Az evvel izlediğim bir videoda mercimek çorbası hakkında bir tartışma yapılıyordu. Bunun üzerine ben de bu soruyu sormak istedim. Sizce mercimek çorbası nasıl olmalı?

Salça tadı çorbanın orijinal mercimek tadını gölgeler bu nedenle çorbaya salça koymuyorum, sarı rengi belirgin olmalı.. Tercihen blender'dan çorba geçirilir veya taneli olarak sunum yapılır, ne olursa olsun servis esnasında acı kırmızı pul biber, karabiber ve zerdeçal limonla birlikte sunulur..
👍 Budur.
Bence ikisi de olur. Ama mercimek çorbasına mercimek dışında sadece salça koyulur. Soğan patates havuç gibi şeyler koyulmaz.
Teşekkür ederimm
Salçalı olmalı ve su gibi çok akışkan olmamalı
Cevap
19Cevap
Mercimek çorbası salçalı olur elbette. en azından ben salçalı yemeği seviyorum yanında da çıtır ekmek olur
Salça olmaz, sarı rengini arttırmak için de zerdeçal kullanılır. Tereyağında hafif kavrulmuş toz biber de en son üzerine eklenir.
Ben salça ekliyorum ama sadece bir yemek kaşığı kadar, fazlası ekşitiyor, tadını bozuyor çorbanın
Her mutfakta farklılık olabilir. Ben de salçalı yapıyorum ama salçasız olanı da içerim
ben koymuyorum ama annem az bişey koyar kırmızı güzel olur rengi. tat olarak ikisi de olaayy
Salçalı severim ve biraz katı soğumuş severim
Salçalı olan ezogelin, mercimekte sadece mercimek ve tuz su olur.
Ezogelin salçalı oluyor mercimek salçasız olur
Salçasız sapsarı olmalı
Ben salçalı yemek seviyorum net..
Salçalı iyi olur
Ben iki türlü de çok seviyorum
Ben hayatta farkını anlayamam
Mercimek çorbasına salça koyan vizyonsuzdur
Salçalı tereyağlı olursa tadına doyum olmaz 😊
Çorbaya salça ne zaman atılmış şaşırdım
Daha demin mercimek çorbası yaptım salçasız.
İlk defa senden duydum salçalı yapıldığını.
Tereyağlı olsun da 🫠
valla ikiside olur. bayıla bayıla içerim
Salçasız güzel
Salçasız.
Fark etmaz ya
Tadı değişmiyo
Salçalı
Slçasız tabii
Salçasız..
Sos değil miydi o.:D
kararınca atılabilr
Salçasız