Nohut, sağlığa birçok faydası olan besleyici bir baklagildir.

13 Aralık, 2023 Çarşamba 12.29
Nohut, sağlığa birçok faydası olan besleyici bir baklagildir.

13 Aralık, 2023 Çarşamba 12.29
Kemik yapımızda kalsiyum, fosfat ve kolajen bulunur. Nohut, kemikleri güçlendiren, yapısını korumaya yardımcı olan kalsiyum, lif, magnezyum ve K vitamini içerir. Özellikle büyüme çağında olan çocukların düzenli tüketiminde kemik sağlığını korumada ve güçlendirmede etkili olur.
Nohut, baklagiller ailesinden bir bitki olup, birçok faydası bulunmaktadır. İşte nohutun bazı faydaları:

Protein ve Vitamin Kaynağı: Nohut, protein, A, C, B6, B12 ve E vitaminleri açısından zengindir.
Şeker Hastalığına İyi Gelir: Lif açısından zengin olan nohut, kan şekerini dengeler.
Vücut Direncini Arttırır: C vitamini ve protein açısından zengin olan nohut, vücut direncini arttırır.
Kemikler İçin Faydalıdır: Kalsiyum, demir, magnezyum, folat, çinko, fosfat ve K vitamini içerir. Bu vitaminler kemik sağlığının korunmasına yardımcı olur.
Kalp Sağlığını Korur: Çözünebilir lif yönünden zengin olduğu için kalp hastalıklarının görülme riskini azaltır.
Kilo Vermeye Yardımcı Olur: Doyurucu bir besin olması ve tokluk hissi vermesi sayesinde kilo vermeye yardımcı olur.
Bu faydaların yanı sıra, nohutun içerdiği iyileştirici asitler sayesinde kozmetik sektöründe de ham madde olarak kullanılır. Ancak, her besin gibi nohutun da aşırı tüketimi zararlı olabilir. Her zaman dengeli ve çeşitli bir diyet uygulamak önemlidir.
Kemik yapımızda kalsiyum, fosfat ve kolajen bulunur. Nohut, kemikleri güçlendiren, yapısını korumaya yardımcı olan kalsiyum, lif, magnezyum ve K vitamini içerir. Özellikle büyüme çağında olan çocukların düzenli tüketiminde kemik sağlığını korumada ve güçlendirmede etkili olur.
Bu kızı boşuna yeme içme fenomeni yapmadılar biliyorsun bu işi 🙂
Yapma ya hiç çıkmadı televizyonda çok geçmiş olsun
Anladım Çok geçmiş olsun umarım kimse de bir şey yoktur
Haklısın vallahi doğru söylüyorsun
Geçmiş olsun ablacım 😊
Nohut seviyorum ama faydaları tan olarak nedir bilmiyorum
Olabilir tabii ki herkes sevecek diye bir şey yok
Teşekkür ederim
Rica ederim
Cevap
7Cevap
Ben kurufasülye pek sevmem ancak nohutu severim etli falan
Aynen güzel olur kardeşim
Vücutta insülin seviyesinin korunmasını sağlar kan şekerinin ani yükselmesini engeller
Teşekkür ederim kardeşim
Rica ederim dostum
Aq ne güzel görsel bi de tereyağlı prinç pilavı olsa
He grall teşekkür ederim
Yemeğinden çok salatasını seviyorum. Hem besleyici hem tok tutuyor
İlk defa duydum
Faydaları konusunda çok bir fikrim yok ama ben çok sevdiğim bir bakliyat türüdür.
pek bilmiyorum ama çok ta sevdiğim bir yemek değil
Kemikleri güçlendirdiği, humusu çek seviyorum 🫶🏼 ✌🏻
Çok besleyici olması
Bitkisel protein
Nohut pilav ayran klasik sokak lezzeti
Pilavın yanında çok severim..
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?