Aşırı yüksek olmaya başladı avrupa market fiyatlarından pahalı şuanda hem tl kazanıp harcamak çok pahalı oldu sizce kırmızı et fiyatları düşer mi?
Düşer
Düşmez
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Aşırı yüksek olmaya başladı avrupa market fiyatlarından pahalı şuanda hem tl kazanıp harcamak çok pahalı oldu sizce kırmızı et fiyatları düşer mi?
Hükümet düşer et fiyatları düşmez o kadar iddialıyım.
Sorun sadece hükümet değil.
Tarımı kim yapıyor?
Cahil köylü.
Avrupa sistematik çalışıyor. Hollanda Almanya en mükemmel üretici. Üstelik Avrupa da tarım işçileri 2000 € dan fazla maaş alıp 1.75€ mazot alıyor. Ne tesadüf et bizden ucuz. Adamın giderleri bizden pahalı. Bu iş saçma değil mi? Mazot mazot diyip durmayın. Avrupanin en ucuz mazotu ve iş gücü bizde yine de et pahalı.
Neyse açıklayabilirim.
Hollanda tarım üzerine araştırma geliştirme merkezi var. Bilim adamları deneyler yapıyor. Bitkiye bir sürü makine bağlamış. Isı nem ışık ve gübre deneyleri ile bitki en performanslı nasıl yetişiyor diye deniyor. Sonra o değerleri veren uygun arazi bulunuyor. Yem üretirken sana gol attı mı? Sen bu cahil köylü ile ne üretirsen üret o adamı yetişemezsin.
Adam ineklerin DNA si ile oynuyor. 190 kg olacak inek oluyor sana 500 kg. Hatta Amerika da 1.5 tonluk sığır üretiliyor. Amerika koyun üretmez. Köyün bulamazsınız. Kar oranı düşüktür. Hollanda ve Almanya özel süt inekleri üretiyor. Senin köydeki inek 5 kg verir. Hollanda ineği 25 kg en az!!! Yemini de özel üretti mi? Senin yemi yerse 25 kg vermiyor. Sen öyle inek uretemeyip ondan alırsın yemi de mecbur alacaksın. O inek senin samanini yemez. Yerse kilo alamaz. Mesele saman ithal etmek değil. Cahilizzzzz. Hemde zır cahil. En kötüsü ne kadar cahil olduğumuzun farkında değiliz. Biz devam edelim davar gutmeye. Adam ineği özel kafese koyuyor. İnek kıpırdamadan büyüyor. İyice yağlanıp kilo alıyor.
Dedim ya senin tarım üzerine bilim adamın var mı? Bana bir örnek gösterin. Adam ota uygun nem oranı hesap edip öyle dikim yapıyor.
Sonra et pahalı. Siz buldugunuza şükredin...
Dahada artacak buna bağlı olarak et fiyatını geçen peynir fiyatlarında artacak. Ciftciligi bitirirsin hayvanciligi bitirirsen. Tarım ülkesi olan Türkiye'yi bu hale getirenlerin başarısı bu. Bu fiyatlar ciftciligi hayvancılığı kalkindirmadan bitmez... Onuda yapmazlar ne dediler paramı varki alıyoruz diye söyledi bir bakan zamanında.
Kırmızı etin fiyatının düşmesi için büyükbaş değil küçükbaş tüketilmesi lazım çünkü büyükbaş ahırda veya ağıl da beslenir yem yer yemde ithal ham madde ile oluyor masraf üstüne masraf küçükbaş merada yayılır bedavaya yer sana çok masrafı yoktur bunu nereden öğrendin dersen Muharrem İnce der susarım
Büyükbaş tüketimi daha fazla küçükbaş tüketimi %20 artsın yeter diyorlar
Tüketiliyor tuketilmiyor ne demiyorum bak küçükbaş hayvancılığa destek gerekiyor diyorum
Cevap
13Cevap
Düşmez.
Şimdi eleştirmek gibi degil de bu ülkede zam olduktan sonra eski yerine , onu geçtim yakınlarına inen bir şey gördük mü? Hayır, o yüzden düşmez dsds
Hükumet değişirse belki düzelme olur, olmasa bile alım gücü düzeltilir. Ama mevcut yönetim kalırsa yandı gülüm keten helva
Doğru politikalarla neden düşmesin? tarımı hayvancılığı bitirdiler
Şu ana kadar hiç bir şeyin fiyatının düştüğünü görmedim
Hadi teknoloji pahalı olur anlarım da tarım ülkesinde et nasıl pahalı olur anlayamıyorum
İşte hayvanı ithal etmek çok saçma değil mi
Yem de ithal olunca tabi doğru haklısın 🤔
Yem çok pahalı, gübre, mazot, ilaç pahalı ve sürekli zamlandığı için, çiftçi ekim yapamıyor, bü yüzden besicilik yapılamıyor, eskiden tarım ülkesi idik, ithal yapmadan kendine yetebilen, yedi ülkeden biri idik. Şimdi, buğday, ayçiçeği, pirinç, arpa,, pamuk, fasulye, mercimek, nohut, hepsi ithal !
Seçimden sonra bir çok fiyatlar düşecek buna emin olun ama bu seçim cumhuriyetin son seçimi herkes oy kullanırken ona göre kullansin
Bir milyon süt ineği kesime gitmiş, bu o kadarda buzağı gelmeyecek demek. Yem çok pahalı, besici işi bıraktı, sahipsizlik var
Arkadaşlar babam hayvan alım satim yapıyor, piyasada fiyatlar geri çekilmeye başladı
Türkiye'de hiçbir şeyin fiyatı düşmez.
Fiyatı artıp düşen ne gördük ki bunu görelim
1 ay içinde 60 lira zam gelip 6 lira düşmesi düşmek değil bro
Tek suçlu vatandas. Hukumet soyle hukumet boyle demek yersiz. O adamları oraya biz getirdik.
Ben hükümetin basında olsam cok daha fazlasını yaparım.
İnsanlar böyle yönetilmeyi istiyor demek ki der iliğini kemiğini sömürürüm
Sen ya da bir başkası. Cogunluk istedi ve oldu. Cahil , sorgulama becerisi olmayan , allah kitap diyeni dürüst sanan bir kitle var maalesef
Düşmez daha da artar önümüz ramazan malum
Sanmıyorum
Ordu mu ne alaka
Bu ülkede neyin fiyatı düşmüş ki?
beklenti o yönde
Zamanla olabilir
Düşmez
düşer inş
Kediye bak dmdnnd
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?