20-28 civarlarındaki aralıktan bunu bol bol duyduğum oldu. Bir garipsemiyorum değil doğrusu. İnsanın o yaşa kadar hiç mi kendine yemek hazırlama, öğrenme fırsatı olmaz ki? :))

20-28 civarlarındaki aralıktan bunu bol bol duyduğum oldu. Bir garipsemiyorum değil doğrusu. İnsanın o yaşa kadar hiç mi kendine yemek hazırlama, öğrenme fırsatı olmaz ki? :))

İstemiyor arkadaş... Tavaya denk getiremiyormuş yumurtayı. Tavaya getirene kadar akıyormuş. Dedim tavanın kenarında kır. Dedi ki çok iyi fikir... Ya bi şey diyim mi.. O kadar zeki bir adam ki işi bu olmamasına rağmen oturur bilgisayar tamir eder. Kalkıp yumurtayı tavaya denk getirememek nedir? İstemiyor. Öğrenmek istemiyor. Bu yani... Tek başına kalınca da alır yarım kilo baklava oturur yer ya da dışarıdan söyler. Ben hastalanınca çok zor oluyor bi çorba yapamıyor neyse ki hazır pizza imdadıma yetişti fırında çok güzel pişirir sağolsun 😄
Evet. Özellikle toplumda her insanın sahip olması gereken becerileri yalnızca kadınlara atfetmeleri beni bi tık sinirlendiriyor. Yalnız yaşayan bir erkekte yumurta kırmayı, yemek yapmayı öğrenebilir. Bunlar yaşama becerisidir ve kimseyi kadınlaştırmaz. Toplumun böyle saçma düşünceleri yok mu.. yumurta gibi kırıp çöpe atası geliyor insanın
+1
Yemek yapmayı bilmemek bir başarı değil nşye bununla övünüyorlar hiç anlamıyorum. Bu başarının aksine bir eksiklik.
Kimseden bir anne yemeği performansı bekleyemezsin ancak tek kalınan zamanlarda kendi başının çaresine bakacak kadar yemek ve ev işlerinden anlamak lazım.
Cidden milyorlarca çeşit insan var. İnsanın ömrünü tüketiyorlar
Hayır garip değil mesela ben 32 yaşındayım bedensel engelliyim yani hayatta çok mücadele içinde oldum yemeğe fırsatım kalmadı ama günümüzde öğrenmek zor değildir. Fakat bir insan yemek yapmayı bilmiyor diye ayıplamak bence doğru değil.
Kesinlikle bu söylediğine katılıyorum Ama dediğim gibi ürün mesela benim yemek yapabilmek için uygun bir ortamın olması lazım ocağın bana uygun olması lazım O konuda bana karışmayacak birisi olması lazım aileleri yaşarken bunlar da çok mümkün olmuyor
Cevap
22Cevap
Garip gelmiyor içimden de küçümsüyorum yani ne yalan söyleyeyim. Dediğin gibi hiç mi tek başına yemek yapman gerekmedi yani bu yaşa kadar hep mi ana yemeği baba parası, saçma.
Yumurta kiramaz ama iyinkalp kırar oylesi
Çok haklısın adminim, Evet bana garip geliyor. :D yani tamam ben de güzel yemek yapamam o konuda becerikli değilim ama yumurta da kırarım, mesela 13 yaşlarında bile sabah kalkıp kendim yumurta kırardım, gece acıktığım zaman kendime bir şeyler hazırlardım mutlaka. şu an tek yaşıyor olsaydım kendi kendimi doyururdum mesela :)
Onun kıramamak olduğuna inanmıyorum kırmak istemiyorlardır… kadın erkek herkes en azından düzgün karnını doyuracak kadar yemekten anlamalı bence… dünyanın her türlü hali var erkeklerde kadın ahlakıyla yetiştirilebilir diyeceğim de daha eski dönemden bahsediyorum günümüzden değil… 😅
Yumurta kırmak en kolayı hâlbuki. Bilmiyorum demek yerine "Öğrenmeye çalışıyorum." dese hiç kimse bir şey diyemez. Yazarken kırmamaya çalışıyorum ama övünülecek bir şey değil. Ne bekliyor ki bunu derken? Kendine ve ya çocuklarına nasıl bakmayı düşünüyor? Hadi sağlığı yerinde değildir anlarım. Sağlığın yerindeyse bir zahmet kendine bakabilmek için yemek yapmayı öğren diyebileceğim insanlar.
Kıramadığı yumurtanın bir kırıcısı vardır çünkü. Yumurta kıramayan kişi, her zaman arkasını toparlayan birinin varlığını bahane ederek bu hale gelmiştir. Bahaneler olmasaydı herkes mutlaka bir gün yumurta kırmak zorunda kalırdı. Yaşadığımız her dakikayı biz tercih ediyoruz. Hayat sadece yolları gösteriyor ve biz ya yumurta kıranlar olarak ya da kıramayanlar olarak bir yol seçiyoruz. Hepsi bu.
G*rizekalı oldukları düşünüyorum ve bunda övünülecek ne var tam olarak anlamıyorum. İnternette milyonlarca tarif, milyonlarca video var. Bir ekrana bakarak aynı şeyi yapamayıp bunun neyiyle gurur duyuyorlar çok garip…. 28-30 yaşında kendi karnını doyurma becerisine sahip olmayan ve bununla övünen insanlar…….🤦🏻♀️
Ailede kemikleşiyor.. çocuğa küçük yaşlardan evde hiçbir sorumluluk verilmezse.. yatağını, odasini anne onarıp , okul çantasını baba taşırsa.. haydi oğlum senle bir kek yapalım diyerek mutfağa girilmezse.. çocuk aman yorulur diyerek yakın okuluna servis tutulursa.. bu çocuk ilerde evden çıkıp yurda gittiginde, askere gittiğinde, evlendiğinde sudan çıkmış balığa döner..
Ben yumurta bile kıramam sebebi ise yağ da yumurta sevmiyorum 😂 ama iyi bir sandviç dediğin an aklına ben gelsin Caner abi 😎
Diz kapağın ne oldu iyileşti mi verdiğim öneri tavsiye işe yaradı mı 🙁
Merhaba Caner bey
Annem olduğu için yemek yapmak gibi derdim olmadı ama annem evde olmayınca mecburen bir şeyler öğrendim yaptım annemdende gördüm iş yoruyor annem bir şey yaptırmıyor ama yeri geldiğinde yaptırdı ben boş boş prenses gibi gezen tipleri sevmiyorum. denemek ve keşfetmek Sorumluluk başa düşünce öyle bir yapıyorlar ki ben aileden kaynaklı olduğunu düşünüyorum bunların.
Yumurta bile kıramayan insan hele ki o yaşlara gelmiş insan kusura bakmasın benim gözümde boş bir insandır yani
İşlerine öylesi geliyor da ondan.. sorumluluk almak istemiyor böyle diyip sıyrılıyorlar
Yumurta da kıramıyorsan açlıktan öl o zaman
Bu tuhaf gerçeği utanç verici bir şekilde paylaşmaktan zevk alanlar da var. Acaba başarısızlık, yumurtayı kırarken mi, yoksa pişirme sürecinde mi ortaya çıkar, onu bilemiyoruz.
Biliyor üstadım da benden istemeyin bunu , ya da senin için yapmaya değmez diyemiyorum sen anla diyor
Üniversite için ailemin yanından ilk ayrıldığımda gerçekten yumurta kırmayı bile bilmiyordum. Makarna yapmak için annemi arayıp nasıl yapılıyor diye sormuştum.
Eğer mutfakla ilgin yoksa, annen-eşin seni mutfağa hiç sokmamışsa ve hiç tek kalmamışsan yapamayabilirsin :)
Şımarık büyütülmüşlerdir, hep önlerine konulmuştur her şey.. En azından mangal türevlerini becermek gerekiyor, erkekliğin raconu bunu gerektirir. 🤓
Ek olarak "bir yumurta bile kıramam" diyen bir kadın ise eyvah eyvah handhakdja
Gerçekten yumurta bile pişiremiyorsa çok kötü bir durum
Çünkü insan yemek yapmayı bilmese de iki yumurta kırar Akşam yemeği olur
Geliyor. Yumurta kırmak, kızartma türü şeyler yapmak beceri isteyen şeyler değil. Onları bende yaparım ama yemek yapmak beceri ister. El lezzetin ve mutfak bilgin yok ise zor. Bende iyi değilimdir mutfakta çünkü.
Yemek konusunda hiç becerikli değilim ama sağlık problemlerime rağmen elimden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyorum mutfakta. Bence o dediğin sınıf sürekli aileden hazır görme, şımarık yetiştirilmiş 😃 Ön yargı olacaksa olsun çokta umrumda değil
Garip değil bazı insanlar hayatlarının bir döneminde kendilerini gelistiremeyecek kadar depresif olurlar kimisi ise üşenir ve bekarsa gerek olmadığını söyler ancak ihtiyaç duyduklarında her insan yapar neden garip olsunki
7-8 yaşımdan beri yumurta kırmayı bırak tatlılar yapıyorum 😅
Garipler cidden.
İşlerine gelmiyordur. Bahane bence çünkü YouTube denen bir nimet var elimizde. Aç bakalım nefis yemek tariflerini, bak bakalım yumurta bile kıramıyor musun?
Valla şimdi internet varken bişi beceremeyen adam cidden beceriksizdir.
Bilgiye ulasmak bu kadar kolayken hala daha eylemsizliği secen varsa tembeldir hele de bununla övünüyorsa 😂
Elbette geliyor "Yemek yapmayı öğrenemeyecek kadar ne işi vardıda iki tane yumurta kırmayı bilmiyor" diye düşünürdüm ben şahsen🙁
Kimisi okuyor, kimisi uğraşmak istemiyor kimisi hazıra alışmış kimisi de yaşam şartları aman ellemiyimde masraf olmasın modunda
Yok artık yani yumurta kıramayan da ne biliyim
Evet benim kardeşim var benden bir yaş küçük aramızda dağlar kadar fark var bu konuda
Yumurtayı kıramayacak kadar beceriksiz olmak canım ister. Bununla övünen tipler var.
Garipsemiyorum da sadece şaşırıyorum ne kadar zor olabilirki diye kendi kendime konuşurum hatta😂
Çok garip geliyor bunu 37 yaşında söyleyen bir kadın vardı kalp krizi geçirmedim çok şükür djdhdjks
Kıramıcandan değil, işlerine öyle geldiğinden...
O sırada yumurtaları atomlarına ayırarak yemek yapan biz ,😂😂
Bi kere hamarat erkeğe her kız düşer bunı düşünsünler bence çoğu kişi aşçı olur 😂
Hazıra alışmış demek ki. Bence de tuhaf. Herkesin kendi tercihi.
Valla kahvaltı da herşeyi yaparım ama ana yemek benlik degil
İnsan yapısı bazısı öğrenmek ister bazısı öğrenirsem dert olur der….
kşmseye muhtaç olmamak en iyisi
Evet garipsiyorum. Tek başına bişey beceremeyen birilerine sürekli muhtaç biri olark düşünüyorum
Evet geliyor yani iki yumurtada kirimazmi bı insan yani. Herşeyi herkesten bekliyolar kendileri ogrenmiyolar
Geliyor adminciiim, ben her yemeği yaparım senin için bdhdhdh
Böyle kişiler daha değerli oluyor o yüzden çok bilenin yeri olmuyor 😁
O sırada 15 yaşında gözleme açan me
Garip gelmiyor.
çok komik ve sıradanlar
Beceriksiz tembel sorumsuz 🤦
Garip değil yav he geliyor
O kadar haklı bir soru ki gerçekten çok garip
Hem garip hem de şaçma hakikaten.
Geliyor açıkçası.
Muhtaç kişilikler olduklarını düşünüyorum
Ee yani.. birşeylerini öğrenmiş olsun
Yetiştirilme tarzı der geçerim pekte takılmam buna
Kendimi garipsemiyorum doğrusu.. 😄
Gerizek*li olduklarını düşünüyorum 🤗
Hayir o kadar cidden. Yemek yapmak zor bişi değil internetten bile bulabiliyosun kolayca
yumurta kırarız ya :D
Vasıfsız insanlardır
Aynen oyle
Geliyor tabii ki.
Gelio
Bana çok itici geliyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?