bu sıralar her gün çok sık içiyorum ama zararlı mı yav soda içerken aklıma gelen sorular 😔🤔
Loveeee 🥰❤️

bu sıralar her gün çok sık içiyorum ama zararlı mı yav soda içerken aklıma gelen sorular 😔🤔
Loveeee 🥰❤️

Ben içmiyorum ve hiç de sevmem.. ama zarar kısmına gelecek olursak Soda içecekler genellikle yüksek miktarda şeker içerir. Bu, obezite, tip 2 diyabet ve diş çürümeleri gibi sağlık sorunlarına yol açabilir. Ayrıca, yüksek şeker alımı enerji seviyelerini dalgalanmalara neden olabilir. Soda içecekler genellikle fosforik asit ve sitrik asit gibi asitler içerir. Bu asitler, diş mine erozyonuna ve mide problemlerine katkıda bulunabilir. Sağlık açısından daha iyi bir seçenek, su, maden suyu, bitki çayları veya meyve suyu gibi daha sağlıklı içecekleri tercih etmek olabilir. Eğer soda içmekten vazgeçmek zor geliyorsa, bu alışkanlığı azaltarak başlayabilirsiniz.
Çok değil 2 kez içsen yeterli onuda sade içmen en mantıklısı diğerleri şekerden patlyıor zaten yararlı olanı sade içmen. İçinde magnezyum çinko b6 vitamini olduğunda gayet yararlı hemde sindirimi kolaylaştırıyor.
O da doğal su zaten. Sadece fazlaca mineral var. 1..2 tane içilmesi normal ama 3 ve daha fazlası bünyeye olumsuz etki edebilir. Böbrek taşına vs neden olabilir
Günde 1 litreye kadar maden suyu içmek normaldir fakat fazlasi böbreklere zarae verebilir. Maden suyunun içinde var olan kalsiyum nedeniyle kemikler güçlenebildiği gibi, vücudun böbrek taşı yapma potansiyeli varsa bunu artırabilir.
ciddi mi
Cevap
39Cevap
Kampa giderken taşıması zor olacağını bile bile yanıma alıyordum öyle bağımlılık düzeyi var bende ve henüz sağlığımda bir bozulma yok 😄
ne bileyim belki yaşlandırır vs 😬
Günde 1 tane muhakkak diyorlar ama 2 3 taneye emin değilim.
Sende hiç kas ağrısı da olmaz yalnız 😄 magnezyumun boldur.
eskiden bu kadar çok içmezdim ki 😂
su gibi içiyorum öyle böyle değil 😀 keşke maden suyu çeşmem olsa 😀 meyvelileri peki?
işte sadeyi de içemiyorsan içine limon sık ben mesela bazen limon dilimleyip bardağa atıyorum içine sodayı dolduruyorum
churchill hiç sevmiyorum ben ya ama sen tuz at iç madem seviyon 😀 ben sadece limon dilimi atıyorum
şu an gerçekleştirmekte olduğum olay şu sıcaklarda açın bir tane yeşil sisecik ama buzluktan çıkmış olsun ❄️❄️❄️❄️❄️❄️ boyle olursunuz
evet öyle oluruz 😀
Değil 1 kasa içen bile tanıdım nirşey olmuyor ben bir zamanlar günde 6, 7 tane içiyordum kendimi dini hissederdim
günde 6/7 mi oha
Ne demek oha, hem nolmuş kola, bira içene bir şey olmuyor bizemi olacak
Tabi zararlı soda rezervlerini tüketoyorsun gelecek nesiller mezerına gelip soda manyağı deyip dil çıkaratacaklar sana
ahahahahahhaha kahkaha attım 😂😂
Iyi yaptın gül tabi kız
sağolasın güldürdün 😀
Reca ederim gençhanım ne zaman gülmek istersen haber ver
haber mi vereyim 😂
Yok sen dumanla işaret gönder ben gelirim 😉
kendi kendime de gülebiliyorum ben sağolasın 😂
Kız öyle deli derler haberin olsun 😁😁
Ben en fazla 1 tane tüketiyorum eğer acı biber de tüketiyorsan zararlı abla bağırsaklar harekete geçiyor ya ishal olma gibi bir durum olabilir
bunların 1,5 litrelikleri satılıyor yurt dışında işe okula fkn götürmelik ve evdede bol bol içiliyor kimseyede bişey olmuyor
iç iç bişi olmaz limonla tuzda at biraz miss
churchil sevmem
Bence zararlidir
Nede olsa asit
Iyi bir sey dgil helede karacigerlere 😊
yaaa :/
Aynen öyle fazla içmemeye bak 😊
Birtane içersen daha çok faydasını görürsün gınalı guzumm...😜😅👍🏻
Maden suyunu her gün bir şişe içmek sağlık açısından faydalıdır. Birden fazla içmek zarar verebilir o yüzden dozunda tüketmekte fayda var
Bir tane ideal canısı birde kapağını açtıktan sonra hemen içme biraz asidi gitsin öyle ic
neden peki hemen içiyorum ben 🙄
bugün üç tane içtim ve soğuk diye asidi falan gitmeden 🥺
Havalar sıcak ve vücut hızla elektrolit ve mineral kaybediyor. Ben nerdeyse hergün en az 3 tane içiyorum kendime geliyorum
Çok içmemelisinnn günde bir yeterli diye düşünüyorum
peki içersem ne olur
Metabolizmaya iyi gelmiyor diye biliyorum tembelliğe yol açıyor. Ben de bir ara çok içiyodum bir bilir kişi tarafından uyarıldım :)
Günde bir güzel ama fazlası değil
yemekten sonra içildiğinde de miğde tembelliği yapıyormuş
Bilgim yok ama magnezyumdan kaynaklı sürekli değişik markanın alırım.
niçin markayla ne alaka
Her birinin mag. Değeri farklı
hm hangisi iyiymiş
Kızılay özkaynak seviyorum ben
Herşeyin fazlası zararlı olduğuna göre, sodanın da fazlası vücuda zararlı olur bayan🙄
bu ne resmiyet efendim 😀
Değildir, diyetisyenim özellikle günde 2 adet sodayı tavsiye ediyor hatta.
diyetisyen niçin öneriyo
Vücudun ihtiyacı olan minerallerin bulunması ve kas ağrılarına iyi gelmesi sebebiyle.
hm o zaman hep içeyim ben
Tok karna içilirse iyidir. Yok karna sürekli içilirse aşırı zayıflatır.
zayıflatır mı o zaman bundan sonra aç karnıma içicem 😂
Zayıflatır ama sağlıklı bir zayıflama değil toksik bir zayıflama olur. Fizik olarak kötü gösteren bir zayıflama olur.
olsun 2/3 kilo atsam kafi 😀
Sindirim sistemini hizlandıran bir kimyasal. Profilden gördüğüm kadarıyla sigara da içiyorsun. O öyle 2-3 kiloyla kalmaz. En a 8-10 kilo verirsin.
10 kilo da vermek istemem ya
Ben de sigarayı bir buçuk pakete çıkardım. Yemem standarttı. İş temposu da arttı. 85 kilodan 74'e çıkardım. Bırakamadım mk sigarasını. Hem cildimi solduruyor, hem kas kütlemin düşük kalmasına yol açıyor, hem de aşırı zayıflatıyor.
Kızları bilmem ama bir erkeğe sigarayı bıraktıracak tek birisi var. Ölümüne sevdalandığı kadın.
Ben fukara bu gezegenim. KS galaksisi içinde bir güneş olan ve ömrümün sonuna kadar platonik bir aşkla etrafına dönmekten mutuluk duyduğum bir kadın var. Isısıyla, ışığıyla hayat bulduğum kadın. Kimsenin dünyası olmamış ama herkesin dünyasında çiçekler açtırmış kadın. Bugün yaşasalar tüm Serveti Fünun şuarasına aşk külliyatları yazdıracak kadar vücut bulmuş bir asalet. DİŞİLİĞİNE HAYRAN, KİŞİLİĞİNE AŞIK OLDUĞUM KADIN. İSMİNİN KARŞILIĞI PRENSES OLAN PLATONİK SEVDİĞİM. UMUTSUZ SEVDAM. Burdan selam olsun o güneşe, o asil soylu kadına.
O kadın bana dese ki, "Sadece huzuruma gelip beni bir kereye mahsus görmek istiyorsan o elindeki lanet sigarayı dür bük çöpe at. Bir daha da içme.""" Ben o saatten sonra sigara içmeyi boş ver, sigara sözcüğünü ağzıma al. Bu konuda iddialıyım demiyorum eminim. Çünkü kendimi çok iyi tanıyorum. Sevdalandığım kadın için nelerden vazgeçebileceğimi çok iyi biliyorum. O kadına şöyle sesleniyorum.
Senin yeryüzünde var olman bile KS'de bulunma gayemdir. Bu hayatta da tek yaşam sevincimdir. Bu hayatta da tek yaşam sevincimdir. Sakın ola benden önce göçüp gitme bu dünyadan. Çünkü sen bir kere ölürsün. Ben her gün...
DİŞİLİĞİNE HAYRAN KİŞİLİĞİNE AŞIK OLDUĞUM KADIN. İSMİNİN KARŞILIĞI ASALET OLAN PLATONİK SEVDİĞİM UMUTSUZ SEVDAM. SELAM OLSUN SANA EY GÜNEŞİM, SELAM OLSUN SANA EY ASİL SOYLUM. https://youtu.be/k6cANWnypac?si=i0gh8o-mUccIHad4
Kilonuza göre değişir tabi. 3ü bilmem ama 4 fazla olabilir galiba.
Biraz da tuzla sonra limon sık madem sade sade iyi gitmez😄
Günde 2-3 çok fazla. Her şeyin çoğu zarar azı karar demişler. Haftada 2-3 iyidir.
Su sonuçta ama fazla kaçırma 1-2 ile sınırlandir kendini
Asitli olduğu için miden için olumsuz durumlar olası
Günde en az bir tane soda içilmesi tavsiye ediliyor, henüz bir zararını duymadım...
Sanmıyorum aksine faydalı olabilir sonuçta doğal bişey.
Yooo ben bu aralar kahvede satılan özel Kızılay sodalarına bayiliyorum
Ben günde 2-3 tane içiyorum yaz kış. Doğal mineralli su zaten zararı olmuyor. Hem faydası var
günde iki tanesi faydalı diye okumuştum sanki
Ben bir zararını görmedim. Fakat ben görmedim diye zararsız diyemem.
Sanmam soda iyidir özelikle yemekle le birlikte icilirse
Her şeyin fazlası zarar.. Habire tuhaf tuhaf sesler de cabası.. :/
ne sesi
Öğürme falan..
Sodayı satan yabancı ortaklar nasıl içiyorlar diye merak ediyorlar fazlası mide deler
mide mi deler 🥺
Fazla tuketiyorsun reflu hastaligina yakalanirsin boyle
Seyfo Dayı değilseniz zararlıdır :D
o kim 😀
uydurdun mu şu an 😂
üşendim
sağol bilgi için 😀
hangi dizi peki
kurtlar vadisidir kesin 😂
isim bile ben kurtlar vadisi karakteriyim diyo çünkü 😀
Evet beybi zararlı 🙄
ne zararı var ki acaba 🙄
Böbreğe zararlı taş oluşumunu tetiklermiş, dişlere ve kemiklere de iyi gelmiyormuş fazlası..
Günde iki tane normaldir
zararı yok yani
Sıkıntı yok devam
2,3 tane değilde 1 tane churchill iç daha iyi
churchil sevmem
İngiltere Başbakanın'ın adı mı diye 😂
yoo tadını sevmem tuzlu geliyor
Tuzsuzda churchill olmaz 😀
işte o yüzden sevmiyorum 😀
Bişey olmaz iki taneden afiyet olsun
fazlası zarar
günde bir tane iyidir