sana uyanı bir türlü bulamazsın arar durursun.. taki Allah nasip edene kadar.
Terzi neden kendi söküğünü dikemez?
sana uyanı bir türlü bulamazsın arar durursun.. taki Allah nasip edene kadar.

İş kendi öz benliğiyle ilgili bir sorunu çözmeye gelince, insan önem sırasına göre davranır. Ya unutur, ya dikkatsiz davranır, ya birine emanet eder. Başkasına ait olunca ise maddi ya da manevi bir karşılık alacağı için bütün hünerlerini sergiler. Çünkü sonunda ya beğenilmek ya da ödül vardır.
Benzer bir söz vardır. Marangozun evinde kapısı kırık olur diye. İnsan belki de çevresine verdiği önemi ve gösterdiği özeni kendinden esirgediği içindir diyebilirim.
👏🏻👏🏻
Teşekkürler
Rica ederim
Hiç düşünmedim ama dediğin gibi imtihan olmazdı
İşine öyle gelir.. Bir başkasında aynı iş olduğundan anında yapılır ama kendisiyle ya da kendi eviyle bir iş olunca yaparım nasıl olsa der erteler genelikle.. Biraz rahatlıkla ilgisi vardır..
Cevap
9Cevap
Çoğu zaman dikebilir aslında.. yani bir insan başkasına iyi geliyorsa kendisine de iyi gelebilir ya da derdini çözüyorsa kendi derdini de çözebilir
Bununla alakalı bir sürü hikaye var aslında. Herkese faydası olan ama kendine hiç yararı dokunmayan bir sürü insan var. Bu onların kaderi, bir tür imtihan diyebiliriz.
Bazen gözümüzün önündeki şeyleri göremeyiz.
„Bazen agaclardan ormani göremezsin“
yooo çok terzi tanıdığım var pantolonlarını başka terziye götürmüyorlar. Terzilere atılmış büyük bir iftira bu
Mum dibine ışık vermez, terzi söküğünü dikemez, tekeden süt sağılmaz, suda ateş yanmaz, körler çarşısında ayna satılmaz, sağırlar çarşısında kaval çalınmaz, RTE den de cumhurbaşkanı olmaz.
Sen cumhurbaskani ol o zaman abi. Yani daha iyi biri olsun yeterki. Anca bos konusuyorsunuz 😏
Gösteriş meraklısı demek. Ben ilk önce her zaman kendi sökümü dikerim 😄
sizin cevabınızı beğendim
imtihan güzel tasvir
Teşekkür ederim efenı
Efendim
Umursamaz ya da ipi bitmiştir.
Söküğe önem vermiyordur.😂😂😂😂😂
Para kazanamadığı için
Diker bu arada.
Neden
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?