Geçen hafta oğlumun arkadaşı geldi. Çocuklar makarnayı çok seviyor. Ben de evde "makarnanın yanına ne yapsam?" diye düşünüyordum. Makarnanın yanına ne gider, tabii ki köfte dedim.
Makarna Yanına Ne Gider, Ne Yapılır?
Hemen önerilerimi yazıyorum.
1- Köfte
Makarnanın yanında özellikle çocukların en çok sevdiği yemeklerden birisi köfte kızartma oluyor ama haksız da değiller. Biz yetişkinler bile köfteyi sevmeyenimiz yoktur diye düşünüyorum. Köfte ve makarna ikilisi çok güzel yakışıyor birbirine.
2- Bezelye Yemeği
Makarna yanında sulu yemek çok güzel oluyor ama bunlardan en güzeli de bezelye yemeği ile oluyor. Bezelye yemeğinin lezzetiyle mükemmel uyumlu oluyor.
3- Izgara Tavuk
Tavuk yemekleri de makarnanın yanına çok yakışıyor ama özellikle ızgara tavuk ile daha güzel oluyor.
4- Roka Salatası
Makarna yanında salata sevmeyen yoktur diye düşünüyorum çünkü ben bile bayılıyorum. Özellikle bol zeytinyağlı ve limonlu bir roka salatası çok güzel oluyor.
5- Patates Kızartması
Patates kızartması da makarnanın yanına çok yakışıyor ama tavsiyem patatesleri kızarttıktan sonra baharat ekleyin, daha bir güzel oluyor. :D
6- Pırasa Yemeği
Dün menümde makarna ve pırasa yemeği vardı. Pırasa yemeği de makarna ile birlikte çok güzel oluyor, tavsiye ederim.
Makarna aslında tek başına da yenilebilir. Ben genelde tercihen yoğurt veya ayran gibi hafif şeyler tercih ediyorum. Mevsim salatası da olabilir. Makarnanın yanında ne gider sorusuna yönelik güzel bir yazı okumanızı öneririm.
Salata , yoğurt ya da kola. Üzerine şöyle kıymalı bir sos yapsan tadından yenmez. Makarna ağırdır. üstüne hafif bir tatlı olabilir. Ya da bir meyve salatası ve dondurma.
makarnayı neli yaptığına bağlı ama ben herzaman makarnanın yanında kalorisi az bir içecek tavsiye ederim light kola olabilir ya da domateslise ayran yoğurt falan...
En İyi Cevaplar