Merhabaa 🌸
Browni olduğum halde browni yapamadım😅, lezzeti güzel ama neden şekli şemali olmadı taktik verin nasıl yapıyorsunuz siz bu browniyi? 🧚🏻♀️

Merhabaa 🌸
Browni olduğum halde browni yapamadım😅, lezzeti güzel ama neden şekli şemali olmadı taktik verin nasıl yapıyorsunuz siz bu browniyi? 🧚🏻♀️

Ben bu söze her zaman kahkaha attım. Kendi söküğünü dikemeyen ya da herhangi bir söküğü dikemeyen kişi terzi değildir zaten. Terziliği ustasına kızdığı için çıraklık düzeyinde bırakmış bir amatördür.
Bana bu hayatta faydalı olmak isteyen kişinin önce görüntüsüne yaşantısına bakarım.
Bir insanın dış görünüşü aşırı bakımsızsa, aşırı kiloluysa, göbekliyse onun kendine bile faydası yoktur. Bir insanın yaşantısına sigara, alkol, uyuşturucu her bir şey varsa, gece hayatı varsa, her gün başka bir karşı cinsle takılan bir ilişki bağımlısıysa, telefonda televizyonda abuk subuk filmler videoları izliyorsa, sanal alemde yüzlerce binlerce kişiyi takip ediyorsa onun insanlara fayda vermesini geçtim zararı olmasın yeter.
Kimse öyle bir adamın terzi olduğunu iddia etmesin bana. Bu sitede yazdığı bencelerde büyük büyük laflar edip millete yaşam koçluğu yapmaya çalışanlar var @Sinirrr bozucu narsist tipler. Orada aslında bizzat kendi yaşantılarını, zaaflarını, hatalarını, hastalıklarını başkaları üzerinden ifşa ediyorlar. Hepsi bu.
Uzun zamandır soruna denk gelmedim. Eline, yüreğine sağlık Browni.
"Terzi kendi söküğünü dikemez" deyimi, bir kişinin kendi sorunlarını çözme yeteneği veya kişisel durumu hakkında bir fikri ifade etmek için kullanılır. Bu deyim, bir kişinin başkalarının sorunlarını çözme konusunda yetenekli olabilirken, kendi kişisel sorunlarını çözmede başarısız olduğunu anlatır. Yani, başkalarına yardım edebilirken kendi meselelerini çözmede zorlanan biri için kullanılır.
"Terzi kendi söküğünü dikemez" deyimi, hayatta başkalarına yardım etmek ve sorunları çözmek konusunda maharetli olan, ancak kendi kişisel sorunlarına çözüm bulmakta zorlanan kişilerin durumunu anlatır. Bu deyim, insanların başkalarının ihtiyaçlarını önemseyip yardımcı olma konusundaki isteklerini vurgularken, kendi ihtiyaçlarını göz ardı etmelerini eleştirir.
Bu deyimi günlük yaşamda birçok farklı bağlamda kullanabiliriz. Örneğin, bir arkadaşınız sürekli başkalarına destek olurken kendi kişisel sorunlarını ihmal ediyorsa veya bir halk figürü kamusal konularda aktifken kendi özel hayatı dağınıksa, bu deyimi kullanarak bu durumu açıklayabilirsiniz. İnsanlar genellikle başkalarına yardım etmeye odaklanırken kendi ihtiyaçlarını göz ardı etmeye eğilimlidirler, ve bu deyim bu durumu ifade etmek için etkili bir araçtır.
O esnada benim kafamda canlanan sahnen 😅
https://www.youtube.com/embed/NBiX4XS9HQQEvet bu mutfaktaki ben 🤧🤣
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
200 gr bitter çikolata
150 gr tereyağı
1 paket vanilya
1 su bardağı un
Üzeri için;
Fındık
Hazırlanışı
Brownie tarifi için öncelikle 150g tereyağını uygun bir tavaya alalım. Orta ateşte eritelim.
Yağ eridikten sonra bitter çikolatayı ekleyelim. Ocağı kapatarak bir spatula yardımı ile karıştırarak çikolatayı eritelim.
Güzelce eriyen çikolatamızı bir kenara alalım ve ılımaya bırakalım.
Uygun bir karıştırma kabına yumurtaları ve toz şekeri alarak mikserle beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
Ilıyan tereyağlı çikolatayı kek harcımıza ekleyelim. Mikserle güzelce karışana kadar çırpalım.
Un ve vanilyayı da ekleyerek son kez tekrardan çırpalım.
Hazır olan kek harcını pişirme kağıdı yerleştirdiğimiz 22x22cm boyutlarındaki borcama aktaralım.
Üzerine iri parçalanmış fındık kırığı serpiştirelim. Önceden ısıtılmış 160°C fırında fansız ayarda yaklaşık 40 dakika pişmeye bırak , sonra ilk sıcaklığı çıkınca dilimle , bu tarifi deneyebilirsin ben yaparim tarif sorarlar , 🖤🖤🖤
Bende buna benzer bi tarif denemiştim zaten teşekkür ederim emeğine sağlık 🌸
Cevap
9Cevap
Bir mutfağa iki browni fazla gelmiş demek ki 😄
Tadı güzelse ve misafire falan yapmadıysan boş ver ye gitsin
Evet ya kıskandı kesin beni ondan böyle oldu sjsjsjs tadı baya güzeldi kuzum ama işte kıvamını falan tutturamadım bi dahakine artık 😅
boş ver hazır al daha iyi 😅
Lezzeti varsa bence gerek yok gerisine
Neli yaptın vişneli mi
Yok sade çikolatalı.
Oda iyiymiş
Oldukça güzel bir tatlı olsa gerek ve lezzetli
İşi çok olduğu için kendi üstüne başına bakamaz
Görüntüsü her ne kadar farklı olsa da tadı eminim çok lezzetli olmuştur. 👍🏻
Terzide sıkıntı var demektir ben çok güzel dikerim söküğümü
Tarifte hata var bence
Yok ya tarif doğru da ben tereyağ yerine margarin kullandım ondan sanırım 😅
Evet pişirdiğim kap kare değildi ondan ortası çok iyi pişmedi eşit pişse iyi olurdu.
olmuş ya işte 🙄
Yok ya beğenmedim
Bence bunun tarifini annemden al en güzel browniyi o yapmış 😄
Bir Brown kolay yetişmiyor demek ki :))
boş ver lezzetli olsun gerisi önemli değil
Islak kek olmus
Yok kız ıslak keke kabartma tozu falan katılıyor bunu sırf browni mantığı ile yaptım içine çikolata falan erittim daha napıyım
Bence güzel ya ben yerm
Sen daha güzelsin çiçeğim
Bu olmamış
Olsun eline sağlık
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?