Sohbet arasında yemek konusu geçti evlenince de çalışmaya devam edeceğim için bazı zamanlar dışarıdan söyleriz dedim. O da her gün evde yemek olmazsa evlilik mi kalır dedi. Şaka yapıyor diye düşündüm ama gayet ciddiydi. Soğumakta haksız mıyım?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılGorucu erkeklere net olarak sordugum konulardandir bu. Ev isleri, yemek ve cocuk bakimi konularinda agizlarini ararim. Calisiyorum ve devam etmek istiyorum evlilikte de. Bana bu konularda destegin olur mu ya da ne derece olur vs diye. Cocuk bakmaktan anlamam, yemekten vs anlamam ama yardim ederim yani seklimde kem kum cevaopverenlerin direkt ustunu ciziyorum. Bunlarin kafasindaki kadin profili kadin her seyi yapsin profili. Calisan olduğumu bilerekte karsima cikiyorlar ustelik. Evi tek gecindirecek t*tolari yok, benden maddi destek bekliyorlar ama benden destek isteyince yoklar. Sonra peki bakici, temizlikci çağırma, yemegi haftalik yapan bir kadinla anlaşıp ucreti ne ise verelim. Boylece bana yuk olmamis olur diyorum. Kazanacagimiz 3 kr parayi temizlikciye, bakiciya mi verelim diyorlar. Yukarıdaki soruya olumsuz cevap verenlerin ustune carpi koyuyorsam bu soruya olumsuz cevap verenlerin ustunu karaliyorum. Sonuc olarakta bugune kadar karsima cikan erkeklerin şu sekilde konuştuguna denk gelmedim. Elbette destek olurum. Yemek yapmayı zaten cok severim. Is bolumu yapariz. Mesela ben yemek yaparim sen temizligi ustlenirsin. Cocuk oldugu zaman ben pek anlamam belki cocuktan ama sen cocuklarla ilgilenirsin, onlari egitirsin ben diger isleri yaparim bu sekilde bir hayat ortakligi kurabiliriz diyen yok. Varsa yoksa kendilerine hizmet. Kendilerinin konforu. Hayat arkadaslaeindan anne beklentisi. Kadin insan degil cunku kafalarinda. Yorulmaz, bir yeri ağrımaz, o gun cani yemek yapmak istemez, belki temizlik utu falan islerini sevmez. Erkekler sevmedigi seyleri yapmamakta özgür ama kadin bu ozgurluge sahip degil. Ama kimin umrunda bunlar. Kadinsan mecbursun gibi bakiyorlar. Kadina olan bu kadar yukun hesabini oteki tarafta nasil verecekler bilmiyorum bu erkekler. Evi geçindiren kadin, cocuklari yetistiren kadin, yemegi yapan, ev islerini yapan kadin. Erkek ne yapiyor hicbir bir sey. Ya azicik insan olanin, azicik merhameti vicdani olanin o calisan kadin isten geldikten sonra yemek vs beklemeye insanin ici acir be. Karsiya gecip elinde sanki kahve hopurtede hopurtede içiyor tavirlari var gubumuz erkeklerinin. Işe gidoo gelmekten baska sorumluluk gormuyorlar cunku. eve gelince her sey ayagima gelsin, kadinin ne oldugu, ne durumda oldugu umrumda degil tavirlari var cogunun. Yorulmus mu, gun icinde ne yaşamış, agrisi mi var, regl mi olmus, hasta mi, zor bir gun muydu, cocuklar cok mu bogdu, cocuklar durmadi mı vs hic umurlarinda degil. Yeter ki o yemek, o kahve önlerine gelsin. Ha bir de maas yatinca kadinin parasi da gelsin önüne. Gerisi onemli degil zaten.
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl**benden maddi destek bekliyorlar ama ben diger seyler icin destek isteyince yoklar. Burayi yanlis yazmisim duzeltmek istedim. Diger kelimelerde de hizli yazinca hata olmus ama anlasiliyor ne anlatmak istedigim
En İyi Cevaplar
+1 yılHaklısın bunu demek yerine ben ev yemeği beklerim. Çalışmasan nasıl olur? diye sorsa bir nebze mantıklı olabilirdi. Bir insandan on işi birlikte beklemek mantıksız. Bence bir daha bu konu açılırsa yemeği birlikte yapmanız gerektiğini söyleyerek nabız ölçün. Muhakkak onu da kadın görevi olarak gösterir.
00 Yorumla
- Yeme & İçme konusunda 745 cevap paylaştı.
+1 yılmaalesef erkeklerin çoğu böyle ya çok üzücü durum bende evlensem erkek eve gelince yemek bekler yapmazsan küser eder , çağırır bizde insanız her şeyi kadından beklemek çok yanlış 😑
Önemli olan, birlikte mutlu bir şekilde karar vermek ve rolleri eşit şekilde paylaşmaktır. 😊
01 Yorumla- +1 yıl
Ben. bir kadın olarak size hak veriyorum
- Yeme & İçme konusunda 65,8b cevap paylaştı.
u +1 yılEvlilik, kadının yemek yapması gibi tek bir amaca veya rolü indirgenemez. Evlilik, iki bireyin sevgi, saygı, anlayış, dayanışma ve birlikte büyüme temelinde kurdukları bir ilişkidir. Evlilikte her iki taraf da birbirine destek olur, sorumlulukları paylaşır ve ihtiyaçlarını karşılıklı olarak karşılama amacı güder. Evlilikte yemek yapma gibi ev işleri veya görevlerin nasıl paylaşılacağı, çiftler arasında yapılan anlaşmalara, tercihlere ve kültürel etkilere bağlıdır. Geleneksel cinsiyet rolleri ve beklentiler zaman içinde değişmiştir ve birçok çift ev işlerini eşit olarak paylaşmayı tercih eder. Önemli olan, evliliği birlikte oluşturmak ve her iki tarafın da ihtiyaçlarını, beklentilerini ve tercihlerini açık iletişimle paylaşarak anlamaktır. Evlilik, eşitlik, saygı ve işbirliği temelinde oluşturulmalıdır ve her iki taraf da kendilerini ifade etme ve katkıda bulunma özgürlüğüne sahip olmalıdır. Yemek yapma gibi ev işleri de, çiftler arasında yapılan konuşmalar ve anlaşmalar doğrultusunda adil bir şekilde paylaşılmalıdır.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
39
Cevap
32Cevap
- Yeme & İçme konusunda 10b cevap paylaştı.
+1 yılYa halladersiniz sıkıntı olmaz.
00 Yorumla Hahaha çalışan ayaklarının üstünde duran kadın isterler çünkü bir evi geçindirmeye çulları yetmez. aynı zaman da kadının sanki çalışmıyormuş gibi yemek yapmasını da isterler çünkü ''normlar''... çalışmayan biri olsan ev işlerini üstlen tamam, ama çalışıyorsun. Beyefendi ya kendi yapsın ya da şimdiden yemek derdine düşecek kadar boğazına düşkünse yemeği azaltıp uşak tutsun.
32 Yorumla
Soran+1 yılof ne saçma ya
- +1 yıl
bence bir iki falsosunu daha görürsen ayrıl ya da bu konuyu şimdiden çözün evlenince sıkıntı olmasın
- Yeme & İçme konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılDışarıdan söylemek masraflı iş, onun yerine yemek yaparken sana yardımcı olması, hatta bazı günler yemeği tamamen kendisinin yapması lazım. Çalışan kadına "evlenince her gün yemek yapman gerekir" demek, en hafif tabirle ayıp. Bunu diyen erkekle de evlenilmez, yemek yapamadığın gün arıza çıkarır bu model erkekler. Bir gün yapılan yemek, ertesi gün de ısıtılır yenir, ne var yani?
00 Yorumla - Yeme & İçme konusunda 4,3b cevap paylaştı.
+1 yılHemen ayrıl 🤣 şaka tabiki ama evliligin sorumluluğu ağır olur sadece keşke yemek olsa işin hiç bitmez ki hele de birde çalışan bayansaniz daha da zor olur oyuzden ikiniz de çalışacaksınız eş desteği şart aksi takdirde sen işe eve yetiseyim diye koştururken oda başka alemlere koşturur sonra yine sen suçlu olursun çünkü bu seferde benimle ilhilenmedin vakit ayırmadın oyuzden yaptım der her halükarda saçını süpürge de etsen yarananazsin evliliğin kısa özeti bu acı ama gerçek
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılValla benimde nişanlım hergun börek çörek bekliyorum diyor sanki ev hanimiyiz gibi bilsem nişanlanmazdim arabadan iniyoruz arabada telefonu bırakıyor bende almıyorum inince telefonum almadın mı cüzdanı mi çantana koysana davetiye dagitcak evden geliyor kendisi kalem alsana yanına kendi evimize giriyoruz o açıyor kapıyı anahtarı kapıda bırakıyor geçen dedim ki ben senin şeyini hep böyle toplicam mi arkanı ne bu böyle dedim karşılık verin yoksa ezmeye yer arıyorlar insan yapılana 1 2 sabreder
03 Yorumla
Soran+1 yılçok zor bu zihniyet
Cevap sahibi+1 yılÇok zor çok benim nikah bu hafta olmasa doncektim
Cevap sahibi+1 yılHizmetçi atıyorlar o eve para ortak geliyor sa onlar da ortak olcaklar ise yoksa olmaz
+1 yılÖyle bir şey yok. Tamam evi kadın cekip çevirir ama yemek yapmak zorunda değil. İllaki yapamadığı zamanlar olacaktır. Ne yapacak o zaman bosayacak mi seni?
13 Yorumla
Soran+1 yılöyle görünüyor
Soran+1 yılçok saçma geldi bana o an tartışmak istemedim ama çok saçma bir düşünce
- +1 yıl
Allah kolaylık versin
+1 yılSoğumakta haklısınız böyle bir düşünceyi yanlış buluyorum. Sürekli dışarıda yenmez tabi ama evde de yemek yapılmalı, tabi bu sürekli olmamalı kadının da dışarıda yemek yiyip keyif yapmaya hakkı var evlilik yemekten ibaret değil.
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılSadece yemek olsa iyi, evde bir hizmetçi lazım erkeklere her işini görecek, bunu bilerek evlenin ya da evlenmeyin... Evlilik büyük yük, bunun imzadan sonra farkına varanlar soluğu adliyede alıyor...
00 Yorumla
+1 yılEvliliğin amacı kadının yemek yapması değildir. Ama nişanlınız sizin yaptığınız ev yemeklerini çok seviyor olabilir. Ama tabii ki de bunu bu şekilde belirtmesi pek doğru değil. Evlenme konusunu birdaha düşünün derim.
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 842 cevap paylaştı.
+1 yılBazı erkeklerin gözünde kadının değeri budur. Kadın bir iş hayatı olsa dahi evi temizleyip, yemek yapıp, çocuklarına bakmak zorundadır. Hiç hayat müşterek, yardım edeyim de yükün azalsın demezler.
00 Yorumla
+1 yılÇoğu erkek için mesele yemek değil. Daha çok değer görme ile alakalı. Onun için bir şeyler yapıyor olman. Dışarıdan yemek söylemek son derece baştan savma olarak görülüyor. Rahatsız olmasına anlam verebiliyorum.
00 YorumlaYeme & İçme konusunda 3,7b cevap paylaştı. Keşke nişanlanmadan önce bu konuyu açsaydın
Ben de çalışan biriyim ve kadınız diye yemek işinin kadına yıkılmasına karşıyım. İki tarafta çalışıyor sonuçta. Ona göre bir çözüm bulunmalı10 Yorumla
+1 yılkirli çorabını alıp çamaşır sepetine hadi bilemedin banyo sınırlarına bile atmaktan aciz tipler gelmiş kadının yemek yapmamasına vs takılıyor..
evlenmeyin böyle adamlarla00 Yorumla
+1 yılEvlilik demek kadının hizmet etmesi erkeğin de eve bir şeyler taşıması demek değildir. Her şey beraber yapılınca zevk alınır. Hiçbir kadın anne karnından yemek pişirerek, temizlik yaparak çıkmamıştır.
07 Yorumla- +1 yıl
Hiçbir erkek de imzaya kadar evet deyip sonra işe güce bakmamıştır 😅
- +1 yıl
@Hayatgercek bence genelleme yapılmamalı
- +1 yıl
Bulursan haber ver🤣
- +1 yıl
@Hayatgercek ama paylaşamayız 😅
- +1 yıl
Paylaşmak için değil zaten🤣 haklı çıktığını kanıtlamak için, ben kimseyi istemem hepsi senin olsun
- +1 yıl
@Hayatgercek haha şaka yapıyorum sende ya
- +1 yıl
😅😘
+1 yılBu sadece ön değerlendirme yapabilmek için örnek olmuş sana bence. İşe gidiyor diye evde bardak bile kaldırmayan tipik erkek örnegi gibi geldi. Üstelik sende çalışırsan ve yardımcı olmazsa yandın.
00 Yorumla
+1 yılBence 2 kişide çalışıyorsa iş bölümü yapmaları lazım ama 1 i çalışıyor diğeri çalışmıyorsa çalışmayan kişinin ev işlerini yapması lazım sizinki ilk duruma giriyor nişanlın ya erkeklik taslamaya çalışıyor ya da ciddi ciddiyse boşanma erkeklik tasliyorsa da ona asıl erkek kimmiş göster 😎
01 Yorumla- +1 yıl
Ayrıl*
Yeme & İçme konusunda 1,3b cevap paylaştı. Sonuna kadar haklısın. İyi ki de evlendikten sonra öğrenmiş olmadın bunu. Kendisi yapsın yemekleri madem.
10 Yorumla
+1 yılYa çalışan kadınsın. Sen de yap bile dememiş dışardan söyleriz demişsin. O yüzden nişanlınin bir tık altı zihniyetteki ben bile tiksindim şu an
10 YorumlaErkeğin kalbine giden yol miğdeden geçer diye boşuna demiyorlar maalesef erkekler için önemli bişey yemek annelerinden alisiyorlar çünkü
00 Yorumla
+1 yılAmma boş yapmış. Hizmetçi tutuyo sanki dediği şeye bak
11 YorumlaYeme & İçme konusunda 2b cevap paylaştı. Bi kadin olarak isin ev isleri bacı ne diyon sen bugunki ilişkiler hic benlik değil ya
00 Yorumla
+1 yılHer gün yapacan diye bişi yok arada söyleyeceksinizde k*lemiyiz anı biz kızlar ne yani
00 YorumlaÇok haklısın hergün ev yemeği yapılmaz ve canı çekmez insanın
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 362 cevap paylaştı.
+1 yılHer gün eve 1000 lira girmezse nasıl yemek yaparım ki de sen de..
00 Yorumla Evlilik elbette sadece yemek değil ama yemek. de dahil
00 YorumlaÇok haklısın. Eş olmak için evleniyorsunuz, hizmetçi olmak için değil
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılO da yemek yapsın o zaman paşama bak. Evlenme sen bu hanzoyla.
00 Yorumla
+1 yılMümkünse her söylenen sözde soğuyacaksanız evlenmeyin. Bu sevgi değil çünkü.
00 YorumlaBenim yemek yapmadığım günlerde eşim böyle tepkiler veriyor. Erkeğin kalbine giden yol gerçekten de midesinden geçiyormuş. Yemek yapamasan bile önüne karnını doyurabileceği bişey koy. Daha evcil oluyorlar :))
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇalışmıyorsam yaparım yinede hergün yapmam tabi dışarıda yeriz arada çakışıyorsam unutsun bir de eve gelip yemek mi yapcam
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen bu sorunu en dibine kadar yaşadım o yüzden kesinlikle kadın evde yemek yapmalıdır zaten bir gün yemeği yapıyorsun 3 gün yiyorsun.
00 YorumlaBende ayni düşünüyorum bu ekonomide eş cok iyi kazanmiyorsa iki kisi çalışmalı bence hem çalışıp hem hergun yemek yapmak cok zor olur anlayisli değilse bence bidaha düşün derim..
00 YorumlaSaçmaa!! Yeri gelir dışarıdan söylersiniz yeri gelir beraber yaparsınız yeri gelir o yapar. Evlilik paylaşmaktır.
01 Yorumla
Soran+1 yılben de öyle düşünüyorum
+1 yılCahile bak sen inanmıyorum. ben yemek yapmayı bilmiyorum dediğim eski konuştugum çocuk seni yemek için mi alıyorum ben yapmayı biliyorum demişti. Bu herif orta çağda kalmış bildiğin
00 Yorumla
+1 yılHem evet hem hayır yani evlenmeden bu konuları konuşmak lazım ama kadın çalışıyorsa yemek zor oluyor ama ev hanımı ise yemek yapacak bir zahmet
00 YorumlaBence bu tür basit konular yüzünden kalp kırmayın. Evlilik bir iktidar savaşı değil. Bir paylaşım. Buna odaklanın.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen yorgun olursam sen pişirirsin sonuçta ikimiz de çalışıyoruz deseydin
00 Yorumla
+1 yılHaklı, eğer o evi geçindiriyorsa ona hayatında yardımcı olmalısın 😊
00 YorumlaEvlisin amacı ne erkek çalışın kadın evde yan gelip yatsinmı bi zahmet yapı verr
00 Yorumla
+1 yılÇok beklersin deseydin
10 Yorumla
+1 yılAhahah nişanlınız ne kadar doğal
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 449 cevap paylaştı.
+1 yılAynı yemeği ertesi gün de yiyemez miymiş prens 😊
00 Yorumla Yeme & İçme konusunda 669 cevap paylaştı. Kusura bakmasında oda bir işin ucundan tutsun
00 Yorumla
+1 yılBu cümleyi böyle algılama, detaya inme
00 YorumlaSaçma ama yemeksiz de olmaz tabi
00 Yorumla
+1 yılBöyle insanla ömür mü geçer
00 Yorumla
+1 yılKendi yapsın o halde evlilik bozulmasin
00 Yorumla
+1 yılsaka yapiyodur bence. ciddiye alamadim hic
00 YorumlaKendisine hizmetçi tutsun özel olark o zmn
00 Yorumla
+1 yılevet amacı tam olarak o
07 Yorumla- +1 yıl
kadinda hizmetciydi ya
- +1 yıl
@hemencikicamsuan Türk erkeğine göre öyle. Yalan mı?
- +1 yıl
evlenmek delilik zaten iyi aksamlar
- +1 yıl
@hemencikicamsuan Muhtemelen şu an ki duruma göre her iki taraf içinde çılgınlık?
Hem maddi hem manevi - +1 yıl
alnindan optum yorumun
- +1 yıl
@hemencikicamsuan Kadın düşmanı olduğumu sanmayın ama toplumsal norm böyle.
- +1 yıl
yok cidden zaman kötü evlenilmez eskide kaldi o
- Yeme & İçme konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılYemekten kolay ne var, tek sorun bu olsa keşke
00 Yorumla
+1 yılHaksızlık etmiş.
00 Yorumla
+1 yılEvliliğin amacı cinsellik benim bildiğim
00 Yorumla
+1 yılBunun içinde soğumazsın be oyuncak mı bu işler
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılŞartlarını bilemedigim için bir şey diyemeyrcegim
00 YorumlaAbartmış kusura bakma ama
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 5,6b cevap paylaştı.
+1 yılsaçmasapan bir tip
00 Yorumla
+1 yılHaklısnız
00 Yorumla
+1 yılnişanlın saçmalıyor
00 Yorumla
+1 yılFeministler konuya bekleniyor
00 Yorumla- Devamını Gör (11)
Devamını Gör(56)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Yeme & İçme > Sorular > Nişanlım her gün yemek yapmazsan evlilik mi kalır diyor. Evliliğin amacı kadının yemek yapması mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Üniversite Tercih
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler