Çikolata severler bilirler.. Sinirlere iyi gelir sakinleştirir genellikle.. Sizin bu konudaki düşünceniz nedir? 🍫🍫

#tatlıkız 💕
Çikolata severler bilirler.. Sinirlere iyi gelir sakinleştirir genellikle.. Sizin bu konudaki düşünceniz nedir? 🍫🍫

#tatlıkız 💕
Çikolatanın sinirleri sakinleştirme etkisi konusu genellikle yaygın bir inanıştır, ancak bu konu üzerinde bazı gerçekler ve mitler bulunmaktadır. Çikolatanın içeriğinde bulunan bazı bileşenlerin insan vücudu ve zihni üzerinde bazı etkileri olabileceği düşünülmektedir. Bununla birlikte, çikolatanın sinirleri sakinleştirdiği veya stresi azalttığına dair bilimsel açıdan kesin kanıtlar bulunmamaktadır.
Çikolatanın içerdiği bir bileşen olan feniletilamin, beyinde endorfin ve dopamin salgılanmasını artırarak mutluluk hissi yaratabileceği düşünülmektedir. Bu nedenle bazı insanlar çikolatayı tüketirken mutluluk hissi yaşayabilirler. Buna ek olarak, çikolata içeriğindeki küçük miktardaki kafein ve teobromin gibi uyarıcı maddelerin sinir sistemini biraz uyarabileceği düşünülmektedir.
Ancak stresin azaltılması veya sinirlerin sakinleştirilmesi konusunda çikolatanın etkinliği konusunda net bir kanıt bulunmamaktadır. Bu konuda yapılan araştırmalar çelişkili sonuçlar ortaya koymaktadır ve çikolatanın sinirleri doğrudan sakinleştirme etkisi olduğuna dair sağlam kanıtlar bulunmamaktadır.
Ayrıca, çikolatanın içeriğinde bulunan şeker ve yağ gibi maddelerin aşırı tüketimi sağlık üzerinde olumsuz etkiler yaratabilir. Özellikle aşırı şeker tüketimi kan şekerindeki ani yükselme ve düşüşlere neden olarak kişinin enerji seviyelerini etkileyebilir. Ayrıca, aşırı yağ tüketimi kardiyovasküler sağlık açısından risk oluşturabilir.
Çikolatanın stresi azaltma veya sinirleri sakinleştirme konusunda net bir kanıt bulunmamaktadır. Bazı insanlar çikolatayı tüketmenin mutluluk hissi yarattığını hissedebilirken, bu durumun bireyden bireye değişebileceğini ve çikolatanın stresle başa çıkmak için tek başına bir çözüm olmadığını unutmamak önemlidir.
Bitter çikolata, lezzetinin ötesinde bir dizi psikolojik fayda sunan bir tatlıdır. İnsanlar genellikle stres, alınganlık veya sıkıntı anlarında bitter çikolataya yönelirler, çünkü bu lezzetli atıştırmalık sadece damakları şımartmakla kalmaz, aynı zamanda psikolojik durumu da olumlu yönde etkiler.
Bitter çikolatanın bu olumlu etkilerinin arkasında birkaç faktör bulunmaktadır. İlk olarak, içerdiği feniletilamin adlı kimyasal bileşen, beyinde endorfin ve serotonin salgısını artırarak mutluluk hissi yaratır. Bu nedenle, bitter çikolata tüketimi, duygusal durumu dengeleyerek stresle başa çıkmaya yardımcı olabilir.
Ayrıca, bitter çikolatanın içerdiği antioksidanlar, vücuttaki serbest radikallerle savaşarak genel sağlığı iyileştirebilir. Sağlıklı bir beden, genellikle sağlıklı bir zihinle ilişkilidir. Bu da bitter çikolatanın sadece tatlı bir lezzet sağlamakla kalmayıp aynı zamanda psikolojik iyi oluşu destekleyebileceği anlamına gelir.
Ancak, bu olumlu etkilerin dozajına dikkat edilmelidir. Aşırı miktarda tüketmek, şeker içeriği nedeniyle olumsuz sonuçlara yol açabilir. Her şeyde olduğu gibi, bitter çikolatanın keyifli bir şekilde tüketilmesi, psikolojik sağlığa katkı sağlamak için ideal bir dengeyi oluşturabilir.
Gerçek bir çikolatanın yani kakao oranı yüksek bitter çikolatalar oluyor, ve acımsıdır tadı onun sakinleştirici etkisi olduğunu okumuştum. Ve gerçekten bir parça yoğun bir bitter çikolata damakta eritilip yendiğinde sakinleştirici özelliğini farkettim. Hatta regl dönemlerinde kadınların magnezyum kaybından dolayı ağrıyı dindirmek amaçlı, daha sakin bir dönem için bir iki parça bitter önerirler. Beyaz ya da karamelli, sütlü , fıstıklı bademli gibi çikolatalar için aynı şeyi diyemicem çünkü onlar o anda beyne sadece mutluluk gönderiyor ve etkisi kısa sürüyor.
Kesinlikle çok doğru.. 😊
Teşekkür ederim 🍫☃️
Rica ederim efenim.. ☺️🍫
Cevap
25Cevap
Evet var tabi ki de.. çikolata insanı mutlu eder birde yanında sigara olacak süper.. :D zaten ben seviyorum mesela sinirlendiğim zaman ilk önce çikolata yerim biraz.. sonra şarkı açarım.. takılırken de yanında sigara içerim bunlar kısa sürede olsa benim sinirlerime çok güzel geliyorlar..
Çikolata kaliteli kakaodan üretilmiş bitter çikolata ise, yerken mutluluk hissettiren etkisini doğru üslupla yiyerek hissetmek mümkün. Bitter çikolata ısırıp yutulursa tat almak ta olası değildir artı olarak boğazı yakacaktır. Bitter çikolata damakta ve ağız içerisinde dil yardımıyla yavaş yavaş gezdirilerek yenilmelidir..
@UykuHuzurr0o 👈 bolca yemesini öneriyorum dinlemiyor ki.🌼 Tabi ki var sakinleştirme etkisi 😂
İyi bir şey mi dedin kötü bir şey mi belli değil 😂😂
@UykuHuzurr0o aslında size sinirli demeye çalıştı sanki ama yine de sen bilirsin.. 😜😅
@TatlıKızzzz34 bu böyle işte hep bir kötülese beni.. 😂 😂
@UykuHuzurr0o erkek milleti işte hepsi aynı boş ver canım.. 😅😅
@вeyeғendi iki kişiye tek kişi kaldın hiç konuşma bence kendini savunmaya bile kalkma 😂😂 🔪
@UykuHuzurr0o neyse ben sevenlerin arasından yavaşça çekileyim.. 😅
@TatlıKızzzz34 Olay hiç öyle değil aslında da..😂
@UykuHuzurr0o nasıl peki bir anlatsana bakalım.. 😂
@TatlıKızzzz34 Açıklamayı avukatım yapacak 😂😂
@вeyeғendi Açıkla! Top sende ajsjs
@UykuHuzurr0o tamam bekliyorum.. 😅
Tabi eminim öyledir.. Külahım nerde benim ya dur ona anlatın.. 😂
Gerçekten harika been yazamazdım çünkü bunu çok sağ ol😂😂👏🏻 nasıl izah edip aydınlattın bizi pes doğrusu oturdum izliyorum yani😂😂 @вeyeғendi
@TatlıKızzzz34 Ya kusura bakma sorunun da içine ettik yorumları da uzattık 😌🙏🏻🌸
@UykuHuzurr0o estağfurullah sorun yok.. 😊 Neyse hakkınızda hayırlısı olsun ne diyelim.. 😅
. 💖
Yalnız o kadar zaman geçtikten sonra buna mı takıldın.. 😅
Peki peki.. 😅Sözümüz meclisten dışarı olsun.. 😄
Mutlaka vardır ama çok sakin biriyimdir. Gerek duymuyorum pek 😄
Ben sinirlenince çikolata fabrikasina girsem geçmez.
Çikolatayı sinirlendiğim kişinin kafasında kırarsam sakinleşirim
Yazık kız çikolataya.. 😅 Hiç çikolataya kıyılır mı..😅
Olsun yine de yazık.. Çikolatalar benim bebeklerim.. 😂 Kıyamam onu birinin kafasına atmaya.. 😅
Psikiyatri uzmanları da çikolata öneriyordu zaten. Saçmalık.
🙄🙄
Mutluluk hapı yutmuş gibi yapıyor beni öyle bi etki 😂
😅😅
Yok ya kim sinirlendiriyse onla kavga etmek daha iyi jsjsj
Öyle de olmuyor.. 😄
Olur olur😀
Bi çikolata yiyeyim de yorumu güncelleyeyim
Ben denedim onayladım sende dene bakalım..
Antidepresan değil sinir hapı degil ve o kadar etkili olmadığından yola çıkarsak sakinleştirmez papatya çayından medet ummak gibi bir şey bu da
Sadece çikolata değil Senin sevdiğin nekadar şey varsa hepsi sakinleştirir müzik dinlemek, Tatlı yemek, kitap okumak vs...
Beni hiç bişey sakinleştiremez çikolata sakinliği iyi gelmiyo zannetmiyorum bana yaramaz
Çikolata, özellikle bitter aşktır.. başka lafa da gerek yok
Çikolatalı mutluluk hormonunu birden çıkarır bu yüzden mutlu hissederiz :)
Hayır. Nadir sinirlenirim onda da ya çıkmam yürüyüşde enerjimi atmam gerek ya da biraz tek kalmam.
Çok tatlı sevmiyorum ben ama yersem beyaz çikolata tercihim 😇😎
Ağzımı tatlandırıyor sadece. Sinirim geçmiyor. 😂
Tatlı bir tebessüm oluşuyor yüzümde istemsizce..😻
Çikolata başımı arıtıyor ama dondurma sinirlerimi yatıştırır genelde 🍦🍦🍦
Çikolata mutluluğun formülü 😄🍫🍫🍫♥️♥️
Aynen şekerim.. 🍫😅
Beni mutlu ettiği kesin🍫
Evet bende çok mutlu oluyorum..
Hem de nasıl.. Tavsiye ederim. Ahenk
Evet evet dün test ettim.. Ahenk değildi ama tadelle bitter de işe yaradı..
Evet sinirli olduğumda hep yiyorum ve sakinleştiriyo gerçektende
Tabiki de bence regel. sancisina iyi geliyor kız arkadaşlardan öğrendiğim kadariyla
Sinirliysem beni bir şey sakinleştiremez
Bas agritio bnde migren varda
Yok sinirlenince hiçbir yiyecek sakinlestiremez
Evet cikolatada enforfin var morel verir yani
Hayır bana bi bidon yedirsen ne fayda 🤣🤣
şu an çikolata kazanına da düşsem nafile
Yanında çay da varsa evet 😋
Bende ekstra etki yaratmıyor 🙄
Kesinlikle sakinleştirici özelliği var 🥰
Bayanlarda evet 😅
Sigaranın var ama çikolatayı bilmiyorum
Sinirliysem çukulata bile etki etmez.