Selamlar... Ne düşünüyorsunuz?
Selamlar... Ne düşünüyorsunuz?
Makarna yapmayı bilmemek, beceri eksikliğini yansıtır. Beceriler zaman içinde öğrenilebilir, bu yüzden endişelenmenize gerek yok. Deneyim kazanmak için pratik yapabilirsiniz.
Cevap
29Cevap
Beceriksizlik demeyelim de mutfaktan bi haber olmak, aile evinde eli sıcak sudan soğuk suya sokulmamış diyelim
Elbette, makarna yapmayı bilmemek beceriksizlik değil, sadece bir yetenek veya deneyim eksikliği olarak görülebilir. Herkesin hayatında bir başlangıç noktası vardır ve yeni şeyler öğrenmek, deneyim kazanmak için fırsatlar sunar. Makarna yapmak gibi beceriler, pratiğe dayalıdır. İlk denemelerde başarısız olabilirsiniz, ama sabır, öğrenmeye istekli olmak ve denemeye devam etmek, bu konuda ilerlemenize yardımcı olacaktır. Unutmayın, beceriler zaman içinde geliştirilir ve kimse doğduğunda her şeyi mükemmel bir şekilde bilemez. Önemli olan, öğrenme sürecini keyifle deneyimlemek ve her adımda daha iyi olmaya çalışmaktır. Yani, makarna yapmayı bilmemek sizi beceriksiz yapmaz, sadece yeni bir yetenek öğrenme fırsatı sunar.
Hayır bence değildir neden beceriksiz olsun ki bende çok iyi bilmiyorum ama yine de bir şeyler yaparım yemek olarak.. zaten makarna basit aslında biraz yaptıktan sonra insan çok rahat bir şekilde alışabilir
Makarna beceriksizlerin işidir, makarna bilmiyor her yemeği efsane yapıyorsa eli lezzetlidir. Ama becerikli olupta soslu makarna yapan varsa becerikliye tercih edilir ajdjsjxjsjs
Tabi benim dediğim hazır almak. Evde yapıyorsa her zaman 1.0 önde. Ve işsizlik seviyesi yüksektir.
Makarna bile yapmayı beceremeyen evlenmesin bi zahmet…
Kesinlikle
Ya kıvamını bazen kacirabilirsin yeri geliyor annem de diri yapıyor ama hep de sıkıntılı yapıyorsa beceriksizdir😁
Yapılan yemeğin lezzetli olması da çok önemli.
Yani özel bi zahmet isteyen yemek olmadığı için yapamayan bence beceriksizdir🤷♀️
Bilmemek beceriksizlik değildir. Öğrenmek icin caba harcayip ogrenememek beceriksizlik 😬
Aramızda makarna yapmayı bilmeyenler var sanırımmm 😸
Makarna yapmak kadar kolay bir şey yok 😎😂 yani yapilmasi lazım
Bunu ben bile yapıyorum yapamayan gitsin köşede haline ağlasın hsjfkcksmd
Anneler elbette kadındır. Her ebeveynin sorumlulukları vardır. Kadın çalışmıyorsa tabiki eviyle daha ilgili olabilir. Ben kadının ev işlerini sanki göreviymiş gibi muamele görmesine karşıyım. Çocuk, anne ve babanın sorumluluğundadır ama erkeğin her işini görmek kadının görevi değildir.
Makarnayı metin şentürk bile yapar. Ben de yaparım. Bence bir kız bilmiyorsa büyük beceriksizliktir. Kim bilir belki de yağ da yumurta kırmayı bile bilmeyen kızlar vardır.
@monaaaaa ayırdığım ya da ayrıştırdığım bir şey yok. Sadece demek istiyorum ki bunlar çok basit yemekler. Hiç yemekten anlamayan bir erkek ve çocuk bile yapar makarnayı diyorum. Genç bir kızın ya da kadının yemek yapma menüsü daha geniş olmalı. Yani evliyse yemek yapmak tabiii ki kadının görevidir. Çocuk bakımı ve temizlik de. Haa , hastadır , yorgundur, morali bozuktur yardım ister , yardım edersin , hatta erkek kendi yapar. Hayat müşterek.
@monaaaaa anneler de bir kadındır. O zaman anneler köle mi ve enayi mi oluyorlar. Evlenince her kız bir kadın oluyor ve sonra da anne oluyor. En azından anne adayı oluyor. Tabii ki hayat arkadaşımdır. Eşime askerlik arkadaşım muamelesi yapacak halim yok. Sizin mantığınıza göre bu işler çocuk bakımı da dahil kadının görevi değilse ve kadın da çalışmıyorsa , o zaman soruyorum , bu kadının görevi ne oluyor? Bu kadın niye evleniyor? Amaç ne?
@monaaaaa bilmekte tabii ki sayısız fayda var. Kendi tercihi ile bir insan evlenmeyebilir de , evlenmek isteyip nasip olmadın mı evlenemeyebilir de. evlenip boşanabilir de , Allah korusun eşini de kaybedebilir. Hayatta her insanın başına her şey gelebilir. Büyük konuşmamak lazım. Bu yüzden dediğim gibi erkeğin de bilmesi faydalı olur. Yani eşi hasta olsa , erkek yemeği yapar ve bu kendi içinde eşi içinde bir kolaylık olur. şimdi zaten kız olsun erkek olsun erken yaşlarda evlilik çok az oluyor.30 yaş bile normal olarak kabul ediliyor. Kızlar erkeklere güvenmiyor , erkekler kızlara. iki taraf da çeşitli ithamlarda bulunuyor ve iki tarafın da haklı olduğu konular var. Örneğin bir kız kariyer yapmayı düşünebilir , ekonomik özgürlüğünü kazanıp kendi ayakları üstünde durmayı seçebilir ve hatta ev de kedi köpek beslemeyi evlenmeye ya da bir erkeğe tercih edebilir. Yalnızlığı sevebilir. bunlar hep kişisel tercihlerdir. saygı duymak lazım. takıldığın cümleye gelecek olursam bu benimle ilgili bir konu değil toplumsal bir yargı. Devletlerin yazılı anayasaları , yasaları ve kanunları vardır. Bir de yazılı olmayan ama toplumsal olarak yapılması gereken ve yapılmaması gereken kurallar vardır. her insan bunları bilir ve toplum içinde ona göre davranır. davranmazsa insanlar tarafından dışlanır ve ayıplanır ve de yalnızlaşır.
Yapamamak beceriksizlik olur bilmemek farklı bir şey bence ve asıl önemli olan bilmemek değil öğrenmemek tir
Makarna yapmayı bilmemek beceriksizlik sayılmaz ama tek başına yaşıyorsa açlıktan ölmesi muhtemel. Ne de olsa makarna bile yapamıyor
%100 evet
5 yaşında çocuklar bile yapıyor artık.
Evet becerisizliktir bilmemek değil öğrenmemek ayıptır
Öğrenmeye çabalasın her kimse bilmemek değil öğrenmemek demişler 😅
Ayırrr
En İyi Cevap