Türk kahvesi cezvede nasıl yapılır, ayrıntılı anlatabilir misiniz?

Türk kahvesinin özelliği kısık ateşte pişmesidir. Zaten türk kahvesi denmesinin asıl sebebi de budur. Ama günümüzde kahve makineleri evlere kadar girmiş bulunmakta. Artık cezve yerine makinede hızlı bir şekilde yapılıyor. Kahve kültürümüz dış minnaklar yüzünden yok olup gidiyor.
Aynen aslında haklısın
Ama elektrikli cezvede yapınca gene güzel oluyo ben elektrikli cezve ve normal cezvede ikisindede içtim
Ama ne demek istediğini anladım sanırım elektrikli cezvede güzel olsa bile normal cezvede yapmayıpta kültürümüzü unuttuk deva ettirmedik deme
Şimdi zaten uzun uzadıya tavsiyeleri vermeye gerek yok hazır kahve makineleri var suyu koyup şekeri koyduğun zaman biraz da kahve attığım zaman yapıyor
Yani evet o elektrikli cezve ya da kahve makinesi ama ben normal cezvede yapıyom
Teşekkürler
Rica ediyorum
Türk kahvesini bol kahveli severim ama sen kaç fincan yapacaksan o kadar su koy sonra tatlı kaşığıyla kahve at şeker istiyorsan koy ve kısık ateşte yavaşça karıştır ve bırak üzeri kabarinca tamam
Anladım teşekkürler bu arada ateş tam kısıktamı olsun yoksa normal kısıkmı yani
Tam kisiktan biraz yuksek
Tamam teşekkürler
Görüş
0Görüş
suyu kahveyi cezve içinde karıştır kaynayınca bardağa dök
Güncelleme yaltım
Güncelleme yaptım bakarmısın
kaç kişiyse kahveyi ve suyu o kadar koyuyorsun 1 kişiye bi kaşık 2 kişiye 2 kaşık bi kişiye bi bardak su 2 kişiye 2 bardak su
Teşekkürler
Peki areşin altını kısıkmı yüksekmi ortamı açayim
Ateşin*
En İyi Görüş