İşi falan bahane etmeyin şimdi kadında işe gidebiliyor eli kolu var karınız sizin anneniz değil 😂
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Yeme & İçme konusunda 527 cevap paylaştı. Evde illa ki bir iş paylaşımı olmalıdır. Erkek çalışıyor ve Kadın çalışmıyorsa Kadının yapması normaldir.
Eğer Eşler çalışıyorsa bu durumda elbette iş bölümü yapılmalıdır. Burada Eşlerin iş yoğunluğu da çok önemli. Fazla iş yoğunluğu evde huzursuzluk yaratır. Herkes yorgun argın geliyorsa orada stres vardır. Herkes karşı taraftan bir beklenti içine girer.
Kim yapacak derdine düşerseniz o evlilik tartışmalarla kendi içinde boğulur. Evde en ufak bir istek dilek anlaşmazlıklara, kavgalara dönüşür. Bu sorunlar çoğalır ve Boşanmaya kadar gider.
Bizler Liseden beri yani 16 yaşından beri çalışıyoruz. Hayatımız da hâlen çalışmakla geçiyor. Evi geçindirmek Erkeğin ilk vazifesidir. Maddi anlamda bir sıkıntı yok ise Kadının çalışmasına gerek yoktur. Eğer çalışmak isterse de bunu kendi aralarında konuşmak zorundalar. Eş çalışabilir bunda da bir sakınca yoktur.
Evlilik sadece çalışmaktan ibaret değildir. Hayat boyu da çalışmak insanlar da ruhen bitkinlik yaratır. Bir taraf diğerine merhem olmalıdır. İki taraf ta çalışıyorsa bunu göze alıp birbirine merhem olmaları gerekmektedir.
Yemek işini evlenmeden önce eş adayınla konuşmalısın. Evlilikten beklentiler nedir o da bilmelidir. Böyle yola çıkarsan baştan ilişkiniz düzgün gider.
Bana soracak olursan ben evde her yemeği yaparım, yufkamı açarım, pastamı da yaparım. Evin her işini kendim yaparım. Tekrar evlenirsem de eşime yardım etmekten hiç gocunmam. Bence yardımlaşma evliliği canlı tutar. Ama bura da bencil olmamak gerekir. Kimse birbirini kullanmamalıdır. Ben hayatımda yemek yapmadım bu saatten sonrada ne gerek var diyen bir kişiyle de işim olmaz. Yani gayret göstermeyenle aynı yolu yürümem. Onun derdi evlenmek değil, konfor edinmek olur amacı.
Ben hayatı acısıyla tatlısıyla paylaşacağım insan ile beraber olurum.
22 Yorumla- +1 yıl
Özet geçsene 😂😂
En İyi Cevaplar
- Yeme & İçme konusunda 64,2b cevap paylaştı.
u +1 yılÇünkü bu ülke maalesef geri ve yobaz bir toplum. yani kadını hizmetçi olarak görüyor. çoğu kişi zaten evi temizlesin yemek yapsın çocuk yapsın diye evleniyor. yani kadını bu şekilde gördükleri için bütün işleri de kadına yıkıyor doğal olarak. ben evli olsaydım eşimin her işine yardım etmeyi denerdim. aynı şekilde bunda yetiştirilme tarzının da oldukça etkisi olduğunu düşünüyorum.
00 Yorumla
Evet annemiz kadar olamaz zaten ama bide şöyle düşün kadın çalışmıyorsa erkek çalıştığı halde evine ekmeğini getirmeye çalışırken nasıl yardım etsin he buna rağmen yardım eden var ki bende olsam bende yardım ederim ama iş hayatı o kadar sevimli olmuyo maalesef
00 Yorumla
neden öyle dedin ki ben evlensem eşime yemek yaptırmam :) annem benim kadar iyi musakka yapamaz birde elin kızına mı emanet edeceğim damağımı :D
029 Yorumla- +1 yıl
O zaman karın işe gider sen yemek yaparsın 😂😂
- +1 yıl
ben tek başımayım işe de gidiyorum yemekte yapıyorum temizlik te yapıyorum hafta sonları böreğimi yapıp kısırımı da yiyorum çayımla... tek başıma çocuk yapabilecek yeterliliğe sahip olsam çocukta bakarım çünkü her gün canımın sıkılmasına yetecek bollukta boş zamanım da oluyor...
- +1 yıl
İş saatin çok değil sanırım
- +1 yıl
Pozitif birisin sanırım sevdim seni 😂
- +1 yıl
mamtematiği kolay pozitif olmanın :) evim 50 metre kare 1+1 bir ev.. her gün temizlik 10 15 dakikamı alıyor yemek yarım saat tutuyor yapması yemesi 10 dakika toplam 1 saat de düz hesap günde 6 saat uyuyorum bir saat ev işleri 7 saat 10 saat iş 17 saat halan 7 saat tamamen bana ait
- +1 yıl
Sıkılmıyor musun aynı şeylerden
- +1 yıl
iş yeri benim eğlenme yerin her gün ayrı bir aksiyon her gün ayrı bir bulmaca... ev benim rutin ile kafamı topladığım yer ayrıca evli olmadığım coluk cocuk derdim olmadığı için hafta sonları ufak doğa gezileri kamp vs falan yapıyorum freshleniyorum... bir şekilde rutini kırmanın yolunu buluyorum
- +1 yıl
Yaptığın iş ne merak ettim
- +1 yıl
Hiç anlamam 😂
- +1 yıl
Ne güzel üniversitede okuyupta mı olunuyo
- +1 yıl
Üni okumayanları almazlar diye düşünüyordum tasarım işlerine bende lise mezunuyum
- +1 yıl
Türkiye'de böyle bir takıntı var özellikle orta ölçekli olarak niteleyebileceğim şirketlerde sadece tasarım değil her branşta var... ancak kendi branşım adına konuşacak olursam küçük şirketlerin seçme lüksü yok neslimiz tükenmek üzere... dünyanın geri kalanı ve büyük şirketler bu komplekslerden arınmış... insanlar senin nelere sahip olduğunla değil onlara neler katacağınla ilgileniyor...
- +1 yıl
Sen nerdesin ki
- +1 yıl
Mutluluk kaynağını şimdi anladım 😂😂
- +1 yıl
Keşke bende türkiyeden gidebilseydim
- +1 yıl
bu cümleyi o kadar çok duyuyorum ki... yurtdışında iş bulmakta çalışma izni almakta, yerleşmek ve taşınmak ta o kadar kolay ki bunu yapamayan insanların sadece lafta istediklerine inandım... sadece hemen şu an amerika'da h1b vizası için açık iş ilanı sayısı 67227... bu şu demek bu kişilerin yerine amerikada eleman aranmış bulunmamış devlet direk kendisi amerikada eleman aramış bulamamış şimdi yurt dışından eleman arıyorlar... az değil ki bu sadece amerika...
- +1 yıl
Aile ayak bağı oluyor insana işte tek değilim ki
- +1 yıl
Çalışma izninle değilde vatandaş olup tamamen aileyle gitmekten söz ediyorum keşke şansım olsa diye
- +1 yıl
Hımm anladım güzel sohbetin için teşekkürler başını ağrıttım seninde 😂
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
10
Cevap
47Cevap
- Yeme & İçme konusunda 10b cevap paylaştı.
+1 yılTabi yetiştiremiyorsa eş yardım etmeli. Ya da akşamdan yapılmalı yemekler. Zaten bir çok çalışan çift öyle yapıyor.
00 Yorumla
+1 yılÇünkü bevlenmeden önce önüne yemeği hep annesi koyuyor, bir kere merak edip bu yemek nasıl yapılıyor acaba diye bakan erkek çok az. Durum böyle olunca kadın zehirlenmek istemediği ve yemek yapmayı öğretmekle uğraşana kadar iki dakikada yemeği pişirebileceği için yemek işi kadında
10 Yorumla
+1 yıl01 Yorumla- +1 yıl
Aynen
- Yeme & İçme konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılArkadaşlarla konuştuğuma göre artık pek öyle değil sanırım. Erkekler de girmeye başladı gayet mutfağa. Ama babalarımızın kuşağından bunu beklememek lazım. Onların kodları farklı :-D
00 Yorumla dimi ya. gerekirse yaparım ama bak gerekirse :) tabi ki eşimin elinden yemek yemek çok güzel bir duygu.
02 Yorumla- +1 yıl
Ben yemek yapmam kadın yapar yemeği diyen erkeklere diyom ben zorunluluk olarak görenler var
+1 yıl- O zaman anneler de yemek yapmasın. Ya da sen anne olma hiç.
02 Yorumla- +1 yıl
Nerden laf sokacağını şaşırdın herhalde 😂😂
- +1 yıl
Çok şaşkınım bugünler. Hemen de belli oluyor.
- Yeme & İçme konusunda 312 cevap paylaştı.
+1 yılKadınlar gelsin sanayide motor şanzıman indirsin her türlü itle çakalla uğraşsın kafayı yesin ben yemek yapacam mk
00 Yorumla Aslında hep kadında değil. Erkeklerin çoğunluğu mutfakla ilgilenmiyor. Yemek yapmayı da bilmiyor. Bu yüzden...
00 Yorumla
+1 yılEe mangal tamirat ta erkektee. Bazı şeyler gelenek haline geliyo ondan ya da beceriyle alakalı
00 Yorumla
+1 yılçocuğu ben yaptım, günaydın mesajına ben icabet ettim, bi zahmet oda yemek yapsın
017 Yorumla- +1 yıl
Çocuğu nasıl sen yapmış oluyorsun kendini mi silktin
- +1 yıl
sagkmasıkgaıggmsaıgamıamgsıgsaıgsamıo
- +1 yıl
lan ben olmadan nası yapıcak
- +1 yıl
Sen kadın olmadan nasıl yapıcan
- +1 yıl
Sen mi doğurdun 9 ay taşıdın 😂
- +1 yıl
agkdsogsaokgsaogsaogsakgsoa
- +1 yıl
bi kere yarışta, benimkiler galip geldi, ona sayyorum :d
- +1 yıl
Yumurtlama gerçekleşmezse istediği kadar galip gelsin yumurtaya ulaşamaz canım 😂
- +1 yıl
tamam ben bişey yapmıyorum, siz bi başınıza yapın çocuğu
- +1 yıl
Tek erkek sen değilsin zaten olmasanda olur 😂
- +1 yıl
gsakogsaokgsaokgasokgasok çok tatlısın yaa
- +1 yıl
😱
- +1 yıl
lan ben sapık değilim, korkma
- +1 yıl
Tamam o zaman rahatladım 😅
- +1 yıl
gsaögşgsapögsppgppggapgsapögsa
- +1 yıl
İyi geceler kuzu
- +1 yıl
İyi geceler
+1 yılKadınlar insandır, erkekler ise insanoğlu.
Erkek dediğin ev işinde eşine de annesine de yardım etmeli. Yoksa insan bile olamamıştır.00 Yorumla
+1 yılBazı erkekler cidden kapatılsın ev işini yükünü kadından bekliyorlar
02 Yorumla- +1 yıl
Beklemeleri yetmiyo bide dağıtıp bırakıyolar 😂
- +1 yıl
O daha kötü yediğini toplamayan daha problemli
+1 yılBizde dediğin gibi değil gündüz ve 12.8 vardiyasında çoğunlukla ben yaparım yemekleri
00 YorumlaEvde yemegi kadin, restrantta yemegi erkek asci yapar 😇
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 19b cevap paylaştı.
+1 yılKadnlar mutfakta vakit gecirmeyi seviyorlar
Yemek yapmak dişil enerjiyi yükselten bir sey00 Yorumla
+1 yılMutfak kadına yakışıyor. Arzunun yükselmesine sebep oluyor mesela bende
00 YorumlaYeme & İçme konusunda 822 cevap paylaştı. Valla onu bilmem ama bizim damatta yemeklerde yardımcı oluyor
00 Yorumla
+1 yılİki tarafta çalışıyorsa ikiside yapacak ama tek taraf çalışıyorsa evde kalan çalışmayan yapmalı
00 Yorumla
+1 yılKocan da eve para getiriyor sen de yemek yap çok mu
01 Yorumla- +1 yıl
Açıklamayı da okudum burada.
Valla sevmekte gönlü olmayanın eli yemekte olmaz sen bilirsin.
+1 yılTamam aşkım senin ojelerin bozulmasın ben hallederim
00 YorumlaYani kabul etmiyorsa etmesin zorla yaptırmıyor bence kimse
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKimin yükü daha hafif ise onun yapması önceliklidir. Ancak bilmiyor ve yapmaktan hoşlanmıyor ise zorlamamak lazım. Hazır yemekler var mesela.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvlenme yapma kanka raaat ol yani yapan yapsin seni germesin :)
06 Yorumla- +1 yıl
Evlenmeye sıcak bakamıyorum zaten
Cevap sahibi+1 yılYani sen kendine bak milleti boş ver tribe girme madem evlenmeyeceksin. Sana ne milletten yapandan
- +1 yıl
Düşüncem bu sanane 😂
Cevap sahibi+1 yılKomik oluyor ondan dedim. Kiskanip gerilmen beterlerin bile on numara birilerini bulup evlenip hayatini kurmaları falan
- +1 yıl
Neyi kıskanayım hizmetçi olmayı mı
Cevap sahibi+1 yılHe tamam olma. Hadi by
Gizli Üye(25-29)+1 yılErkek para getiriyor seni besliyor seni sende ona hizmet yapiyorsun
02 Yorumla- +1 yıl
Açıklamayı okuyuver
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen girerim mutfağa sevdiğim kadın benim olduktan sonra
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbunu da yazın listeye, ölene dek bekar bırakılacak...))
00 YorumlaYeme & İçme konusunda 958 cevap paylaştı. Öyleyse madenciler neden erkek veya askere neden erkekler gidiyor
00 Yorumla
+1 yılAnnemiz de babamızın karısı ama?
15 Yorumla- +1 yıl
Orayı anlayamıyor. 🤣🤣🤣
- +1 yıl
Evlat anneye muhtaç siz karınıza muhtaç mısınız çok saçma 😂
- +1 yıl
Anne olunca evde sadece çocuğa mi yemek yapacan. 🤣
- +1 yıl
Ben bebek istemiyorum kardeşim gtunuze zor geliyo kendi yemeğinizi yapmak
- +1 yıl
Bebek istemez, yemek yapmaz.
+1 yılHarika yemekler yaparım
00 Yorumla
+1 yılOyke bir durum yok. Mutfak bende.
00 Yorumla
+1 yılKendi yemeğimi kendim yapıyorum.
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 10b cevap paylaştı.
+1 yılErkek devre mülk yapıyor sebze meyveyi 🤣
00 Yorumla
+1 yılYoo artik böyle birsey yok
00 YorumlaYani bunu eşimle bugün tartıştım valla bezdim
00 Yorumla
+1 yılDışarı işi neden erkekte😆
00 YorumlaYeme & İçme konusunda 643 cevap paylaştı. Boşanınca nafaka almayı bilirsiniz
00 Yorumla
+1 yılTamam Jennifer
00 YorumlaNe alaka erkeke te yapar ben yaparim mesela
00 Yorumla
+1 yılHayat müşterek erkekte yardım edebilir.
00 YorumlaKadının el lezzeti var 👍🏻
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 546 cevap paylaştı.
+1 yılKadınlar daha becerikli die 🤪Suyu bulandırma
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYemek yapmak kadının görevi çünkü
03 Yorumla- +1 yıl
Taş devrinde yaşıyor 3 kelime biliyor hdjdjkf
Cevap sahibi+1 yılSana bi saplarim 3-5-7 görürsün
- +1 yıl
Tipine sıçtumını taş devri maymunu 😂
Yeme & İçme konusunda 2,1b cevap paylaştı. Evlenince ara sıra ben de yaparım belki
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılErkek lerin öküzlüğünden
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKabul eden koca bul
00 YorumlaYoo hep ben yaptım
010 Yorumla- +1 yıl
Evli misin
- +1 yıl
Neden
- +1 yıl
Yemeği bile sen yapıyorken bide
- +1 yıl