Iğdır'daki evlerinde yaptıkları ev tipi sebze konservesini tüketen çift ; görme, konuşma bozukluğu ve solunum sıkıntısı nedeniyle hastaneye başvurdu. Zehirlenen kadın hayatını kaybetti, eşi yoğun bakım tedavisiyle hayata tutundu.
Evde konserve yapıp tüketen çift kabusu yaşadı! Evde konserve yaparken neye dikkat edilmeli?
Maalesef evde konserve yapmak tehlikelidir ve evde konserve yapmak için gerekli eğitimleri almak gerekiyor. Yoksa hazırlanan kavanozun içindeki gıdadan çok zehir olur. Normalde her yıl çok fazla insan, ev yapımı konserveler yüzünden oluyor fakat ilk defa gündem olduğunu görüyorum.
Konserve yapılırken hava almamasına dikkat edilmeli ve sıcak odada tutulmalı. Zaten bozulduğu kapak açıldığında belli olur. Tüketimi bir yıl içinde olmalıdır ve uzun süre tutulmalıdır. Kullandıkları malzemeye de dikkat edilmeli ve oranı da önemlidir içindekilerin.
İyi yapamamış demek. Kapağı hava almaması gerekir yoksa bozulur. Birde belirli sıcaklıkta kaynatmak gerekiyor. Bende kırmızı biberden kahvaltılık sos yapmıştım. Korktum şimdi😕