Arkadaşlar etli bezelye yapacağım ama onun yanına ne yapsam bilemedim. Etli bezelye yemeğinin yanına ne yapabilirim? Siz olsanız neler yapıyorsunuz, yardımcı olur musunuz? Bezelye yemeğinin yanına ne gider?
Bezelye yemeğine ben bayılıyorum ya.. Pek çok tarife renk ve tat katıyor resmen. Ayrıca bezelye yemeği hem tok tutuyor, hem de çok fazla kalorisi yok. Güzel yapıldığı zaman ve yanına güzel yiyecekler eşlik ettiği zaman günü tamamen mutlu geçirebilirsiniz. :D Bezelyenin yanına ne gider diye merak ediyorsanız, hadi buyurun.
Bezelye Yemeğinin Yanına Ne Gider?
1- Makarna
Bezelye yemeğinin yanına en çok yakışan yemeklerden birisi kesinlikle makarna.. İkisi birlikte hem aşırı tok tutuyor, hem de birbirlerine çok yakışıyor.
2- Pirinç Pilavı
Kim sulu yemekleri pirinç pilavı olmadan sever ki? Pilavla birlikte bezelye yemeğinin uyumu harika diyebilirim. Hele bir de pilav üstü servis ederseniz uff.. :D
3- Cacık
Her sulu yemeğin yanına yakıştığı gibi, cacık bezelye yemeğinin yanında da çok yakışıyor.
4- Börek
Bezelyenin yanına ne yapılır diye düşünüyorsanız, börekte tercih edilebilecek güzel yiyeceklerden.. Özellikle patatesli börek çok yakışıyor diyebilirim. Birlikte fazlasıyla lezzetli oluyorlar.
5- Yayla Çorbası
Bizim evde genelde bezelye yemeği yapıldığı zaman yanına çorba da yapılır. Bezelye yemeğinin yanına hangi çorba gider diye merak edenlere de, yayla çorbasını kesinlikle öneririm. Önden yoğurtlu ve sıcak bir çorba, bezelye yemeği öncesi vazgeçilmez oluyor. :)
En İyi Cevaplar