Sözcü’den Gamze Bal’ın haberine göre, ETBİR Başkanı Ahmet Yücesan, 2017’de yıllık kişi başı kırmızı et tüketimi 14 kilo iken bu rakamın 2022’de 7 kiloya kadar düştüğünü açıkladı.
2022’nin ilk altı aylık döneminde üretim maliyetlerinde yüzde 150’nin üzerinde artış olduğunu söyleyen Yücesan, nihai ürün fiyatlarının ise aynı dönem aralığında yüzde 110 civarında arttığı bilgisini verdi.
Ancak talepteki düşüşün sürmesi nedeniyle maliyetlerdeki artışın etiketlere tam olarak yansıtılamadığını kaydeden Yücesan, “Kurban Bayramı sonrası da talepteki düşüş sürecektir. Bu yüzden bayram sonrası fiyatlarda değişim olmaz ama eylül ya da ekim ayında yeni bir zam gündeme gelebilir” dedi.
Öte yandan, süt üreticisinin uğradığı zarar nedeniyle anaç hayvanların kesime gönderilmesinin kırmızı et üretiminde 2022’nin ikinci yarısından itibaren sorunlar yaratacağına da dikkat çeken Yücesan, şöyle devam etti: “Sütte yaşanan krizin ete de sıçramasına az kaldı. Bunun net sonuçlarını 2023’te göreceğiz. Azalan üretim, fiyatları daha da yukarı çekecektir. Süt üreticisinin zararlarının giderilmesi çok önemli.”

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
Normal ekonomi kötü
Zaten et konusunda alım gücü düşüktü dahada hasret kaldı insanlar. Temel. ihtiyaci gidermek bile sıkıntı iken hala bizi Avrupa kiskaniyo diyebilen ve buna inanan insana şaşıyorum...
Yeni asgari zammından sonra 20 TL artış oldu, başlangıç. Hadi hayırlı olsun. Bozdurup, bozdurup harcarsınız.
Bizim sağlığımızı düşündükleri için işte fazla et zararlı kolestrol falan. 😂😂
Bu ülkeyi ancak sosyalist ekonomi kurtarır (komunizmle karıştırmayın).
Yalan haber. İnsanlar çok rahat ve fazlaca et yiyor. Hainler yaptırıyor bu haberleri
Senin gibi engelli maasi alamyanlar yiyemiyor
@dürümbüsss ben yiyorum rahatca. Engelli maaşım yok. Manipülasyon haberler bunlar. her şey bolluk ama siz beğenmiyorsunuz ülkeyi. Nankörler.
Ben yiyemiyorum ama rahatça? Yıllardır aynı mesleği yapıyorum 3-4 yıl öncesinde yiyebiliyordum ama şimdi yiyemiyorum kim bunun sorumlusu
@dürümbüsss yakan söylüyorsun
Almanya Avrupadada aynisi, neden acaba, Erdoganmi suclu?
Yemiyorum zaten et sevmem
Eskiden serbest meslek kazancı olan biri kurban kesebiliyodu simdi 1 kilo et bile alamiyor bayramda
Düşer böyle bir ekonomide düşer kardeşim
Millet koyun keçi falan beslesin bence
O kadar doğru ki
Çok doğru