananlar daima öneriyor. Devamında potun su hazne aparatını ve kahve hazne aparatını kapatalım. Kısık ateşe koyalım, kaynadıkça kahve o basıncın da etkisiyle üst haznemizde toplanacaktır. Suyun tamamı da üst hazneye geçtiğinde moka potun altını kapatabiliriz. Demleme süreci başlıyor bundan sonra, kaynatılmayı da hesaba katarak 2-3 dakika demlememiz kafi gelecektir. Dinlendikten sonra keyifli bir içim bizi bekleyecektir.

4- Makinasız, aparatsız Bardakta Filtre Kahve

Elimizde French Press yok ise, makinamız yahut Moka potumuz da yoksa buyurun bardakta demleyelim kahvemizi ^^

Filtre kahve filtresini alıp, tercihen kalın bir seramiğe sahip fincanımıza oturtalım. Sonrasında tek porsiyonluk filtre kahvemizi de filtremize dökelim. Ardından kaynatmış olduğumuz taze suyumuzu da ağır ağır ve gezdirerek dökelim fincanımıza. Ağzı açık olduğuna derecemiz 75-80 dereceyi bulsun ki, demlenme işlemi sonrasında ılık bir kahve ile karşılaşmayalım. 7 gram filtre kahve ise orta içimde keyifli olacaktır. Demlenen kahve kendini belli edecektir, yaklaşık 4 dakika sonra filtremizi alıp kahvemizi keyifle içebiliriz.

5- Pour Over Filtre Kahve Yapımı

Son dönemde pek bilinmese de, görseline eklediğim üstteki fincanı el emeği fincan üreticileri üretiyor ve insanlar merak ederek alıp öğreniyor. Üstteki altı yelpazeli fincan ve altında da camdan demleme haznesi olan bu sistem Pour Over’dır. Aslında mantık filtre kahve makinası gibidir ama bu biraz manuel, ya da ilkel olanıdır diyelim.

Önce sıcak suyla filtremizi ıslatıyoruz. Filtrenin hazır hale gelmesidir amaç. Sonra o suyu boşaltıyoruz, zaten 60 ml kadar suyla ıslatmamız kafidir. Daha sonra çekilmiş kahveyi filtremize kaşıkla koyuyoruz. İnce çekilmiş olması filtre kullanmamızdan ötürü en iyi sonucu verecektir. Toz gibi yani. Kaynattığımız suyu da gezdirerek en üstteki filtre içeren altı yelpaze fincanımıza dökmeye başlayalım.

Suyumuzun yaklaşık çeyreğini azar azar gezdirip kahvenin suyu emmesini bekliyoruz. 1 dakika sonra da suyun kalanını yine yakın mesafeden gezdirerek kahve filtresine döküyoruz. Alttan su akımı çok yoğun olmayacağı için dikkat edelim ki su aktarıldıkça birikecek ve o kahve aromasını mükemmel şekilde hissedeceğiz. Sonra alttaki cam kısıma kahvenin demlenip de aktığını izliyoruz ve keyifle kahvemizi içiyoruz. Görsel olarak belki de en eksantrik yöntemdir ama en az kullanılan yöntemdir aynı zamanda da :)

Bir kahve tutkunu olarak, filtre kahve yapım kategorisinde en yaygın olabilecek 5 çeşidi naçizane anlatmaya gayret ettim. Farklı metotlar elbette olacaktır ama ben biraz da popüleritesine göre seçtim yöntemlerini, eminim ki sizin ve okuyanların nezdinde herkese uyabilecek yöntemler vardır burada. Şimdiden okuyanlara ve beğenecek olanlara teşekkürler ^^

1
    0 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

13

Cevap

14

Cevap

• Y_U_S_U_F
    Y_U_S_U_F Takip Et
    Xper 6 Yaş: 44 , eic 86%
    +1 yıl

En iyi kahve demleme yöntemi V60 ile yapılır. Lakin yeterli değildir. Kahve öyle bir konuki derin diosiz kuyu gibidir. Kahve çekirdeğinin yetiştiği bölge, iklimi, rakımı, bakım şartları, hasayı, depolanması, kavrulması, öğütülmesi, demlendiği suyun kalitesi sıcaklığı. O kadar fazla çarpana sahip konudurki.
    En önemlisi kaliteli aromalı çekirdeğe sahip olmak gerekiyor. Elinde kaliteli çekirdek yoksa ne yaparsan yap başarılı kahve demleyemezsiniz.
    Bayramdan önce migrosta starbucksun weranda filtre kahvesini gördüm alayım dedim. İnanın kahve kokusu yok. Saman gibi bişey. 50 lira çöpe gitti.
    Önce kaliteli kahve bulmak gerekiyor.

1
    0 Yorumla
  • Haunters
    Haunters Takip Et
    Guru Yaş: 27 , eic 41%
    +1 yıl

Merhaba:

Öncelikle kettle su koy.

2-3 kaşık filtre kahve koy french presse
    Sonra kaynayan suyu yavaş yavaş üzerine dök
    4-7 dk arası bekle
    Daha sonra press pistonumu yavaşca aşağı indirip fincana dökebilirsin.

Afiyet olsun

1
    0 Yorumla
  • birbukre
    birbukre Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 24
    +1 yıl

Merhaba, paylaştığım video yardımcı olur diye düşündüm. Afiyet olsun şimdiden 🎈🎈

https://youtu.be/vuE1yDYCtZo
    0
    0 Yorumla
  • filtrekahve0000
    filtrekahve0000 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 32 , eic 100%
    +1 yıl

Açılın ben geldim 😁 herkesin damak tadı farklıdır, kimi hafif sever kimi yoğun sever. Ona göre oranını ayarlamalısın, senin en sevdiğin tadı bulman da deneme yanılma yoluyla olur. Ben şu basit her yerde şimdi satılan french presste yapılanı makineye tercih ederim, bence tadı daha lezzetli oluyor, ama v60 tabiki ilk tercih :)) ama lütfen şekersiz, sütsüz için 🥺 o zaman kahve değil şekerli süt içiyosunuz

0
    0 Yorumla
  • Kahvekraliçesiiii
    Kahvekraliçesiiii Takip Et
    Bilge Yaş: 30 , eic 98%
    +1 yıl

Önce french pressi sıcak suyla çalkalayın sonra sevdiğiniz sertlik derecesine göre 1 yemek kaşığı civarında filtre kahveyi koyun eğer ölçek varsa onunla koyun sonrasında üstünü çok az geçicek şekilde kahvenin üstüne su koyun biraz kahveyle suyun özleşmesi için kapağı koyup 1 dk bekletin 1 dk sonra hepsini doldurun suyun kapağını kapatın 4 - 5 dk içinde demlensin sonrasında afiyetle içebilirsiniz ☕🤎

0
    0 Yorumla
  • Okeyeucuncu34
    Okeyeucuncu34 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 38 , eic 79%
    +1 yıl

Ne alaka koyacaksın moka pot cihaza 1 fincan su. Üzerine de 1 tatlı kaşığı tercihe göre 2 tatlı kaşığı Lavazza Gusto Forte kahveyi. Ocağa koyup bekleyeceksin demlenince iç gitsin. Sert sevenlere önerilir.

0
    0 Yorumla
  • _StarryNight
    _StarryNight Takip Et
    Xper 7 Yaş: 28 , eic 100%
    +1 yıl

French press e 2-3 kaşık kahve koymalısın ve üstüne sıcak su eklemelisin. Ama kaynar kaynamaz suyu koyma. 1 dakika bekle biraz soğusun yoksa kahveyi yanar ve kötü bir tadı olur. 4 - 5 dakika da beklettikten sonra içebilirsiiin

0
    4 Yorumla
    • Ercan3737
      Ercan3737
      +1 yıl

ılık kahfe olur :)

Yorumla
    • _StarryNight
      _StarryNight
      +1 yıl

@Ercan3737 Hayır, oda sıcaklığında, 1 dakika kettle ın içinde bekleyen, 4-5 dakika da french press in içinde bekleyen suyun düşeceği sıcaklık 85 derece civarı olur. Bu ağzını yakmaya yeter. İdeal, kahve içme sıcaklığı ise 70-50 derece arasıdır. Ayrıca içecekleri 70 dereceden daha sıcak tüketmek gırtlak kanseri riskini arttırır 😇

Yorumla
    • Ercan3737
      Ercan3737
      +1 yıl

:) tsk ederim

Yorumla
    • _StarryNight
      _StarryNight
      +1 yıl

Rica ederim

Yorumla
  • animecikiz07
    animecikiz07 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 23
    +1 yıl

Zaten filtre kahve nasıl yapılır gayet güzel anlatmışlar bende su tarifi veriyim bari

su tarifi:
    1 bardak su
    1 çay kaşığı su
    bir kase su
    afiyet olsun yazın vaz geçilmezi deneyin bir şey kaybetmezsiniz tadı aynı su gibi oluyor ama eğer daha suya benzetmek isterseniz bir shot bardağına su koyabilirsiniz afiyet olsun ben her gün içiyorum mükemmel 🥰🥰🥰

0
    0 Yorumla
  • Deryaxx_x
    Deryaxx_x Takip Et
    Xper 3 Yaş: 23
    +1 yıl

French press en iyisidir 2 kaşık kahve french presse koy kaynayan suyun altını kapatıp 1 dakika kadar dinlendir suyu ekle hemen pressi indirme 1-2 dakika bekle sonra pressi indir.3 - 4 dakika dinlendir. Ve hazır ben içerisine vanilya da ekliyorum çok güzel lezzet veriyor. Afiyet olsun

0
    0 Yorumla
  • Sebelepsubelep
    Sebelepsubelep Takip Et
    Yoda Yaş: 41 , eic 99%
    +1 yıl

Türk kahvesinden biraz daha diri olur kahvesi. Aslında kağıt veya metal filtreye göre ayrı kalınlıklsrss çekilir. Sonrası sıcak su ile karışımı kalıyor oda senin keyfine bağlı

0
    0 Yorumla
  • Lucyci
    Lucyci Takip Et
    Master Yaş: 33
    +1 yıl

2 tatlı kaşığı kahve ,
    kaynayıp 1 dakika dinlenmiş sıcak su
    suyu french press'e dök
    3 dakka bekle demlensin
    Press'e bas süzdür,
    dök bardağa iç.

0
    0 Yorumla
  • akrep_1903
    akrep_1903 Takip Et
    Yoda Yaş: 46
    +1 yıl

Filtre kahve eğer makinası yoksa v60 ile demleyerek ve süzerek yapılır kahve çekirdeği de önemlidir yine içen kişinin kendi tercihine göre değişir bir çok kahve çekirdeği var ama hepsinden filtre kahve olmaz

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Frenç prese kahveyi koy granül sonra sıcak suyu koy biraz bekle bastır iç

0
    1 Yorumla
    • Kahvekraliçesiiii
      Kahvekraliçesiiii
      +1 yıl

Granül için french kullanmanıza gerek yok, suda erimeyen kahveler için kullanılıyor 🤎

Yorumla
  • Mandiba
    Mandiba Takip Et
    Xper 3 Yaş: 28
    +1 yıl

Bence en güzel kahve Türk kahvesi. Hele ki kahve Hatay' dan gelmişse efsaneee. Bakır cezveye 1 fincan soğuk su 1 Kaşık kahve kısık ateşte miss.

0
    0 Yorumla
  • LagmanBaba
    LagmanBaba Takip Et
    Xper 1 Yaş: 36
    +1 yıl

French Press'te filtre kahve yapılmaz. French Press kahve yapılır. Makinesiz filtre kahve filtre kullanılarak yapılır.

0
    0 Yorumla
  • _ButiButi_
    _ButiButi_ Takip Et
    Xper 3 Yaş: 35
    +1 yıl

Bir ölçek kahveyi french presse koyup üzerine bir iki dakika dinlenmiş kaynar su döküyorum ve 5-6 dakika demlemeye bırakıyorum

0
    0 Yorumla
  • ƘıȤıԼЄԼMƛ
    ƘıȤıԼЄԼMƛ Takip Et
    Yoda Yaş: 35 , eic 96%
    +1 yıl

Filtre kahve yapma makineleri var onlar hallediyor

0
    0 Yorumla
  • ankkizi
    ankkizi Takip Et
    Yoda Yaş: 31 , eic 83%
    +1 yıl

Canım çekti 😂teşekkürler

0
    0 Yorumla
  • RockDüskünü
    RockDüskünü Takip Et
    Xper 5 Yaş: 30 , eic 78%
    +1 yıl

Yapıcı değil içiciyim, mümkünse sütlü olsun :)

0
    0 Yorumla
  • BayMukemmelOtesi
    BayMukemmelOtesi Takip Et
    Xper 1 Yaş: 29
    +1 yıl

Uuuww benim işim, zehir gibi olucak 🙂🥰

0
    0 Yorumla
  • Gokkhan209
    Gokkhan209 Takip Et
    Bilge Yaş: 33 , eic 50%
    +1 yıl

Makineli

0
    0 Yorumla
  • kuzeynm
    kuzeynm Takip Et
    Xper 5 Yaş: 29 , eic 56%
    +1 yıl

Makinesiz

0
    0 Yorumla
  • bayrakbaşı
    bayrakbaşı Takip Et
    Xper 3 Yaş: 32
    +1 yıl

içmek nasip olmadı daha

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Çay içen bn

1
    0 Yorumla
  • tuncunelifii
    tuncunelifii Takip Et
    Xper 5 Yaş: 28
    +1 yıl

Snap filtresiyle

1
    0 Yorumla
  • şefafveduru
    şefafveduru Takip Et
    Xper 4 Yaş: 27
    +1 yıl

Kendim yapmadim hic

0
    0 Yorumla
  • Fırat014721
    Fırat014721 Takip Et
    Xper 4 Yaş: 42
    +1 yıl

Çok severim.

0
    0 Yorumla
Devamını Gör(12)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Yeme & İçme > Sorular > Filtre kahve nasıl yapılır?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Filtre kahve nasıl yapılır? 11 cevap verildi
Filtre kahveyi nasıl yapıyorsunuz? 11 cevap verildi
Filtre kahve nasıl yapıyor? 15 cevap verildi
Sütlü filtre kahve nasıl yapılır? 2 cevap verildi
Soğuk suyla filtre kahvesi nasıl yapılır? 3 cevap verildi
Filtre kahveyi nasıl içersiniz? 8 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Müslüman biri kiliseye gidip Allah'a dua edebilir mi 💒 🤲?
  • En son kimin elini tuttun, en son kimin elini tutarken duygulandın?
  • Büstiyer ya da crop denilen şeyler sadece sevgiliye giyilmesi gerekmiyor mu 🤔🤔?
  • Sizin de tamamen gereksiz ama acayip iyi olduğunuz saçma bir yeteneğiniz var mı?
  • Duş jeli alırken vazgeçemediğiniz favori marka ve ürün hangisi?
  • Kadınlarda yaş ilerlese de güzelliğini kaybetmeyen bölge hangisidir?
  • Gerçekten kim daha çok aldatır, erkekler mi kadınlar mı ve psikiyatristler ne diyor?
  • Sizce günün en güzel yemek öğünü hangisi ve neden kahvaltı, öğle ya da akşam?
  • Dedikodu yapıyor musunuz?
  • Hafta sonu planınız var mı?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨