badem yagini kirpiklere uygulayipta sonuc alan varmi yani uzadimi ? :)
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Badem Yağı Nedir?

Badem yağı, badem fidanının tohumlarından soğuk presle elde edilen doğal bir bitkisel yağdır. Badem ağacı, genellikle Orta Doğu, Akdeniz ve Kuzey Afrika gibi sıcak iklimlerde yetişen bir ağaçtır.
Badem yağı, genellikle iki farklı türde bulunur: tatlı badem yağı ve acı badem yağı. Tatlı badem yağı, badem tohumlarının tatlı formunu içerir ve yemek pişirme, cilt bakımı ve saç bakımı için kullanılır. Acı badem yağı ise badem tohumlarının acı formunu içerir ve genellikle aromaterapide kullanılır, ancak içeriğinde bulunan hidrosiyank asidi nedeniyle dikkatli kullanılması gerekmektedir.
Badem yağı, zengin bir besin profili içerir ve yüksek oranda sağlıklı yağlar, E vitamini, protein, lif ve mineraller gibi birçok faydalı bileşeni içerir. Cilt bakımında kullanıldığında, nemlendirici, yumuşatıcı ve antioksidan özelliklere sahip olabilir. Saç bakımında ise saçın nem dengesini düzenleyebilir ve saçı besleyebilir.
Ancak, badem yağını kullanırken dikkatli olmak önemlidir. Bazı kişilerde badem yağına karşı alerjik reaksiyonlar görülebilir, bu nedenle cilt testi yaparak kullanmaya başlamak önerilir.
Badem Yağı Ne İşe Yarar?

Badem yağı, cilt bakımında, saç bakımında, gıda hazırlığında ve sağlık alanında çeşitli faydalar sunar. Cilt bakımında kullanıldığında, badem yağı cildi nemlendirir, yumuşatır ve besler, cilt tonunu dengeleyebilir ve ciltteki kızarıklık ve tahrişi azaltabilir. Aynı zamanda saçlara parlaklık ve yumuşaklık vererek saç bakımında da etkilidir.
Ayrıca, badem yağı mutfakta yemeklerde kullanılabilir ve sağlıklı yağ asitleri içerir, omega-3 yağ asitleri gibi, vücut için faydalıdır ve kalp sağlığını destekleyebilir. Badem yağı, cilt bakımı, saç bakımı, mutfak kullanımı ve sağlık açısından çeşitli faydaları bulunan doğal bir yağdır. Ancak, herhangi bir yeni ürünü kullanmadan önce, kişisel hassasiyetlere ve kullanım talimatlarına dikkat etmek önemlidir.
Badem Yağı Faydaları Nelerdir?

Badem yağı, doğal bir yağdır ve birçok faydası bulunmaktadır. İçerdiği vitaminler, mineraller ve yağ asitleri sayesinde badem yağı, cilt, saç ve genel sağlık için pek çok avantaj sunar.
Badem yağının faydaları şunlardır:
1. Cilt Bakımına fayda sağlar: Badem yağı cilt için doğal bir nemlendiricidir. Cildin nem dengesini korur, cilt kuruluğunu giderir ve cildin yumuşak ve pürüzsüz olmasını sağlar. Aynı zamanda antioksidan özellikleri sayesinde cildin yaşlanmasını geciktirir ve ciltteki lekelerin görünümünü azaltır.
2. Saç Bakımında kullanılır: Badem yağı saç için de faydalıdır. Saç derisini nemlendirir ve kepek oluşumunu engeller. Saçların daha parlak, güçlü ve sağlıklı görünmesini sağlar. Aynı zamanda saçların dökülmesini önlemeye yardımcı olabilir.
3. Kalp Sağlığına Destek Sağlar: Badem yağı, doymamış yağ asitleri içerir ve kolesterol seviyelerini dengelemeye yardımcı olabilir. Kötü kolesterolü düşürürken, iyi kolesterolü artırabilir. Bu da kalp sağlığını destekler ve kalp hastalığı riskini azaltabilir.
4. Sindirim Sistemini Güçlendirir: Badem yağı, sindirim sistemine de olumlu etkiler yapabilir. Sindirim sürecini destekler, kabızlık sorunlarını azaltabilir ve bağırsak hareketlerini düzenleyebilir.
5. Beyin Sağlığını Destekler: Badem yağı, omega-3 yağ asitleri içerir ve beyin sağlığı için faydalıdır. Beyin fonksiyonunu destekler, hafızayı güçlendirebilir ve zihinsel performansı artırabilir.
6. Bağışıklık Sistemini Güçlendirir: Badem yağı, antioksidanlar içerir ve bağışıklık sistemini güçlendirebilir. Serbest radikallerle savaşarak vücudun bağışıklık sistemini destekler ve hastalıklara karşı koruma sağlar.
7. Aromaterapide Kullanılır: Badem yağı, aromaterapi uygulamalarında da kullanılır. Rahatlama, stres azaltma ve zihinsel rahatlama gibi olumlu etkiler sağlar.
Badem yağı cilt, saç ve genel sağlık için birçok fayda sağlar.
Badem Yağının Saça Faydaları Nelerdir?

Badem yağı, saç bakımında doğal ve etkili bir üründür. Saçlara pek çok fayda sağlar. Öncelikle badem yağı, saçlara nem kazandırır ve saçların doğal parlaklığını artırır. Saç tellerini besler ve saçların daha sağlıklı ve canlı görünmesini sağlar. Aynı zamanda saç derisini nemlendirerek kaşıntıyı ve pullanmayı azaltabilir.
Badem yağı, saçların güçlenmesine de yardımcı olur. İçerdiği vitaminler ve mineraller, saç köklerini besleyerek saçların daha güçlü ve dayanıklı olmasını destekler. Saç dökülmesini azaltabilir ve saçların daha hızlı uzamasına yardımcı olabilir.
Ayrıca, badem yağı saçlara doğal bir yumuşaklık ve pürüzsüzlük kazandırabilir. Saç tellerini düzeltir ve kabarmayı azaltır. Saçların daha kolay taranmasına yardımcı olur ve saçlara kolayca şekil verilmesini sağlar.
Badem yağı ayrıca saç derisindeki mikropları ve kepeği azaltabilir. Antioksidan ve antimikrobiyal özelliklere sahip olan badem yağı, saç derisini temizler ve sağlıklı bir saç derisi ortamı oluşturur.
Saç bakım rutininize badem yağı eklemek, saçlarınızın daha güzel ve sağlıklı görünmesini sağlayabilir. Ancak, herhangi bir yeni ürünü kullanmadan önce cilt testi yapmanızı öneririz.
Badem Yağının Cilde Faydaları Nelerdir?

Badem yağı, cilt bakımında doğal bir güzellik sırrı olarak bilinir. Cildin sağlıklı, genç ve parlak görünmesini destekleyen birçok faydası bulunur. Öncelikle, badem yağı cildi nemlendirir ve besler. İçerdiği doğal yağlar ve E vitamini cildin nem dengesini koruyarak kuru ve pul pul dökülen cildin yumuşamasına yardımcı olur. Aynı zamanda cildin doğal yağ üretimini dengeler ve yağlı ciltlerde bile yağlanmayı azaltabilir.
Cildin tonunu eşitleyerek cilt rengini açabilir ve cilt tonunu düzenleyebilir. Cilt lekelerinin görünümünü azaltabilir ve cildin daha aydınlık ve canlı bir görünüm kazanmasına yardımcı olabilir.
Badem yağı antioksidanlar açısından zengindir ve cildin yaşlanma belirtilerine karşı savaşmaya yardımcı olabilir. Cildin yaşlanma sürecini yavaşlatarak kırışıklık, çizgi ve sarkmaların görünümünü azaltabilir.
Ayrıca, badem yağı cildin doğal bariyerini güçlendirebilir ve cildin dış etkenlere karşı korunmasına yardımcı olabilir. Ciltteki tahrişleri azaltabilir ve cildin daha sakin ve rahatlamış bir görünüm kazanmasına yardımcı olabilir. Nemlendirici, besleyici, aydınlatıcı, anti-aging ve koruyucu özellikleri sayesinde cildin daha sağlıklı, genç ve parlak görünmesini destekleyebilir.
Badem Yağı Kirpiklere Uygulanır Mı?

Badem yağı, cilt ve saç bakımında yaygın olarak kullanılan doğal bir yağdır. Kirpik bakımında da bazı insanlar tarafından kullanılmaktadır. Ancak, herhangi bir kozmetik ürünü kullanmadan önce dikkatli olmanız önemlidir ve kullanmadan önce doktordan veya uzman bir cilt bakım uzmanından tavsiye almanız gerekmektedir.
Badem yağı, kirpiklere uygulandığında, kirpiklerin nemlenmesine ve güçlenmesine yardımcı olabilir. Ayrıca, badem yağı, kirpik köklerini besleyebilir ve kirpiklerin daha kalın ve uzun görünmesine katkıda bulunabilir. Badem yağı, içerdiği E vitamini ve yağ asitleri gibi besleyici maddeler sayesinde kirpiklerin sağlıklı görünmesini destekleyebilir.
Badem Yağı Kaşa Uygulanır Mı?

Badem yağı, kaşlara uygulanabilir. Kaşlar, yüzün ifadesini belirleyen önemli bir özelliktir ve daha dolgun ve sağlıklı kaşlar isteyen birçok kişi badem yağını tercih eder. Badem yağı, kaşların nemlenmesini, beslenmesini ve güçlenmesini destekleyen zengin içeriğe sahiptir. Badem yağındaki E vitamini, protein, yağ asitleri ve mineraller gibi besleyici maddeler, kaş köklerini güçlendirir, kaşlara daha dolgun bir görünüm kazandırabilir ve kaş dökülmesini azaltabilir.
Badem Yağı Nasıl Kullanılır?

Badem yağı, güzellik ve sağlık alanında çeşitli kullanımları olan doğal bir yağdır. Cilt ve saç bakımından mutfak kullanımına kadar geniş bir yelpazede kullanılabilir. Badem yağınının kullanım alanları değiştiği için, kullanım miktarları da değişkenlik gösterir. Alanlara göre badem yağını şu şekilde kullanabilirsiniz.
Badem yağı, cilt bakımında nemlendirici olarak kullanılabilir. Temizlenmiş cildinize birkaç damla badem yağı uygulayarak cildinizi nemlendirebilir ve yumuşaklık kazandırabilirsiniz. Aynı zamanda ciltteki kuru ve tahriş olmuş bölgeleri yatıştırmak için de kullanabilirsiniz.
Saç bakımında kullanacaksanız saç derisine ve uçlarına direkt olarak badem yağı sürebilirsiniz
Badem yağı, masaj yağı olarak da kullanılabilir. Vücut yağınıza birkaç damla badem yağı ekleyerek, cildinize rahatlama ve nem kazandırabilirsiniz.
Makyaj temizlemek için kullanacaksanız; pamuğa birkaç damla badem yağı damlatarak, göz ve yüz makyajınızı nazikçe temizleyebilirsiniz. Aynı zamanda cildinizi temizlerken nemlendirmesini de sağlayabilirsiniz.
Badem yağını yemeklerinizde de kullanabilirsiniz. Salatalara, soslara veya tatlılara lezzet ve sağlık katmak için bir kaşığı badem yağı kullanmanız yeterlidir. Ancak badem yağını yüksek sıcaklıklarda kullanmaktan kaçınmalısınız, çünkü düşük duman noktası nedeniyle yanabilir.
Badem yağını kullanmadan önce, cildinizin veya saçınızın hassasiyetine karşı bir test yapmak önemlidir. Alerjik reaksiyonlar veya hassasiyet durumunda kullanımı bırakmalısınız. Ayrıca organik ve doğal bir badem yağı seçmeye özen göstermelisiniz.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 sene önce 3 hafta kullanmıstım ve çok faydasını gördüm baya uzadılar :)) Sonra bırakmıştım ve tekrar başladım..5 gündür kullanıyorum ve işe yaramaya basladı.Zaten 2 hafta içinde gösteriyo etkisini..Bence kullanmalısın :)) Yok gözünü yakar,yok kirpiklerin dökülür gibi hurafelerde inanma dene kendin gör... ;)
22 Yorumla
Diğer konusunda 1,3b cevap paylaştı. Arkadaşım Hint yağı sürüyordu kaş ve kirpiklerine, iyi bence, badem yağını tavsiye etmem... Saçları önce parlatıp sonra kurutur, öyle bir şey badem yağı, kirpiklere de faydası yoktur diyorum..Hint yağı ok dir.. :)
34 Yorumla- +1 yıl
peki adı hint yağı ama neyden elde ediliyor biliyormusunuz
+1 yılsaçlarıma kullandım meraktan kirpilerime sürdüm napacak diye uzun olan kirpiklerimin şekli bozuldu kaşlarıma değiyor :D
22 Yorumla
+1 yılbende kullanıyordum faydasını görünce bıraktım kullanmayı :)
310 Yorumla- +1 yıl
aynen başkan meraktan noter görevini üstlendim olurdu olmazdı tartışmalarını sonlandırdım :)
- +1 yıl
ya ailedeki kızlar risk alıp kullanamadılar deney olarak ben kullanıldım :D
- +1 yıl
yüz temizlemek içinde türk kahve telvesini kullanın yüzünüze sürün kahveyi içtikten sonra kuruyana kadar dursun ama hiç hareket etmeyin özellikle göz çevresinde çoooook hoş bir görüntü sağlıyo pürüzsüz ve parlak bebek cildi gibi yapıyo :D
- +1 yıl
evet onu bir pamuk yardımıyla tüm yüzüne uygula az sulu olsun suratına yapışsın her yerine sürdükten sonra bir süre sonra karıncalanmaya başlayacak suratın o esnada kuruyor olcak tam kuruduktan sonra ilk önce kuru elinle ovalayarak o türk kahvelerini dök ve sonra su ile durula varsa dove sabun ilede sabunla suratını :)
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
12
Cevap
11Cevap
Aa evet evet hem uzatiyor hem guclendiriyor.Kas ve kirpige kullandim ara sira sacima da uyguluyorum faydali oldugunu soyleyebilirim.Yuze de uygulanabiliyor leke ve kuruluk icin.Onaylandi yani :D
21 Yorumlayok be olmaz öyle sey. Allah vergisi iste zorla güzellik olmaz diyorlar ya o hesap :)
13 YorumlaDiğer konusunda 13b cevap paylaştı. rimel kullanıyorsan rimelinin içine koy. hem kirpiklerini besler; hem de rimelin kurumasını önler.
23 YorumlaDiğer konusunda 2,1b cevap paylaştı. Badem yağı tek başına faydası olmayan bir yağ. Hint yağı daha etkilidir.
111 Yorumla
+1 yılkesinlikle çok yararı oluyo :) rimeline damlatanlarda oluyo ama sen uzamasını istiyosan direk uygula :)
28 Yorumla- +1 yıl
eczanedede var lokman hekimlerde de 3 lira kız zaten :D
- +1 yıl
lokman hekim her yerde var zaten :D bir şişe yeter kız artar bile kirpiklerine sürceksen :)
- +1 yıl
aynı şey :D aktarlardan al bebikim ucuz zaten :)
- +1 yıl
iyi geceler :D
+1 yılEvet gerçekten uzuyorlar ama göz için çok tehlikeli bir yağ olduğu için dikkatli sürmen gerekiyor oda zor oluyor :)
21 Yorumla
+1 yılevet badem yağıyla hint yağını karıştırdım kulak copuyle gece sürüyorum 6 ay falan kullanımla uzuyo biraz
22 Yorumla- +1 yıl
biraz 5 liraya bu kadar
Diğer konusunda 531 cevap paylaştı. :D rimelimin içine koymustum b*k etti kadırmıyo rimel kirpiklerimi :D
25 YorumlaAbartma istersen hemşo :) Kipriklere bişey sürülmez...
13 Yorumlaevet benimkiler kaşımla birleşti.gözümü kapatamıyorum
218 Yorumla2 gün oldu saçlarıma uygulayalı bakalım bizde sonuç bekleenlerdeniz
16 Yorumla- +1 yıl
çay tabağına döküyorum karıştırıyorum 1 2 hafta oradan sürüyorum saç diplerine uyguluyorum ama erkek arkadasın bir doktora gitsin demir eksikliğinden dolayıda dökülür fazla çay veya kahve tüketirse de oluyor demir eksikliği haricinde eczaneden çinko hapı alıp kullansın saç dökülmesine çok iyi geliyor
saç içinde olurmu yaa saçlarımda dökülme var : )
03 YorumlaBenim saçkıranlığımdan dolayı ne kirpik ne kaş kalmıştı yüzümde. Ciddiyim abartı yok. Badem yağı ve hint yağı aldık maranki'nin. şu an kaşım da gür kirpiğim de uzun ve kıvrık kıvrık şükürler olsun. Kesinlikle öneririm yine kullanmaya başlayacağım :)
00 YorumlaEvet bende kullanicam çok etkili olduğu söyleniyor Hint yağı daha etkiliymis badem yağı ve Hint yağını karistirip da kullanabilirsin. Kullanmadigin maskara kutunu temizleyip 2 3 damla akıtıp sürmen faydali olur
00 Yorumla
+1 yıltavsiyem bir şeye karıştırmadan kullanman boş bir kaş fırçası/rimel de olur. tatlı badem yağı olmasına dikkat et ayrıca hint yağıyla da destekleyebilirsin. güzel sonuçlar elde edebilirsin 20-25 gün içinde düzenli kullanım önemli. kolay gelsin.
00 Yorumlaevet evet cok olmasada gürleştıryor
11 Yorumla
+1 yılok gibi sanırsın türkan şoray
10 Yorumlasıvı yagı sur bence sen :))
20 Yorumla
+1 yılsakallarım çıktı sayesinde :D
10 Yorumlakocaman oldu benimkisi .
11 Yorumlabence motorın sur daha hızlı çıkar
14 Yorumla
+1 yılVar.. Kuzenim cok faydasnı görmüş
10 Yorumla
+1 yılhic kullanmadım