soğanlı
soğansız
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Menemen soğanlı olur.. Acı biber ve domates te eklemek mükemmeldir. Sahanda bu malzemeler yumurtalarla karıştırarak birkaç dakika pişirilir.. En son üzerine acı pul biber, kaşar peyniri rendesi, kekik, karabiber ekleyip lezzetine lezzet katılır ve somun ekmek bandırılarak yumulunur..
Link atsaydın apla
Menemen tarifi, Türk mutfağında en sevilen kahvaltı yemeklerinden biridir. Menemen genellikle domates, yeşil biber ve yumurta ile yapılan bir yemektir. Soğan ise biraz tartışmalı bir konudur, çünkü bazı insanlar menemende soğanı sevmezken, bazıları da soğanın lezzetini arttırdığını düşünmektedir.
Menemen tarifi kişisel tercihlere göre değişiklik gösterebilir. Bazıları soğan kullanırken, bazıları ise kullanmaz. Soğanın menemene eklenip eklenmemesi tamamen kişisel zevklere bağlıdır. Eğer soğan seviyorsanız, menemeninize ekleyebilirsiniz. Eğer soğan sevmiyorsanız, soğansız bir menemen yapabilirsiniz.
Genellikle soğan, yeşil biber ve domatesin bir arada kullanıldığı lezzetli bir menemen yapılır. Ancak, bu malzemelerin miktarları ve içerikleri herkesin damak zevkine göre değişebilir. Yani, menemeninizi istediğiniz gibi kişiselleştirebilir ve soğanlı ya da soğansız yapabilirsiniz.
Kısacası, menemeninizi nasıl yapmak istediğiniz tamamen size kalmış bir seçenektir. Eğer soğan seviyorsanız, soğanlı menemen yapabilirsiniz. Eğer soğan sevmiyorsanız, soğansız menemen tercih edebilirsiniz. Benim için soğanlı olur, ama bu kişiden kişiye değişir menemenin lezzeti tamamen sizin damak zevkinize göre şekillenecektir.
Soğansız menemen nedir abi siz kafayı mı yediniz? Yumurtaya domates kes aynı? Mis gibi soğanlı olur menemen. Soğansız menemen diyen yemesin, damak tadı falan demeyin. Yumurtaya domates doğrayıp yiyorum demiyorsunuz da menemeni soğansız yiyorum diyorsunuz….
Menemen kesinlikle soğanlı olur lezzeti de veren odur yani zaten tadı güzel olur
Cevap
24Cevap
Menemen soğanlı
Soğanlı olur da benim anlamadığım dünyada savaşlar oluyor biz hâlâ menemen soğanlı mı sogansiz mi onu tartışıyoruz 😂 ya gerçekten düşününce bi tuhaf geliyor
Türk'ün ruhunda var o tartışma bize iyi geliyor 😃
@SheWolfWoman evet haklısın 😂
bu soğanlı soğansız tartışması neden uzuyor. menemen dahil tüm yemeklere soğan konur soğan pişince kokmaz soğan balık vs gibi kokan gıdaları tüketmemek neden gıda onlar pislik değil ki
Kesinlikle soğanlı derim. Diğer türlü domates sosu gibi bişey oluyor.
Sogansiz ve acısız menemene menemen denmez zaten
soğanın o muhteşem aroması tadı ve kokusu olmalı. yoksa menemen yaptık demesinler
Ben soğan sevmediğim için soğansız ya da soğanı rondodan ya da rendeden geciriceksin o zaman olur
Sabah kahvaltısında soğansız, diğer öğünlerde soğanlı.
Soğansız sade olanı bence daha güzel. Biberleri hiç sevmem.
Ben soğan sız menemen yemen kokusu bile farklı oluyor soğan koyunca mis gibi
Soğansız olur diyen arkadaşları dövebilirim. Kırmızı çizgimdir. Tadını veren soğandır
Ben soğanlı seviyorum. Kim nasıl seviyorsa öyle yesin.
Soğanlı olur dedim ama bence yumurtalı olur.
Menemen şoğanlı oluy
Soğanlı güzel olur
Soğanlı daha güzel
Menemensiz soğan
Zevke göre de değişir bence
Soğanlı on numara olur
Ayda 2 kez bu soru cikacak abi kacari yok
Ikiside oluyor ama ben soğansiz seviyorum
Soğanlı olur tabiki sogansiz menemen mi olur
Soğanlı diyenle arayı açarım
Soğansız diyenin damak zevki 👎
Ablacim pişmiş soğan o normal soğanla kıyaslamayın lütfen