Rakı sofrasına davet edildim erkek arkadaşım, arkadaşları ve sevgilileri olacak, ama bir sorun var? Arkadaşlar hafta sonu erkek arkadaşım iş arkadaşları ve onların eşleri sevgilileri bir mekanda içelim dediler, büyük ihtimalle nezih bir mekan olur. Bu insanları hiç tanımıyorum. Rakı sofrasıSorun şu daha önce rakı sofrasında bulundum güzel de içerim, fakat genelde ev ortamlarında. Dışarıya ilk defa gideceğim. Gideceğimiz mekan henüz belli değil. Rakının yanında menü olarak çoğunlukla ana yemekte neler olur?
Rakı sofrası adabı nasıl olur? Mekana ilk girdiğimiz de ne sipariş edilir? Rakı ana yemekten sonra mı gelir, mezeler ne zaman gelir, bir aydınlatın lütfen?
Rakı sofrası adabı nasıl olur? Rakının yanında ana yemek ne olur?
Ben rakı içemem ama içen kadınlara çok hayranımdır. Bana rakı içen kadın çok kendinden emin ve çekici görünmüştür hep. Meyhane kültüründe önce mezeler ısmarlanır ( ya tepsiyle gösterirler, ya dolaptan seçersiniz), mezelerle beraber rakı gelir, sohbetle içmeye başlanır. Daha sonra ara sıcaklara geçilir. Karides güveç, kaşarlı mantar, kalamar gibi damak tadınıza göre ısmarlarsınız. Bunlardan sonra ana yemeğe geçilir. Genelde levrek ve çipura her mevsim çiftlik balığı olduğundan bulunur. En son da tatlı gelir, hala yemek yiyecek yerin kaldıysa tabi :D Yemekler bu sırayla söylenmez, genelde en başta meze seçerken siparişler verilir, onlar sırasıyla servis ederler. Kalabalık olacaksa ve çekiniyorsan biraz geride dur, insanları izle ve onlara göre hareket et. Ama dediklerim bu sırayla bu şekilde olur canım.
Genelde fix menü oluyor. Sen sadece rakıyı seçersin menülerde içeçek değişir ama yemek değişmez balık restoranı ise rakı balık aynı anda gelir. fix menü değilse balık şöyle rakıyla içersin rakı içen insanlar iyi olur üzmeyin onları.
Çok rahat ol, rakı kültürü diye bir şey kalmadı zaten fix menü geliyor sırası ile uygulanıyor, kadın olmanın avantajıda var sana ne sorarlarsa ondan seçip sipariş verirsin... ama şaşırdım bu zamanda mekanda rakı içmek helal olsun 😅
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
ya çok severim ben, salaş mekanları ya da o adabıyla içilen yerleri. bir kaç defa gittim ama gittiğimde şirket yemeği vs olduğu için menüler daha önceden seçilen menüler oluyordu tercih şansım olmadı. sırasıyla geldi zaten. başlangıç, ara sıcak , ana yemek mezeler vs.
kalamarı rakı yanında çok seviyorum ya da somon balığını başka önerdiğiniz şeyler var mı?
Zevke göre değişir kalamar yani balık çeşitleri harikadır güzel bir salata off.. ama meze olarak diyorsan ben kesin bir yoğurtlu bir şey seçerim raahatlatır, yeşil zeytin, patlıcan köz, bu bana pek sorulcak soru değil şu an hepsi göxümün önnden geçiyr ben hepsini severim yaa 😅😅😅 ama tavsiyem mutlaka bir yogurtlu bişi bulundur
Rakının yanında en güzel mezeler gider. Keyfine göre seçersin. İsteyen deniz mahsulü yer, isteyen et tavuk yer. İlla birşey yiyecem diye zorlama kendini.
Sadece bilmiyorsun dur diye yazıyorum bu yazdıklarımı içki dinen haram aklende insanı ne hale soktuğunu her gün şahit oluyoruz bir de o zıkkımın adabı olmaz kılıfı olur
ceviz, kalamar, peynir, patlıcan ve biber közlemeleri, cacık haydari falan severim ben meze olarak ana yemek olarak kuzu eti, balık ya da saç tarzı şeyler genelde
Balık restaronatına gidin rakının en güzel mezesi balıktır. Rakı balık yanında sınırsız meze ve güzel sohbet 👌🏻
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
rakıya duyduğunuz saygıyı insana duymadınız be... rakının adabı sekki şemali falan diye binlerce özendirme faliyeti... oysa insan birbirine böyle adabıyla yaklaşmadı...
En İyi Cevaplar