Teşekkürler @Asuca
Tavuk soslarken neler kullanıyorsunuz?
Teşekkürler @Asuca
Süt veya yoğurt, biber salçası, domates salçası, sarımsak, soğan, zeytinyağı, karabiber, pul biber, kekik.
Başka kullandığınız soslara açığım.
Tavuk sosları, tavuğun lezzetini artırmak için mükemmel bir yoldur. İşte bazı tavuk sosu tarifleri:
Köri Soslu Tavuk: Bu tarifte 600 gram kusbasi tavuk göğsü, 2 yemek kaşığı yağ, 1 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı tereyağı, 2 su bardağı soğuk süt, ½ su bardağı sıcak su, 1 tatlı kaşığı köri, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz ve ¼ demet maydanoz kullanılır.
Mangal Tavuk Sosu: Bu tarifte 1 yemek kaşığı yoğurt, 1 yemek kaşığı domates salçası, yarım çay bardağı sıvı yağ, kekik, toz biber, karabiber ve kimyon kullanılır.
Soslu Tavuk: Bu tarifte 2 adet tavuk göğsü (500 gr), 1 yoğurt, 1 yemek kaşığı domates salçası (yemek), 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı kekik, ½ çay kaşığı karabiber, az miktar kimyon ve kori, 1 diş rendelenmiş sarımsak ve tuz kullanılır.
Bu tarifler, tavuğunuzu lezzetli bir şekilde soslamak için harika bir başlangıç noktasıdır. Ancak, her zaman kendi zevkinize ve ihtiyaçlarınıza en uygun olanı seçmeyi unutmayın. Afiyet olsun!
Tavuk soslama işlemi için genellikle farklı tariflere göre değişebilecek birkaç farklı malzeme kullanılır. Bunlar arasında genellikle soya sosu, balsamik sirke, zeytinyağı, limon suyu, bal, sarımsak, baharatlar (örneğin kişniş, biber, kekik, kimyon) ve taze otlar (örneğin maydanoz, kişniş) bulunabilir.
Bu malzemelerin bir araya getirilmesiyle tavuk soslama sosu elde edilir. Tavuğun sos içerisinde belirli bir süre marine edilmesi veya soslama işlemi sırasında üzerine dökülmesi sonucunda lezzetli bir yemek elde edilebilir. Ayrıca, farklı mutfak kültürlerine göre değişebilen başka sos tarifleri de bulunmaktadır, bu nedenle tercih ettiğiniz mutfak tarifine göre sos malzemeleri ve tarifleri de değişebilir.
Sarımsakla soğan da katarsanız daha güzel oluyor. Sarımsak lezzet veriyor soğan da öyle 😄
İkisine de pek enerjilerimiz tutmuyor..
😅
Biz köylüler olarak seviyoruz ikisini de 😀
Ben şehirliyim ondan sevmiyorum.. 😅
Evet burjuva sınıfı ve sosyetikler genelde sevmezler 😂
Allah Allah çok biliyorsun sen.. 😅
Biliyorum bir zamanlar bizde burjuva sınıfındaydık hanlarımız hamamlarımız vardı. O zamanlar soğan sarımsak yemezdik. Sonradan yemeye başladık 😄
Hani köylüydün sen.. 😅 Yukarıda öyle yazmışdın.. ☝🏻😅
Önce saraylıydık sonra köylü olduk 😂
İlginç.. 😅
Yoğurt yerine süt kullanıyorum.. salça koymuyorum.. Yoğurt varsa salça..
Sarımsak, kekik ve diğer baharatlar birde bal
@Nadıyekrhn bir tane daha balcı zenginlerden çıktı. Tamam deneyeceğim 😂
1 kaşık baldan batmayiz be jdjsjs
1 kaşıktan batmayız da alırken kavanoz ile alıyoruz 🤣
Ama al.. kış mevsimindeyiz ilac niyetine yersin
Aldım köyden hemde 😄
Zenginlik zor 😀 @ertugrulkartal1903
@Nadıyekrhn başa bela sende haklısın 😂
Cevap
6Cevap
biber salçası, domates salçası, nane, kekik. tuz,
Yoğurt pul biber kekik yağ karabiber zeytinyağı soğan sarımsak yetiyor
Hataylılar bilir bu işi
Severing 🤤
Mangal yaparken detayda belirttiğiniz malzemelerin benzerlerini kullanıyorum fakat bazen tavada pişirirken köri kullandığım oluyor. Tavuğa zaten çok yakıştırıyorum.
Ben yoğurt kullanıyorum icine soğan rendeliyorum ve biber domates salçası karışık kullanıyorum sonrasında sevdiğim bahart biraz da yağ sonra bekletiyorum buzdolabında😌
Tavuk hazir soslarini kullaniyorum bio olarak.. zaten cok nadir tavuk yerim. Saglikli bir urun degil.
Sadece köri kullanırım. Mükemmel bir tad veriyor kremalı tavuk sote de
K. toz biber kimyon pul biber yoğurt salça sarımsak ve tavuk baharatından da katıyorum
Ben sadece baharatla kızartıyorum ya da fırına atıyorum. Piştiğinde de sadece derisini yiyorum
Tuz ve kekik genellikle bir de yumurta sarısı
Yumurta sarısı denemedim bak hiç
Pane için.
abi hiç yemek yapmadım
Yağ, yoğurt, karabiber, pul biber, kimyon
Baharatlar ile
Bal koy 😀
Pekmez de koyayım mı 😂
Şaka yapmıyorum valla
Biz senin kadar zengin değiliz balı bulsak yeriz 😂
Ahahahah
tavuk hazir baharat ve aci + tuz