Gün geçmiyor ki yeni bir fiyat görüp şok olmayalım. 880 liralık fırın sütlaç sosyal medyada günün olayı olmayı başardı. Bazı vatandaşlar zaten fırın sütlacı sevmediklerini, normal sütlacı tercih ettiklerini söylediler.

Gün geçmiyor ki yeni bir fiyat görüp şok olmayalım. 880 liralık fırın sütlaç sosyal medyada günün olayı olmayı başardı. Bazı vatandaşlar zaten fırın sütlacı sevmediklerini, normal sütlacı tercih ettiklerini söylediler.
10 dakikadır düşünüyorum yazıyorum tekrar siliyorum yazıyorum yine siliyorum aklımdan sövüyorum sövdüklerimi yazıya dökemiyorum
yani bi garip oldum şimdi bu fiyata sütlaç mı olur diyorum ve sövmeye devam ediyorum bumerang gibi sorudan çıkamıyorum
biri satılırsa en azından hepsinin maliyeti çıkar diye düşünmüşler, çünkü hepsi aynı fırında aynı anda pişiyor, 1 kase sütlaça düşen malzeme ve maliyetini de tahmin etmek zor değil. bizdeki bazı esnaf abiler sağolsun zamlı ortamı bulunca fırsatı değerlendiriyor, ticaret dolaylı yolsuzluğa ucu açık bir alan ceza kesmeyle yola getiremezsiniz. serbest piyasa ekonomisi derken teknolojinin ve internetin bu kadar yaygın olduğu yıllarda daha süt, pirinc, hazır su, nişasta tavan fiyatını çizip üzerine sütlaç maliyetinin tavanını belirleyemiyorsan bir kaç sene önce 10 bin tl ye hurdaya çıkarma teklifiyle toplamaya çalıştığın araçları da bugün halka 200 bin liraya satarlar. matematiğe dayalı yönetimin olmadığı yerde ekonomik düzen olmaz.
Sütü biz üretiyoruz sütlacıda evde yaparım manzaraya karşı yiyeceğime ekran karşısında yerim olur biter para olmadığından değil para var ama buna 880 TL verip satan şahsı kazandırmak gibi bı niyetim yok buralara kolay gelmedik bu adamda böyle bı sütlaca 880 TL para isteyipte kolayca kazanmasın arkadaş adaletli olsun benim elimdeki süt en kaliteli sütlerden yoğurt yapıyorum üstünde yağdan tabaka oluşuyor sütü bı kaba koyunca yağı kaba bulaşıyor akıp gitmiyor bu süt bile adam akıllı para etmiyor adam sütlaca ne fiyat yazmış
Sevmiyorum sütlaç o sebepten farketmez :D herkes annesinin yaptığı sütlacı yesin bence içinde ne olduğu da belli, kimin elinin değdiği de
Teşekkür ederim ✌️
Cevap
43Cevap
Mekanın yeri önemli gadası
Demin Ankara 'da bi mekanda çaya 18 lira para ödedim
Vatandaşa düşen göre bu fiyata bu yiyeceği ALMAMAK en mantıklı boykot bu.
fırın sütlaç daha çok güzel ama normal sütlaç da güzeldir.. her şey o kadar pahalı oldu ki maalesef.. 880 lira olması çok saçmaymış.. ama hazır sütlaçlar da güzeldir
Fırın sütlaç, Türk mutfağının en sevilen tatlılarından biridir. Fırın sütlaç, normal sütlaçtan farklı olarak, fırında pişirilir ve üzeri kızarmış bir görünüme sahiptir. Fırın sütlaç, özellikle soğuk havalarda sıcak olarak servis edildiğinde oldukça lezzetli olabilir.
Sütlaç, Türk mutfağının en eski tatlılarından biridir. Sütlaç, süt, pirinç, şeker ve vanilya gibi malzemelerle hazırlanır. Sütlaç, fırın sütlaçtan daha hafif bir tatlıdır ve genellikle soğuk olarak servis edilir.
Fırın sütlaç ve sütlaç arasında bir tercih yapmak zor olabilir. Her ikisi de lezzetli tatlılardır ve kişisel tercihe bağlı olarak değişebilir. Ancak, fırın sütlaçın daha yoğun bir lezzeti olduğu söylenebilir. Ayrıca, fırın sütlaçın üzerindeki karamelize edilmiş şeker, tatlıya ekstra bir lezzet katıyor.
Benim tercih hakkım fırında sütlaç olurdu. 🍮
880 liraya : Herhalde bi 200/300 kişi birer kase sütlaç yer o nasıl sütlaç öyle Ejderha sütünden mi yaptın? Altın kâseye mi koydun? Yiyenin ömrü mü uzuyo noluyo jsjsjs
Doğru dedin 😂😂😂
"Sütlaca değil, sütlaca 880 TL verebilecek insanlarla aynı mekanda olabilmeye o para veriliyor" diyen bir karaparacı fenomen çıkmadı mı hâlâ :)
Dünyanın en iyi fırın sütlacını annem yapıyor herhalde kasesi max 20 tl ye geliyordur :) bu arada isterse 2000 tl yazar adamın kendi özel işletmesi alan alır almayan almaz
İnegi komple almiyorum altı ustu bir kase sutlac yiycem
Fiyatın ne olduğu önemli değil o fiyatı veren canım var mi ona bakmak lazım. O değil de canım tatlı çekti😂😂
Hayırdır fırın altın fırın mı? Sütlaç içinde gram altın mi barındırıyor? Lan alt tarafı süt pirinç avına koyim
Yanık sütlaçı sevmeleri bir garip zaten. Her zaman normal sütlaç sevmişimdir. Buzdolapta soğumuştur. Mis gibi olmuştur.
Fark etmez bana ve "Yuh yani artık!" diyorum. Dersin üstüne kıyafet alıyorsun. Malzemesi bile o kadar tutmaz.
Evde yaparım neden o kadar para vereyim🙂Üstelik fırında küfleniyor çok sevdiğimiz bir yiyecek değil😅😂
Bodrum'da satılan lahmacun gibi saçma sapan bir fiyat böyle " kazık " dediğimiz mekanlardan biri yapmış yine yapacağını hiç üstünde durmaya gerek yok.
Aaa geçen akşam yaptım ben bunu... Anaamm bu ne böyle? Ay bu etiketi koymaya nasıl utanmadılar
Abla evet sen arada bunu yapıyorsun ya eşine satarsın 880 liraya, çocuklara da %50 kardeş indirimi yap usısıısksk
@öğrenimelemanı hahaha çok mantıklı yaaa.. Dur ben ni fiyat tarifesi belirleyeyim
İşte benim daha önce yaptığım sütlaçlar. Bu bahsettiğim epey önceydi, geçen hafta yine yaptım onu çekmedim
Fırın sütlaç sever misin? Olsa da yesek der misin? ↗
Ya boş ver şunları toplanın gelin bir tencere yaparım o paraya be
Geliyom o zaman
https://hizliresim.com/87lje2a
@theastro 👍😆
Hamsiköyden arsa alsam 880 liradan ucuza gelir
Fırında sütlaç daha lezzetli 🙄 evde yapmaya devam ✌🏻
ulan 50 tl ye fındıklı kardeniz sütlaç yiyorum bu ne altınmı koymuşlar içine:)
Millet enayi bulmuş para kazanmaya başlamış abi buneya.
Normal sütlaç en iyisi.
Sütlaç her türlü güzel ama fırında daha güzel sanki. Fiyatın saçmalığını söylememe gerek yok.
Bana verin o parayi tum mahalleye yaparim aşure gibi dağıt dur ama fırın sütlaç sevmem
Fırın sütlaç güzel de ekrandaki fiyat hiç güzel değil
100 tl ye falan var yani millet nerede yiyor da bu fiyatı görüyor acaba
Öh yani ama artık! Yahu Hamsiköy sütlacı bile bu kadar pahalı değil bu nedir yahu?
Ben her iki sekildede severim, de.. o fiyat ne oyle.
Serbest piyasa ekonomisinin bokunu çıkardılar. Millet ne kitlerse kârdır kafasında
Acaba keramet ateşte mi diye sorduruyor insana.
Hisse mi aliyoruz, ortak mi oluyoruz? Ne bu fiyatlar?
yemem... annemin yaptığının üstüne de tanımam zaten!
Bundan sonra sütlacı fırına verip ev halkına ücret keseceğim.
Ben normal severim.
Fırınla beraber satıyorlar galiba.
Sunun ederi 30 lira
Alıp yiyecek fişin fotoğrafını çekip sosyal medyada paylaşacak bugün dışarıda on binlerce ucube varken neden şaşırıyoruz ki böyle şeylere, sütlücüde sütle şekeri karıştırıp köşeyi dönüyor işte böylelerinden.
Fırın sütlacına 880 tl vermeden kendimi sütlaç yemiş sayamam..
Kszmzmzmzzms
İsterse bin olsun her daim fırın sütlaç önde
Lüks bir restorant ise zaten normalin çok üstünde olur fiyatlar abartmayın o zaman bütçeniz yeten bir yerde fırın sütlaç yiyin bu ve bu tarz örnek ararsanız çok var
hamsikoyde :) firinda sutlac yemek muthis bir keyiftir hatta 4 - 5 - 6 :)
yani doymaz insan orada :)
ama bu 880 tl bu abarti bile degil yaw :)
Osmanlı döneminden çömlekte falan mı kalmış? Müzede mi sergileniyor da böyle bir fiyat bicmisler. Ekonominin anasını belleyen sütlaç olmaz
880 TL buna vereceğime 100 den fazla sokak hayvanını beslerim en azından para daha hayırlı bir şeye gider
saka değil mi markette 14 tl marketle fırın arasında bu kadar fark olmamali
Mk tarifi ordan calip kendim yaparım daha iyi 🤣 en fazla 50 TL mal olur
880 liralık sütlaç yiyecek ağız yok bende ki zaten yemem pirinç ve süte o kadar para vermem
Yani bu biraz abartı mi olmuş geçende 100 liraya mi ne yemiştik fırında sütlaç
böyle yakan sosyal medya haberleri gündemi sadece meşgul ediyor , ben de yarın buna benzer yalan haber yaparım şekerpare kilosu 963 tl
Normal sütlaç daha güzel bence👍🏻
Tamamen reklam amaçlı yapmışlar bunu ki başarmışlarda
Bu fıyat gerçek mi🤯
Bedava verseler yemem şunu
Allah'tan sütlaç sevmiyorum😊
Havaalanı fiyatı gibi he
Hangi fırının sütlacıymış o acaba?
Altın tozundan mıymış 🤔🤨
Altından mı yapılmış bu sütlaç
Gayet uygun , az bile
kuş sütüyle yapmışlarsa demekki..
Neyse artık biz de cennette yeriz. Ne diyim yani
Böylelerinin dükkanını kapatacaksın işte
Serbest piyasa, serbest enayilik 😅
Fırınla birlikte mi veriyorlarmış
Oha 880 ne be? Annem evde aynısını beleşe yapıyor.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?