Hazır bayramda geliyorken baklavayı ev yapımı mı yoksa hazır mı tercih ediyorsunuz?

Hazır bayramda geliyorken baklavayı ev yapımı mı yoksa hazır mı tercih ediyorsunuz?

Açık konuşmak gerekirse, benim gönlüm hep ev baklavasından yana. Hazır baklava elbette pratik, lezzetli olanları da var ama bir evde, özenle açılmış yufkaların, sabırla dizilmiş katların, mis gibi tereyağının ve şerbetin verdiği o emek kokusunu hiçbir hazır baklava veremez. Annemin bayramdan bir gün önce mutfağa kapanıp kat kat yufka açması, oklavayla uğraşması, bizim de kenardan “tatlı bir parça çalabilir miyiz” diye beklememiz hâlâ gözümün önünde.
Ev baklavası bana sadece tatlıyı değil, aileyi, birlikteliği, gelenekleri ve bayramın o sıcak havasını hatırlatıyor. Hazır baklava aldığında o duyguyu alamıyorsun. Olsa olsa sadece karnın doyar, ruhun değil. Tabii şehir hayatı, yoğunluk, herkesin ev baklavası yapacak vakti yok. Bazen mecburen hazır olanı alıyoruz ama dürüst olayım, o da annemin yaptığı gibi içime sinmiyor. Bir de şöyle bir şey var: Ev baklavası biraz daha az şekerli oluyor genelde, daha hafif geliyor. Hazır olanlarda bazen şerbeti fazla kaçıyor, bir dilimden sonra bayıyor. O yüzden benim tercihim her zaman ev yapımıdır. Hem lezzet, hem his, hem de anı olarak yeri ayrı. Özellikle bayramda o gelenek yaşatılmalı bence.
Kendimiz hazır baklava satın alıyoruz fakat babaannem ev baklavası yapıyor ve evde yediğim baklavadan daha fazlasını orada yiyorum :D Ev baklavasını daha çok seviyorum.
Arasında çok fark var ama
Evet biliyorum ama lezzet olarak ev baklavasına alıştım ve hazır baklavalardan aynı lezzeti alamıyorum
Cevap
9Cevap
Benim için fark etmez yani ben her türlü seviyorum ama tercihim daha çok triliçe gibi tatlılardan yana oluyor her zaman sütlü tatlıları şerbetli tatlılara göre daha çok severim
Merhaba
Aşçı olduğum için kendim evde açarak yapıyorum ve hazıra zaten gerek kalmıyor. Bu akşamdan hatta yarına soğuk baklava yapicam
Hazır daha iyi abla :( Baklava yapmayı herkes beceremiyo :( Ev yapımları genel olarak böyle yumuş yumuş oluyo yaa :( Baklava dediğin çıtır çıtır gevrek olur :(
Ev baklavasını tercih ederim
Ev baklavası varken hazırın adı geçmez
Ev baklavası😌😍😍😋😋☺️
Hazır alıyoruz. Evde uğraşılmıyor çünkü
Hazır baklava.
Hazır
Hazır
Hazır
Hazır
Hazır daha iyi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?