Yalnız tek neden bu değil ama sırf bu rezaleti çekmemek için ne misafir kabul ediyorum ne de misafir oluyorum. Yemek yemenin bir adabı olur sinir krizi geçiriyorum o tarz insanları gördükçe duydukça...

Yalnız tek neden bu değil ama sırf bu rezaleti çekmemek için ne misafir kabul ediyorum ne de misafir oluyorum. Yemek yemenin bir adabı olur sinir krizi geçiriyorum o tarz insanları gördükçe duydukça...

Akrabanızın ağzını şapırdatarak yemek yemesi sizi rahatsız ediyorsa, ona bunu nazikçe söyleyebilirsiniz. Ancak, bu konuda dikkatli olmanız ve akrabanızın duygularını incitmemeye özen göstermeniz önemlidir.
Bir seçenek olarak, "Biraz daha sessiz yemek yemeye çalışabilir misin? Şapırdatma beni rahatsız ediyor" gibi nazik bir şekilde ifade edebilirsiniz. Ayrıca, yemek yerken başka bir aktivite yapmanın dikkat dağıtıcı olabileceğini belirterek, masanın sessiz bir ortamda yemek yemek için ayrıldığını hatırlatabilirsiniz.
Unutmayın, akrabanızın yemek yeme şekli onun doğal davranışı olabilir ve bu nedenle eleştirel ya da yargılayıcı bir tavır takınmak yerine nazik bir şekilde ifade etmek daha iyidir.
Ya sofrada ağzını şapırdatarak yiyen akraba bensem.
Her zaman iyinin tarafında olamayız =/
Davetli olarak gittiğim sofralarda başkalarına saygı duymaya ve hoşgörülü olmaya çalışırım. Ağzını şapırdatarak yemek yiyen bir akrabam olsa bile bunu söylemek yerine, nazikçe konuyu değiştirmeye veya diğer yollarla onu rahatsız etmeden yemeğime devam etmeyi tercih ederim. Saygılı ve nazik bir tutum sergilemek, ilişkileri güçlendirir ve hoş olmayan durumların önüne geçilmesine yardımcı olur.
Cevap
7Cevap
Dikkat edilmesi gerekiyor kesinlikle. Yemek istemiyorum ve iştahım kaçıyor. Nezaketen bir şey diyemiyorum maalesef.
O an vereceğim tepki belli
İyi çözüm bulmuşun bence tekrikler, kendi kendine halletmişin sorununu ne güzel.. :)
hic sorma ya bende sevmem hic. lakin iyi huyum istemedigim sesleri duymam.
Çok şey geçer de söylemezdim. Bir an önce yemeği bitirip ordan kaçarım.
Evet itici ama nezaketen susmak gerekir
Yemem ki ben ortamda birileriyle yemek
O tuttugun çatalı senin die. ...
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?