- 1 yıl
Pilav yapmak tamamen tecrübe işi ilk yaptığın pilav güzel olabilir ama güzel olmama ihtimali de çok yüksek. O yüzden ben sana tecrübelerimden yola çıkarak bir tarif vereyim.
Güzel bir pilav yapabilmek için en önemli şey pirincin cinsi, yağı, suyu değil tenceresidir.
Karnıyarık ya da pilav tenceresi olarak geçen kısa boylu yayvan bir tencere kullanman gerekiyor öncelikle.
Ondan sonrasında geliyor pirincin cinsi genelde Osmancık ya da baldo tercih edilir sen de istediğini seçebilirsin ben basmati kullanmayı daha çok seviyorum bu sıralar.
Sonuç olarak hepsinin pişme şekli aynı olduğu için sorun yok. İstediğin cins pirinci al onu 15 20 dakika bol tuzlu sıcak suda beklet. Ardından güzelce durula ve suyunun süzülmesi için bırak.
Tencereye yağını ekle sadece sıvıyağ ile yapabilirsin sorun olmaz. Tereyağ, margarin gibi yağlar ekstra lezzet verir. Bir iki yemek kaşığı kadar ekleyebilirsin.
Süzdüğün pirinçleri tencereye ekleyip kavurmaya başlıyorsun. Önce hepsi birbirine yapışır ardından ayrılır ayrılıp tek tek olduktan sonra 1bardak pirince 2 bardak sıcak su ekle. 3 bardaktan fazla pirinç kullanacaksan bunu 1.5 bardak suya düşürmeni tavsiye ederim.
Lezzetlendirmek için pilavı hazırlamadan önce tavuk haşlayıp suyunu kullanabilirsin. Pilav pişerken asla karıştırma ve mümkün olduğunca kapağını açma. Pilavın piştiğini görüntüsünden anlayabilirsin suyunu çektikten sonra üzerinde ufak ufak delikler açılır işte o zaman pilav pişmiş demektir.
Pilav piştikten sonra bir tur karıştır ardından bir bez ya da havlu peçete koyup pilavı 15 20 dakika dinlenmeye bırak. Ardından tekrar servis öncesi nazik bir şekilde karıştır afiyet olsunn
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Gizli Üye(18-24)1 yıl
Bire iki ölçüde su koy ve tencereye havale yapıp kaynayana kadar müzik eşliğinde dans et sonra kısık ateşe geç hafif hafif yavaşça dans edip suyunu çekince al ordan sonra yemesi baya lezzetli olur bence tamamen yeni geldi aklıma yoksa bir iki diye yazacaktım sadece
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Youtubeden video aç en ince ayrıntısına kadar izleyerek pişirirsin..
04 Yorumla- 1 yıl
Her sey en ince ayrintisina kadar youtube da var zaten o zaman KS nicin var
- 1 yıl
Anladim🧐
- 1 yıl
Bak ben en güzel pilavımı nasıl yapıyorum anlatayım kendi tarifim...
Önce tereyağıyla sıvı yapını karıştırıp yıkanmış pirinçleri yağ eridikten sonra döküyorum suyu süzüldükten sonra... güzelce karıştırıyorsun 4-5 dakika orta ateşte sonra tuz kat biraz daha karıştır... sonra kettle de kaynatmış olduğun suyu yavaşça üzerine dök bir bardak pirince bir buçuk bardak su olarak ayarlayabilirsin... sonra kısık ateşte pişmeye bırak suyu çekince delik delik olunca anlarsın olduğunu... suyu çekmeden bir iki damlada limon parlaklık verir..
- 1 yıl
Suyun içine pilavı dök. Bu kadar
00 Yorumla - Gizli Üye(18-24)1 yıl
Bezelye ya da mısırlı 💞
00 Yorumla - 1 yıl
Şehriyeli mi 😂
00 Yorumla - 1 yıl
Youtube
02 Yorumla- 1 yıl
burada sorduguma gore burdakilerin nasil pisirdigini merak ediyorum degil mi
- 1 yıl
Biz hazir yiyoruz. Pisirmekle ugrasamayiz.
Detaylı bilgi