Bir ateş yakana kadar göz kalmadı nefes kalmadı. Sanırım yapmaktan en nefret ettiğim şey mangalı yakmak. Beceremiyorum

Bir ateş yakana kadar göz kalmadı nefes kalmadı. Sanırım yapmaktan en nefret ettiğim şey mangalı yakmak. Beceremiyorum

Mangalı yakmak ve eti uygun şekilde pişirmek usta gerektiriyor kesinlikle. Sen pişirdin sanırsın etin içi çiğ kalır tamamen pişireyim dersin et ondan sonra mundar olur. En iyisi mi işi ehli birine bırakmak
Yakan da benim yapan da
O kadar da olmadı 😅
Niye ateşi güzel yakmadım mi
Yanmadı bir tık fazla kızardı sadece 🤣makül mü
Boğazımda kaldı be 😅kimse bu yanmış demesin diye fazla kızarmışları arada yedim 😋
Yok be bir mangal bile yapmayı beceremedin demesinler diye
Çok basit aslında , çok ince çalı cırpı dediğimiz olayın altına gazete kağıt parçası koy yavaş yavaş yandıkça üstüne birazdaha çalı çırpı at sonra yavaş yavaş kalın odunları at 3 4 dakikada yakarsın tutuşur sonra kalın odunları at alev alsın en son kömürü at alev bitikten sonra ☺️✌️
Bu gözler yaşarfı bugün yakacam diye
Tecrübe oldu 😀
Odunları alta dizeceksin üçgen yapıp içine küçük taneli kömür koyarsan gazete kağıdı ile ve bunu mangal içinde üç yerde yaparsan ya da büyükçe odunlarla beraber kömür tutuşur, ısı arttıkça kömür eklemeye devam edersin, yeterli kömür koyunca hepsini kızartır ve erleri koyarsın.
Ben çok severim. Artık işi kolaylaştıran şeyler var. Eskiden çıra veya kozalak toplardık, şimdi yanıcı jeller var. Kömürün üstüne döküyorsun, kibritle yakıp bekliyorsun. Kendi kendine kömüre yapışıp yanıyor.
Ben hala çıra ile yakıyorum. 🤔
Ayda yılda bir yapıyorum 🤣
Cevap
35Cevap
Hayır gerektirmiyor işi bilirsen kolay ve eşime yaptırıp kenarda izliyorum 😏
Mangalı yakmak ustalık gerektiren bir şeydir. yani aslında yeteneğiniz olması lazım ve bilginiz olması lazım. bazıları yakamaz bazıları yaksa bile yemeği düzgün pişiremez çünkü ben hiç yakmadım ve sevmiyorum da
Teknoloji ilerledi. Çakmağı alıyorsun döküyorsun tutuşturucu sıvıyı çakıyorsun misler gibi yanıyor. İlkel çağda değil modern hayattayız bu yüzden teknolojiden faydalanırım.
O teknoloji bize uğramadı daha 🤣hala kağıt ve çıra ile tutuşturuyorum
a101 de dahi reşo yakıtı diye satılır. 250 gramlık şişe dahi damla damla kullanıldığı için yıllarca yeter ve çok ucuzdur.
Bilmiyordum 🤣
Hiç yakmadım...
Mangalı bilmem ama sürekli hazıra konan biri olarak söylim eti herkes güzel pisiremiyo 🤣😋
Kesinlikle benlik bir şey değil ama yol üstünde al işte Köfteci Yusuf’tan tam ekmek içecek en pratiğinden
Evet bilirim o dumanın nekadar kötü olduğunu gözlerden yaş gelir göremezsin ızgarayı az çekmedim o ızdırabı
Bu konuda çok yetenekliyim. Hem mangalı yakma hem pişirme hatta eti saplama dahil. Güzel Adana yaparım 😋
bana deseydin ben yakardım eylülcüm :) sen neden zahmet ettin
Gel zaten elimi yaktım
geliyorum sen otur şöyle ben hallederim
Oh et hazır sadece kızart
salata yap sen etler bendde:p
Bol soğanlı 🤣
Çayında koydum köze hadi gel 🤗
Sen nevaleyi kap gel sen gelene kadar ben mangalı hazır ederim 😅
Erkek ya🤣
Neyin nöbeti
Mangalı yapmak ustalık ister mi bilemem velakin ürünleri pişirmek gerçekten usta işi
Tabi efendim birçok. Ateş yakma yöntemleri mevcuttur
Artık pek değil tutuşturucu diye jeller var ondan biraz döküyorsun ateşi yakıyorsun mis.
işin sırrı beyaz atlette
mangal yakacaksan önce beyaz atlet giymelisin :D :D
Manita halletsin ben de izleyeyim, bana kalmasın bu işler smdfksk
erkekler bu konuda doğuştan donanımlılar sanki , ben ise ömrümde hiç denemedim yakmayı
Sadece yakmak değil et pişirmekte ustalık ister
Önce odunları yakıp kömürü üzerine dökersen sorun kalmaz
Kesinlikle hiç yanına yaklaşmam is kokusu et kokusu üzerine yapışıyor yemek daha iyi.
Oh gel keyfim gel
Kolay bir iş değil bilmiyorsaniz öğrenip öyle gidin tavsiyem
En basit şeydir mangal yakmak Bi kirbitle yakarım anında
Kirbitle mi okadar da kolay değil
Bi çakmak la bikere de yakarım ki yakıyorum da balkonda barbekü var bizim hep ben yakarım odunları da hazırlarım kırarım erkeğe ihtiyaç yok yani
😂 😂 😂 Ah ah canım çekti
Gel ateşi yak ben yaparım sana
Evet herkesin harcı değil
Benim değil mesela
çok iyi beceririm bu işleri
Gel buyur
Abartıcak bişey yok
Hayır calı topla dikine topla yak tenekeyi unutma?
Fazla gerekmez ama iyi beceri gerektirir
Okuluna gittik biz mangal yakmanın
En sevdiğim şeylerden biri mangal yakmak
Kardeşim yakıyor kolay bence
O degilde canim mangal cekti😃
Evet ustalık ister
Az biraz tecrübe olsa fark yaratır
Fena yakarım 😂
3 defa yaptinmi saten ogreniyon
Gerektirir güzel mangal yakarım
Helal olsun bende
Teşekkür ederim sanada helal olsun 😊
Evet gerektiriyor. Herkes beceremez
En sevdiğim terapi gibi 😂
En büyük yangınlar küçük bir kıvılcımla başladı.
evet bencee herkes beceremez
Mangal bizim kırmızı çizgimizdir
Biraz gerektirir
Bence evet
Yani
Yo, kolaydır aslında
Aynen
Gerektirmez herkes yakar
Ozaman yak meleğim göreyim seni
Pp deki dingoya yaktir..
Çok basit
Jelle çok basit