Selamlar, Çikolata biraz uyuşturma, alkol etkisi gibi etkiye sahiptir. Fazla çikolata tüketmek doğru değildir çünkü günümüz çikolatası kakko özünden çok tatlandırıcı ve şeker içermektedir. Onun için bazı sorunlara yol açabilmektedir. Çikolata beyindeki serotonin seviyesini arttırır ve mutluluk hissi verir. Çikolata, beyni rahatlatıp gevşetir, mutluluk verir, beynin endorfin salgılamasına neden olur.
Zarları
Obeziteye yol açabilir
Kalp sorularına yol açabilir
Şeker hastalığına yol açabilir
Dişlerin çürümesine sebep olabilir
bedeninizin fonksiyonlarında azalma meydana getirebilir.
Faydaları
Mutluluk veririr
Kadınlarda stresi azaltmaya yardımcı olur
Beyni rahatlatır
Hafıza kaybını önler
Her şeyi dozunda tüketmek lazım. Fazlası zarar, azı karar 🙂
Ben daha depresyona çare olduğunu görmedim. Kavanozla eline alıp da kaşık kaşık yiyenler var ya hep düşünmüşümdür Acaba nasıl kilo almıyorlar diye ben öyle alsam önüme bir kaşık yesem bu sefer kilo alır mıyım diye depresyona girerim büyük ihtimal
Evet iyi gelir. Neredeyse antidepresanlar ile aynı değerde olan vücuttaki serotonin seviyelerini arttırır. Ayrıca, çikolata stres hormanlarının üretimini yavaşlatır ve endişeyi azaltır. Depresyonunuzu tedavi etmeye yardımcı olur...
Şimdi şöyle bir durum var.. Depresyona giren çikolataya abanır, mutlu olur kısa süreli, tartıya çıktıktan sonra tekrar depresyona girer.. Bu kısır döngü böyle sürer gider.. 😄 Keyifli geceler..
Iyi hissetmekle kötü hisstemek arasinda kısır döngüye neden oluyo. Yediğin için mutlu olurken kilo alacağın için üzülüyorsun ve buna üzüldüğün için bi çikolata daha yiyosun derken böyle devam... hsbxudbus
Bana iyi geliyor baya ya. Hem zaten öyle durumlarda çikolata yiyebiliyorsam bende hala umut var demektir. Çikolatayı red edersem uzun bi süre bulaşmasın bana kimse 🤣🤣