Evde herkes kendi tabağını çatalını kaşığını kaldırdığı için sofra çok kısa sürede toplanıyor makineye bulaşıklar koyuluyor mutfakta çok uzun süreli vakit geçirmiyoruz mutfak ile salon bir olduğu için mutfağın ekstra temiz ve düzenli olması gerekiyor
Herkes hazırlarken de toplarken de yardım edebilir. Sofraya yardım edince erkeklerin eli, ayağı kopuyor herhalde. Misafir olduğum yerde bile hizmet eden kızlar oluyor çünkü genelde. Yemek yemeye gelince konu hemen atlayan erkekler, iş bulaşık ve sofrayı toplama olunca nedense hemen tüyüyorlar ¢
Herkes yardım etmelidir ama şöyle de bir durum var, eşim işten geliyor ben bütün gün evdeyim ve eve gelir gelmez onun sofra kurup toplamasını beklemem yanlış olur. Normal zamanda tabii evdeki herkes en azından kendi tabağını bari götürse yeter.
Yemek yapma işi aslında erkeklerin işi olduğunu tarih kitaplarından öğrenmiştim. Ama şimdilerde kadınların işi haline gelmiş. Sofra kaldırma işinde yardımcı olması partnerini muazzam mutlu edeceğini düşünüyorum
Elbette herkes kurmalı, kaldırmalı.. Sadece bir kadın ev hanımıdır ve eşi işten gelmeden sofrasını kurar, yemeklerini yerler ve eşinin dinlenmesi doğal hakkı. Ama iki çalışan kişilerin özellikle birlikte işin ucundan tutması, gerekir. Haftasonları özellikle, birlikte sofra kurup, kaldırmak, bir işin ucundan tutmak ve el birliği ile yapılacakları tamamlamak doğru olandır..
Ben bu sofra olayına günümüz koşullarında yük olarak bakıyorum. Kadınlar da çalışıyor erkekler de çünkü hayat aşırı pahalı ev almak hayal gibi. Haliyle sofra kurmak yerine herkes başının çaresine bakmalı.