lezzetin sırrı ustada gizlidir. yani benim yaptığım irmik helvasından ustasının yaptığı un helvası lezzetli olabilir ama ikisinide ben yaparsam açık ara irmik helvası alır. ama ben çocukluğumun lezzeti leblebi tozu helvasını özledim. bunu yapan yok piyasada..
İrmik helvası favorimdir fakat eğee tam kıvamında yapılmışsa, çünkü dengeyi tutturamayınca ya bulgur aşı gibi oluyor ve kaşığa alınca dağılıyor, ya da bulamaç gibi bie görüntüyle irmik irmik olmaktan çıkıp una dönüşüyor 😂 Şöyle kalıpla şekil verildiğinde her şekle giren, kavrulma ve şeker oranı dengeli bir irmik helvası değil sadece un helvasıyla bütün tatlılarla kolaylıkla rekabet edebilir :)
Tat bakımından irmik helvası, ayrıca daha hafif. Un helvası daha ağır ve mide de hazmı daha zordur. Ayrıca balık yedikten sonra irmik helvası çok güzel gidiyor. Yapanın eline sağlık, yiyenlere de afiyetler olsun. :)
Dondurmalı irmik helvası hele birde irmik helvası bı yaoarken su yerine süt kullanıp azda. limon kabuğu rendesi ilavesi yapınca offf nirvanaya ulaşıyor
Ulucmainin oraya yürüme hiç cikmiyirumki :) dağdan inerken hep araba ile geçiyorum ama bu ara kızın dershanesi açılsın ozaman onu gotururskn uğrayıp denerim
Aklıma niye getirdin ki. Şimdi olacak üstüne dondurmayı dökuceksin böyleee altda ılık irmik helvası üstte soğuk dondurma o ağzına aldiğindaki lezzet çümbüşü ooov hzgsbsgs🙂